CITARASA RINDUAN

Thursday, January 6, 2011

Macam-macam hal..............

Salam…

Nampaknya…hari nie segala kerjaku tak menjadi..serba tak kena…walau aku rancang jadual hari nie dengan baik…segalanya ala-ala tersasar gitu

Sebagai contoh pagi tadi,.ingat nak masak ikan cecaru lemak dengan nanas…bila santan habis…aku kena ubah lain…jadi cecaru masak kicap.

Balik rumah, sedang syok siram pokok bunga….masuk dalam rumah…hujan pula, sebelum siram pokok bungaku itu, cuaca cerah semacam.……..

Basuh pakaian, sebab mesin aku belum siap repair…(apek tu pun satu hal..awat dia repair lambat mesin aku, nak kena lah apek tu!!!), tiba-tiba batang paip boleh terlepas…basah satu badan…kena mandi lagi

Bila dah hujan, nak ambil umai macamana? Bawa menz FIL, tamo…serik2….so…….telefon FIL suruh ambil………

Pendek kata…….apa yang berlaku sure ada hikmahnya..

  • Macam kes ikan cencaru…kira lakulah…….custome suka kicap dari makan lemak..
  • Kes pokok, hujankan anugerah tuhan…esok-esok tak perlu aku simbah lagi…jimat air dan tenaga, lagipun esok aku nak shopping sure tenaga banyak nak guna
  • Kes batang paip bocor, ingatan untuk ganti baru tu
  • Bab ambil umai ke sekolah..start esok aku akan pastikan aku akan belajar pandu keter menz FIL……siapa lagi nak pakai keter FIL kalau bukan aku si menantu kesayangan…hahahhahaha

Betul tak?????hehehhehheeheh……eik, korang dah lunch ker?? Aku nak dietlah…ada perjumpaan blogger 2 hari lagi…

18 ulasan:

kella said...

wah... sibuk..sibuk!
hmm ada perjumpaan blogger? kat mana tu kak..

semoga hari kak ayu hari ni berjalan lancar..

Citarasa Rinduan said...

kella...hai dear..
area johor.....

ada suprise segala bagai...hehehehehe
thanks atas doamu..

Sari Yusa Ibrahim said...

amboiii... diet krn pjumpaan blogger ya... hik3

wahida said...

mesti ada hikmah setiap yg jadik tu kan...kiranya ni bad day la yer...sabar yer...
perjumpaan blogger? kalau saya duk johor, harus saya turun padang...hehehe...

Citarasa Rinduan said...

kak sari--
hahahah..kak join yer...
ayu nak sangat impian menjadi kenyataan

wahida--
ala-ala bad day..mana tau..esok ada suprise kan..heheheh
itulah..kalau kamu dekat..sure ayu dah pelawa..

Pala Maldini said...

hehe.. macam "hidup ini penuh dengan kejutan" eh..

Citarasa Rinduan said...

pala..
oooo...pocot..kejutan sure bermakna dgn sahabat terbaik dialam maya..kan..kan

eelobor said...

alamak...ada perjumpaan blogger ker? sayang nyer x dapat nak pergi. hihihi

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
tulah jauh sangat...lain kali pindah jb...heheheh

azieazah said...

AYU:
Part kena simbah dgn air paip tu yang best tuh. Bleh mandi shower macam main ujan. Syiokkkk woooo!!

Citarasa Rinduan said...

kak azie--
kena mandi lagi kak...dahlah ujan kat luor..mandi lagi..sejuk.....dengan tak makan...lapor nie..
mai 20sen..nak beli aiskrim malaysia..sure hilang lapo..

azian said...

kak ayu...
wah...nak g sedenak ke ni???
jeles2...

azian said...

kak ayu...
wah...nak g sedenak ke ni???
jeles2...

IMANSHAH said...

salam

kalau tak nak pakai keta tu, sedekah jelah kat org ipoh ni

IMANSHAH said...

salam

kalau tak nak pakai keta tu, sedekah jelah kat org ipoh ni

erienz said...

wah jadikke datang JB...coping kat mana?

Ain said...

tiap yang berlaku pasti ada hikmah disebaliknya....

yang penting kita sentiasa cool menempuhinya...

Kalamhati said...

setiap apa yg berlaku ada hikmah di sebaliknya..kita mesti yakin kan?..=)