CITARASA RINDUAN

Sunday, January 23, 2011

Macam-macam nak kongsi.............banyak merapu tapi macam penting jer kan??


Selamat malam sahabatku sekalian….

Hari nie, serius nak kata…aku tersangat sibuk di citarasa rinduan….so, nak merapu sikit korang….kalau rasa terlalu campur aduk maksudku ini…Harap korang tak menyampah yer…..ini entry aku dalam kepenatan…(ada sesiapa boleh urutkan badanku?? Upah? 20sen…….kalau mau, calling yer)



  

Pertama

Nak ucap tahniah pada Dato Lee Chong Wei kerana berjaya dalam perlawanan badminton terbuka tahun 2011..
di mana menyaksikan persaingan antara Dato Lee Chong Wei dengan Taufik Hidayat. kejuaraan telah menjadi milik Datuk Lee Chong Wei untuk kali ke Tujuh. Tahniah dato…

PS:Petang nie,  citarasa rinduan ramai customer Indon, yang angkat buah kelapa sawit…so, riuhlah citarasa rinduan dengan gelagat mereka,,tak puas hatilah tu…Negara mereka kalah…hehehehehe, ada aku kisah???

**************************************************
Kedua

Tadi malam, aku termimpi blogger Azie Azah…~yang ingin ku kongsi~, agaknya.dah sampai masanya aku perlu bersua muka dengan kak azie…
Tart Nenas Tersohor...!
“Kak…………adik ko ayu 20sen tepinggin nak salam tanganmu kalau tak keberatan nak peluk okey kan??, kalau kak AA setuju bawa sekali tart tersohormu itu…heheheh”

PS: gamaknya, gara-gara imaginasiku tentang karangan pada kak chik a.k.a kak seroja dimana aku merapu sampai buat gathering..heheheheh,,nak baca entry tu? Klik sini, nak join??? jom.

*************************************************

Ketiga

Untuk kak ummi ~home sweet home~, en zalie beli putu bamboo dipasar malam, ayu pulak sibuk dengan tempahan oleh pihak masjid..tau-tau suruh diambil gambar untuk tayangan kak ummi……..diambilnya rupa ni??

PS: Hahahhaha…lelaki, buat asal boleh..main sebat jer lah……..


**************************************************
Keempat
Kalau dah merapu tu…baik aku balas komen-komen korang sebelum nie….ada faedah, lagipun…aku sentiasa menghargai komen korang di sini….tanpa korang siapalah blog Citarasa Rinduan??, aku bukan blogger otai mahupun popular….hehheheh


budak kampus said...
giless kaye redmummy nye blog..
rm12Kilo tu..fuhhh2...blogger otai la katekan..

AKU: budak kampong, dari tahun 2005 redmummy berjuang dalam dunia blog..memang rezeki dia, kita? Usaha lebih..pasti berjaya..

azzey said...
x pelah Ayu. seringgit pon hak kita kannnn. puas hati bila kerja sampingan yg kita buat dpt pulangan wlu pun sikit...:)

AKU: azeey, setuju katamu itu..sikit-sikit lama-lama jadi bukit.

DeQdEq said...
best betul red mummy ni...dari blog je dpt belasan ribu...

mcm kita ni kak ayu...biarlah sikit2...lama2 mst byk juga...hehhee

AKU: deq deq, kak Ayu  nak kecap macam red mummy, rasanya agak sukar…maklumlah. Di citarasa rinduan, kak tak boleh online..maunya lari customer kak ayu..heeeeheh

Nur Mudrikah said...
nak dpt rm 1.20 sebulan pun seksa kot

AKU: Nur Mudrikah, so..kita usaha lagi…blogworking lebih, hari-hari rajin buat entry yang menarik..insyallah pasti berjaya..

Kakzakie said...
Salam Ayu,

Kalau kakak boleh dapat RM 12K terus resign tak payah kerja. Duduk rumah ngadap PC/laptop buat N3 ajelah....

AKU: Salam, kakZakie, ayu pun kalau dapat RM 12K…mau-mau holiday luar Negara setiap bulan..buka citarasa rinduan pun untuk cover line…hahhahaha

nur said...
setuju dgn kakzakie tu.. hehe.. glemer ye blogger skarang ni..
Jemput ke
 ALL IN ONE

AKU: Nur, jangan tak tau….kat Malaysia jer kena cukai..negara lain..berblog tak perlu bercukai…heheheh

@juera said...
fuh!kayo kayo..klu ak dpt 12k mcm redmummy..terus benti keje duk umah goyang kaki cr idea nk tulis blog kaw-kaw pnye..hehehe

AKU: juera…agak-agak kita citer pasal apa? Masakkan? Pakaian? Beg? Nak cari entry agak-agak susah kan..kepala kena fress selalu
bukan senang redmummy nak mencapai ke tahap sekarang. makan masa juga..jadi kita pun boleh jika kita terus berusaha.betul tak?

