CITARASA RINDUAN

Saturday, January 8, 2011

Edisi Kejutan Untuk Blogger Cik mat Gebu sempena hari kelahirannya yang ke 35 Tahun, surprise ker???.........

Assalamualaikum….

Edisi surprise terhadap hari kelahiran cik mat gebu..telah aku rancangkan seminggu yang lalu, bila ku tahu hari lahirnya semakin hampir..secara spontan aku ingin ke terataknya sekali lagi…

Pagi 1 january 2011, aku terus sms, calling dan PM FB kawan-kawan blogger yang ku kenali….teringin betul buat kejutan untuk blogger masakkan tersebut..dan ingin kumpulkan blogger yang ada masa terluang pada 8 january…..

(Bagiku: Blogger mana yang pernah ku temui, nak jumpa lagi, mana yang belum ku temui, nak merapatkan ukhwah sesame kami…….)

************************************************

Alhamdullilah, hasrat aku tercapai..walau terdapat sedikit halangan..biasalah…insan tak lari dari pelbagai masalah, kalau tak ada masalah..rasanya tak syoklah hidup…kan??kan??


Syukur, last minit. Ada beberapa blogger yang join edisi kejutanku itu…ingin ku dedekasikan nama mereka

  1. Cikgu azaref blogger Hijrah, minat beliau terhadap bidang photografie terbukti dengan gambar-gambar yang di snap tadi, sangat cantik sekali, kredit to cikgu
  2. Kak Ct Zaleha blogger batu lesung, blogger kak Ct punya minat 100% yang sama dalam barangan antic, memang sesuai bertemu muka dengan cik mat yang pakar antic2... i like
  3. Aja anak blogger Kak Ct Zaleha, sangat cute..maaf kak tak dapat nak bual panjang dengan kamu, terima kasih join edisi kejutan ini.
  4. Ayie blogger ayie.com (tak dapat bersua, kes ayie yang terlambat sampai...huhuhu) anakku nie memang nakal..

Terima kasih ke atas layanan dari blogger tiffinbiru yang bersusah payah menerima kunjungan kami…………kalau ke teratak cik mat..kalau tak ada masakkan..hilanglah serinya….siap cik mat sediakan kami kek mabble strawberry (betul tak namanya cik mat??) dan nasi ayam…….sedap hingga menjilat jari…..

Kesian juga pada cik mat ala-ala gabra gitu (peluh tak henti2)….maybe terkejut kami datang awal…hehehe…sorry!!!!!!!!!!

Jua, untuk bak dan Mak Yah yang spotting, menerima kunjungan kami dengan senyum dan tawa mereka, sambil makan borak dengan mereka…..dah terbiasa dengan layanan mereka, masa yang lama disana..rasa seperti baru beberapa minit berbual dengan mereka………….




Dan terima kasih tak terhingga untuk ketiga-tiga blogger yang turut menjayakan edisi kejutan ini……..siap posing bagai dengan tiffinbiru cik mat itu….trandmark gitu….tak sah tak posing dengan tiffin antic tu……

Terima kasih daun keladi,

Esok-esok kalau ayu pelawa ikutlah sekali…..






PS: Masih dalam mood terkilan tak bertemu sis lin and the gang yang buat edisi kejutan pada petang hari, memang tiada jodoh kami…

Untuk Cik Mat: Terkejut tak dengan kunjungan kami nie?? Hehehehe, jangan marah yer..nasiblah pintu pagar rumah cik mat terbuka luas untuk kami..hehehhe

17 ulasan:

Lelord said...

whoa...alangkah bestnya kalau akak ade kan

eelobor said...

meriah & tumpang seronok walau sedikit terkilan kerana tak dapat joint bersama....

Kalamhati said...

bestnye..if dpt join lg best..hehe

azieazah said...

Wahh seronoknya.
Nampak macam SITI ZALEHA tu kan?

Insan Marhaen said...

untuk ibu_suri tak ada ke? ibu-suri pun gebu juga...

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
wink,...wink..balik Malaysia, ayu ajak yer...insyallah

eelobor--
sangat terkilan ko tak join sekali..meriah beb

kalamhati--
cikgu, sure suasana meriah dgn kehadiran cikgu

kak azieazah--
yer, kak CT Zaleha join sama, sangat meriah dengan kehadiran beliau...dia pengumpul koleksi barang antic tau

Insan Marhaen--
hari kahir ibu_suri berapa haribulan??
jua terharu dgn sikap IM yang sangat penyayang...semoga tabah menjaga ibu_suri ya, semoga ibu_suri selalu ceria dan sembuh

Yatie said...

Salam Ayu,
Uwaaaa...seronoknya bertemu Mat Gebu dan blogger2 yg lain...jeles akak tau...kalau tak dah berjumpa kita tadi kan...huhuhu....(Tiffin biru tu gak yg mahal gambarnya)...mana gambar Mat nih????? susah betul nak tngk wajahnya...esok2 akak lak wat kejutan utk Mat...

Citarasa Rinduan said...

salam kak yatie--
time ayu terancang nak buat kejutan nie..ayu hanya ingat kak yatie jer..tu yang terus tanya kak..rupanya kak ada hal...

kak, pic cik mat mmg mahai no.........

insyallah...nanti gather2 yer

CT said...

Ayu laling...tima kasih eh...kenalkan akk dgn Mat Gebu...Teruja memula jumpa. Bestkan layanan Mat mmg baik.

Entah keberapa kali akk mintak izin nak balik tapi Mat x kasi balik ajak sembang...nasib x balik sampai subuh...hehehe

CT said...

Azieazah : Jangan jelez ya...kita dh btentang 4 mata dgn Mat Gebu....dekat je rumah kita...hahaha

CuteOven said...

Salam Ayu...
jeles lah dpt gi rumah CMG...
lain kali pls beritau ... kite pun nak gi sama

LinRosLy said...

Salam Ziarah Di Pagi Minggu....Seronoknya Dapat Rasa Masakan CMG...

Citarasa Rinduan said...

kak ct--
sama-sama...jua terima kasih sebab sudi join ayu.
cik mat mmg peramah kan..
ayu pun suka bertandang ke sana

Citarasa Rinduan said...

cuteoven--
salam....
alamak..ayu nie kalau tak add fb or ada no telefon mmg tak dapat nak hubungi..
plss add fb kita
umairahayu@yahoo.com

Citarasa Rinduan said...

kak lin--
dah 3 kali dapat merasa air tangan cik mat..

tak dapat nak kata apa....memang terbaik

Ummi said...

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...jeles tahap gaban...rasa nak pergi Sedenak lg laaa pulaaaakkk...hehe

Citarasa Rinduan said...

kak ummi--
kalaulah aiman tak kena denggi..ayu tau.kak nak join sama...hehehe