CITARASA RINDUAN

Wednesday, January 19, 2011

Tesentak aku,,,,,gatai nak tambah bini???



Salam…

Petang tadi, aku berbual dengan seorang pakcik yang suka makan mee goreng mamak dan kopi O..

Dalam perbualan kami, banyak pulak kisah yang di kongsi bersamaku…yang buat kan aku tersentak…dia nak tambah seorang lagi bini

Asalnya pakcik nie, tak lah kaya sangat pun…hanya bekas pekerja kilang, bila dah tak sesuai nak menghadap supervisor dan barang-barang kilang…muak gitu..berhenti..jaga sepasang lembu…

Sampai sekarang hasilnya,dia dah boleh duduk selesa….dah ada beratu-ratus ekor lembu dan kambing……

************************************

Awal pagi menghadap kandang lembu dan kambing. Petang lepak kat kedai aku….

Setiap hari modal cerita nak tambah bini..tapi sampai sekarang tak tambah-tambah, anak pula yang setiap tahun seorang satu…hhuhuhu

PS: cakap kosong okeylah, cuba reality…sanggup ker, dah tua-tua kelek anak lagi, bini jambu…tapi tak boleh nak dekat-dekat, mana taknya..hari-hari bau minyak gamat dan minyak serai…huhuhu (pic kredit to google)

15 ulasan:

ainnoraini said...

salam ayu...
ala pakcik tu..belakang bini berani la cakap...cube ade bininye senyap terus kot...

Citarasa Rinduan said...

salam ain

tu lah, asl borak petang..sure buka citer tambah bini..
hehehhe..anak deret2 ko....

eelobor said...

hehehe....patutnya kena sokong rancangan pakcik tuh.

iqbalhakimi said...

hehe..tua2 menggatal lagi =P

thanks kak bagi pandangan =)

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
sokong??? sah-sah anak bederet tak terjaga, macam lembu tu..terbiar jer tanpa dikawal..hujung-hujung makan rumput kebun orang..
tak ker haru???

iqbal--
tau tak apa...sampai kak rasa meluat jer, nasib customer kalau bukan..lama kak tak ambil order..
PS: sama2.....but kak suka saiz(font) sekarang nie..

mamawana said...

aiyooo... anak deret2. Lelaki semua camtu kot....

IMANSHAH said...

Salam Ayu

ingatkan ayu nak dapat madu tadi..hehe

jgn marah gurauan rinduan sahaja

Citarasa Rinduan said...

mamawana/qaseh--
rasanya kalau mereka berduit..sure kata mcm tu..heheh


cikgu iman--
salam, lama tak singgah rumah cikgu
adeh..kalau ayu yang dapat madu..gamaknya sedihlah hati ini...
bo hal lah..ayu okey jer....hehehehe

azieazah said...

Percaya tak, memang semua lelaki berangan-angan begitu.

so, anggap jer Pakcik tu sedang meluahkan angan-angan dia.

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
hahahha..semua???


sure depa setujukan>>>
tapi, rimas gak bila seakan angan2 itu begelar kenyataan..
mana tau kan,

kak...tiba2 ayu teringat katpak pandir..hahahah

Kengkawan said...

hahahhaha
ada hati tu,,,

Zulfahmi Abidin said...

huhuhu... mcm org kate.life begin in 40.no wonder lah.dah tua2 pon nak pasang lagi satu.^_^

sissyira said...

salam

kak, saya teringat cerita kakak kilang saya dulu ..

dia cakap pak cik tu mmg tua tapi dia punya barang tak tua....opssss.....hanya ulangan ni...hehehhe

dieya said...

baca cerita kak ayu terus teringat laa pulak kawan dieya, masa kami form 1 atuk dia kawin bini baru.. muda juga belum 40.. lagi muda lah dari anak atuk tu (ayah kawan).. cucu2 semua siap tengok atuk bersanding bagai.. kelakar betul :-D

Panglima Muda said...

tamabah bini adalah lambang kejayaan seorang lelaki... orang pempuan mana tahu....