CITARASA RINDUAN

Monday, January 10, 2011

Selasa 11.1.11 (Negeri Johor cuti)



PENGUMUMAN, Hari selasa bersamaan 1.1.11, seluruh warga Johor, atau yang bekerja di Johor, akan dapat cuti sehari sempena Hari Hol Almarhum Sultan Johor..

Mulanya aku hampir terlupa…hanya tersedar apabila pihak AJK Masjid felda Sungai Sayong memohon menyediakan nasi ayam untuk dihantar ke masjid pada malam ini..

Kata AJK masjid, ada tahlil/kenduri doa selamat sempena Hari Hol…………..barulah aku menyedari esok cuti bagi negeri JOHOR………….




Khamis Mac 18, 2010

Hari Keputeraan Sultan Johor, Hari Hol Almarhum Dipinda

JOHOR BAHARU: Sambutan ulang tahun hari keputeraan Sultan Johor, Sultan Ibrahim ibni Almarhum Sultan Iskandar telah dipinda daripada 8 April kepada 22 November.

Pejabat Setiausaha Kerajaan Johor dalam satu kenyataan berkata Hari Hol Almarhum turut dipinda daripada 19 Jun 2010 kepada 11 Januari 2011.

Sultan Ibrahim yang dimasyhurkan sebagai Sultan Johor kelima pada 23 Jan lepas, iaitu sehari selepas kemangkatan ayahanda baginda, telah berkenan terhadap pindaan tarikh-tarikh itu, kata kenyataan tersebut. - BERNAMA

Kredit to mstar online

Al fatihah kepada Almarhum sultan Johor ( 1 tahun pemergian baginda ke Ramatullah…) semoga rohnya dicucuri rahmat…….klik sini untuk entry semasa kemangkatan baginda…

PS: Johor dapat cuti, Citarasa Rinduan tetap beroperasi seperti hari biasa…., tapi area johor hujan lebat, dah 2 hari tak henti-henti hujan membasahi bumi tercinya.., so..duduk umah layan tv jerlah kan


6 ulasan:

sissyira said...

salam

terliur nasi ayamm tu,,

selamat bercuti warga johor..

Citarasa Rinduan said...

salam syira...selamat malam....
jom makan nasi ayam....

terima kasih....

erienz said...

Bestnye cuti esk....ambik award kat blog erin yer http://erienz82.blogspot.com/2011/01/untuk-kenkawan-je-award-from-kak-yan.html

azzey said...

CITARASA RINDUAN: Sedap nye Nasi Ayam tu...:)

Citarasa Rinduan said...

erin,
awak dan family nak kemana??
thanks yer..karang ayu singgah angkut yer

Citarasa Rinduan said...

azzey--
jom turun jb....