CITARASA RINDUAN

Tuesday, January 18, 2011

Kurang Sihat...............

Assalamualaikum….

Selamat malam sahabatku semua..maaflah dah 5 hari aku tak blogworking…tak dapat nak jenguk rumah korang. Sure pelbagai ilmu/pengalaman yang boleh ku kutip bawa pergi………..

Minta maaf kawan-kawan

***************************************************

Sebenarnya dah 2 hari aku demam….

Jari-jari rasa bisa-bisa, sendi pun rasa sakit sangat…badan rasa tak panas,.tapi tak boleh kena kipas mahupun aircorn….pelik gitu…

Petang nie, aku tak ke citarasa rinduan….hanya memasak lauk pauk tengahari sahaja…mulanya tak rasa okey lah..seram sejuk jer seluruh badan, tapi bila dah start pegang sudip dan senduk..ada lah semangat sikit nak memasak.

*************************************************

Selesai memasak dalam jam 11.30 pagi, terus ke klinik….

Doctor kata sekarang memang sedang musim demam,salsema dan batuk…..

Doctor sarankan jangan minum sejuk-sejuk, buahan sejuk dan apa-apa yang sejuk-sejuk…..(huhuhuhu, nasi sejuk boleh tak doctor?????hahahah)

Terima kasih pada sahabat yang selalu ambil berat tentangku….

Salam sayang dari ayu citarasa rinduan untuk kalian semua…


PS” tekak perit rasa tamo makan, tapi perut dah berirama keroncong…..adeh……hirup tomyam sedap nie…..

15 ulasan:

erienz said...

siannye ayu...kena rehat secukupnya...jgn buat keje berat2....dan jgn lupa mkn ubat yer dear...

ejaescobart said...

sian nya.. banyak kan berehat ye.. kumpul tenaga banyak.. nanti bleh blogwalking & blogrunning.. hehe...

ikut nasihat doktor ye..


semoga cepat sembuh...

Lelord said...

moga cepat sembuh....

http://canteek-selalu.blogspot.com/2011/01/mereka-yang-menang-memorable.html

Wanita Mutalib said...

moga cepat sembuh ye ayu :)

munna said...

semoga cepat sembuh ye... mmg musim skrg ni..anak2 munna pun baru je sembuh dari demam

azieazah said...

Makan bubur nasi pun ok gak. Kalu nak, tambahkan lada hitam utk panaskan badan.


Have a good rest. Get well soon.

FaraCuna said...

rest byk2..tp cre senang nk ilgkn demam is keluarkan peloh..lompat setempat ke.. :)

eelobor said...

bawak2 berehat la kak ayu weiii... kan nanti melarat demam tuh

Insan Marhaen said...

tuhan suruh berihat le tu...

norhidana said...

mmg skrg tgh musim demam kak... kt ofis pun ramai yg tak sihat
sian akak, demam2 pun blh lg memasak kt citarasa rinduan ek...

akak jgn lupe mkn ubat n rehat ckup2 tau kak...
biar betul2 sihat baru gi keje

Mas said...

cian ayu tak sihat, bnyk2 berehat dan minum air masak byk2 ayu....moga ayu cepat2 sembuh....
mas pun dah mula terasa tak sedapp badan ni...dah mula sakit tekak..hu..hu..

CuteOven said...

Salam Ayu...Semoga cepat sembuh...Amin

EiJa ZaQuaN said...

oh ayu demam lagi ke..

byk kan rehat..moga cepat sembuh ye dear..:)

kella said...

take care ya kak ayu...
cepat sembuh tau..
nanti kita chatting lagi.. :)

kasih suci said...

get well soon sis...(",)