CITARASA RINDUAN

Friday, January 21, 2011

Yes....satu pekara dah dapat buat...


Alhamdullilah…

Pagi tadi, selepas hantar umai ke sekolah….dapat lah jogging 8km….dengan kawan rapatku..ida namanya…

Aku rasa sejak tahun 2011..nielah kali pertama aku jogging tak hinggat dunia….huhuhuhu, sebelum ie buat work out dalam rumah jer…

So, peluh-peluh dah mencurah-curah…aku tambah lagi dengan aktiviti menyapu dalam rumah, mop lantai dan membasuh pakaian…(hari nie baju kotor banyak, 3 kali basuhan..tak apa…mesin ada….senang kan???)

Result????

Sangat sihat, walau aku still salsema lagi……segar gitu….rasa lain badan aku pagi nie, segar gitu……

Opss….ayam panggang bersalut lada hitam belum aku ovenkan lagi…sat lagi aku ke dapur…..

Sekarang nak ambil umai sekolah…jam 11.30 pagi…..

Sarapan? Air yakut 3 botol jer……

PS: eelobor….ko nie,,,sunat dihari jumaat….seperti potong kuku, bersihkan diri, banyakkan baca selawat, zikir, al quran dan lain-lain bacaan lah..bukan yang itu jer????huhuhuh

18 ulasan:

azieazah said...

Tak ingat kat mana Kak Azie baca, jika kita rajin exercie dan beriadah, automatic wajah kita berseri dan jarang berjerawat, kerana hormon menjadi stabil. (ikut badan juga la)

Kak Azie, malas senaman, malas masak, malas facial.

Yang rajin cuma makan ayam panggang salut lada hitam jer. :)

Citarasa Rinduan said...

kak azie...

ayu kan ada problem ngan kulit...kalau tak cuci muka 3 kali...ada bintik2..tu yang rancang nak ke spa petang nie..
jadi atau tak?

tunggu..

bab ayam panggang tu..dok cantik dalam oven,,result??
petang insyallah ayu tayang..hehehe

munna said...

jauhnya 8km tu... munna tawaf dlm shopping complex pun dah tak larat..

eelobor said...

hehehe.....kalu nak lawan aku ko kena jogging 10kn sehari ke atas... hihihi

Kakzakie said...

Terrer juga Ayu ni... Kalau kakak nak joging 8km lepas joging terus baring atas katil....

Citarasa Rinduan said...

munna--
ada geng bolehlah..kalau ayu sorang2...adeh..lepak tau...hehehehe


eelobor--
okey..set..tangga kat batu caver pun okey kan>>>


kakzakie--
kak, ayu nie biasa2 jer...tapi kalau ayu dah mula ada demam2...mulalah kaki nie tak boleh duduk diam2,,
selagi tak keluarkan peluh tak sah......

Kalamhati said...

caiyyok2..saya pun dah lama tak jogging ni..huhu

Citarasa Rinduan said...

kalamhati--
salam jumaat sayang....nie kaki ada gigil sikit...hehehehe

ovenku...awat lambat masak ayam??
en zalie dah nak pulang dari sembahyang....lapor nie...

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

wah kak...
ko mmg rajin arrr kak
zana nie...cita2 tu ada..
ingat tahun nie, setiap petang habis waktu kerja nak gi jogging sorang2 kat dataran tu...tp sampai dah nak habis bulan 1 nie..nan ada gark pergi jogging nyer..

tak cukup kuat semangat aku nie kak..
padahal, time sekolah dulu..aku ler kaki lari ...haish..patut ler badanku makin membesar dgn jayanya

Citarasa Rinduan said...

salam zana..

dulu awaklah atlet sekolah...
slim gitu.

rasanya masih sempat lagi, jom zana slim sama2...
kak kalau jogging.suruh umai dan sepupu kak main playground...kak jogging sorang2....

chaiyok...yakin boleh zana..

hysman said...

salam kak...

ade kemajuan nmpak..
hehe...
bagus tu kak tp smbil tu jgn lupe buat sit up skit kasi 6pax klua..
baru la hubby seronok..
hahahha....

ayam panggang tu kasi sikit boleh?
mcm ngidam plak..
huhuhuhu..
nak satuuuuuu!!!!
hehe

Citarasa Rinduan said...

hsyman...
salam...wah..rindu sungguh kat adikku sorang nie

thanks singgah sini

bab ayam>>
sat eik..dok upload pic dan entry khas utk ayam panggang bersalut lada hitam...

asal tak rentung...kak leh syer punya..
kak tolong makankan yer dik..

norhidana said...

salam jumaat kak...

wah2 sampai 8km kak... kalu tiap2 minggu blh bt gitu... mau ilang berapa kg agaknyer ek... sesekali bersenam gitu mmg bdn rasa segara lain mcm ek kak...

akak bfast yakult je... ish2
tak lama lg kurus ramping lah akak ku ini

Citarasa Rinduan said...

salam jumaat sayangku dana

thanks sayang..kak nie dah boom lah...so, nak diet balik...
em...yakut? kak susah nak buang air besor tu yang amalkan..bila dah minum pagi2 tiap hari tak rasa lapor pula...

kamu dah lunch>

alinac lover said...

8km ya..adoi..xtahan huhu

Citarasa Rinduan said...

yong..
yakin boleh.........hehehe

azzey said...

Ha3...eelobor gak yg kena..:)

Citarasa Rinduan said...

azzey--
eelobor nie suka sakat...bior dia...hahaha