AKU: Salam Kak Ina KL, ayu setuju kata-kata kak Ina tu..kena rajin usaha…kena lebihkan berblogging dan berblogworking…lagi satu jangan tulis entry yang syok sendiri, kena pandai cari entry kan?
alinac lover said...
waaa kayo..nk usaha lebey sket lah

hehhe

AKU: yong, lepas nie sure alinac sure dok dengan abang halim jer…pi luar Negara jer…cari hartanah kat luar Negara pulak….
hysman said...
salam kak ayu..

perghhhh...
hebat!
camne nak jd cam die?
hehe....
nk dpt 1 BE pn payah..
pape kne ade usaha..
huhu..
tak gitu kanda?

PS: salam adikku hsyman,…mereka usaha dengan bersungguh-sungguh tu..kalau tak, pasti tak berjaya ke tahap sekarang…
Kak kan, BE pun ada satu..itupun usaha berblogwoking dengan sahabat blogger yang sepoting seperti kamu..terima kasih singgah sini ya..
Rezeki Ayu kat restoran pun tak abis makan Ayu... MM lagi la, dlm akaun Nuffnang kata ada 1 lg BE,(Digi) tapi mana tah iklan Diginya... tak muncul2 pun.

AKU: MM, BE ayu pun ada satu…frisco…dok tunggu2…mana entah….
Kak MM…jom kita gather2..teringin lah nak jumpa kakakku yang cute macam anak dara sunti…hehehe
munna said...
redmummy mmg selalu masuk paper...12,000... munna nak cash out sebulan pun tak lepas

AKU: munna, ayu baru perasan 2 kali, tahun lepas dan hari nie..wah…redmummy mmg glem abis….samalah munna…ayu bubuh 8 bulan lepas..baru boleh cash out….sikit tapi rasa happy kan?
Lelord said...
hheheeh x sabo nak cashaout slps hampir 8 bulan reg ngan nuff

AKU: kak lelord, nampaknya hasil nuffnang kita sama…hehehehhehe..jom cash out….boleh beli baju baru…
rupanya berblog lagi kaya dari orang bekerja....cayalah...

AKU: tapikan, otak dan idea kena ligat..kalau tak visitor dan traffic tak kan masuk punya….
Idalara said...
penah singgah n folo redmummy ni tp maklumlah org femes...mungkin terlepas pandang so takdelah dia visit back..
ida tk penah merasa pun duit dr nuff..mungkin lom ada rezeki lagi..

AKU: ida, ayu pun follow blog redmummy…blogger popular mana ada masa nak masuk blog kita…tak apa..rezeki beliau..kita?? kejar hingga berjaya..
azieazah said...
Cabaran menjadi popular top ni depa tak terlayan komen. Malah ada yang ambil cara langsung tak reply komen sebab nak berlaku adil kepada semua pengomen yang beratus2 tu.

Nak buat visit back? lagi lah depa tak sempat, sebab depa harus jaga blog sendiri, utk kekal konsisten.

Setiap orang ada peluang jadi macam depa.

Sebelum ini selalu dah keluar kisah2 blogger hebat di akhbar.
ARIFF SHAH tu antara blogger yang juga dapat income ribuan sebulan.

AKU: kak azie,,,ayu yakin..pasti satu hari kak azie, akan menjadi blogger paling glem…sebab aku suka dgn setiap entry kak…..
IMANSHAH said...
waw..huhu, tak terjangkau dek akal..hehe

AKU: cikgu iman, kita jual nasi bungkus jerlah yer….
eqbalzack said...
alhamdulillah rezeki...agak2 ada blogger yang keluarkan zakat tak ayu? hehe


AKU: Abang Ee, kalau dah sampai RM1juta setahun…rasanya kena bayar zakat tu….
ibuintan said...
hasil kerja kerasnya....

AKU: Ibuintan, rezeki mereka dalam blogspot…ibuintan? Dengan anak-anak yang soleh dan solehah……….amin

blum tahap kiter nak sampai cenggitu tue..kalau jadi,konfemn resign hehehehe

AKU: tuan sahromnasrudin, kalau resign……..rugilah hidup…kita berblog suka-suka sahaja kan? Tuan….rugilah bos tuan, kalau tuan resign…..hehehhhe, jual nasi macam ayu mau??

Syafiq Rosli said...
huhu..rezeki masing2 kan sis

AKU: setuju kata shafiq, rezeki kak jual nasi campur, rezeki shafiq???

Syafiq Rosli said...
sis kalau rajin..jom join bloglist sy

AKU: syafiq, insyallah..esok-esok kak singgah rumah kamu….

rieyana ynn said...
wah...byk nyer...gilerr...

AKU: yana….heheheheh..redmummy dan elia tak gile..kita pulak yang kena sindrom gile kira wang..hahahha

kella said...
huh.. best nya diorang tu.. huuu.. bila nak jadi camtu gak... ohh..

AKU: kella…..jom kita buat entry gile-gile pasti baik mencanang visitor hahahhaha…blogger macam kita nie pun dah okey kan>> dapat kenal antara kita…amin

eelobor said...
pendapatan sampingan pun tetap kena cukai akak wehhh. tapi lebih baik kuar zakat....

AKU: eelobor, yang kena cukai blogger Malaysia jer, dalam berita harian, blogger Malaysia dikongkong dek cukai..tak macam blogger luar…

****************************************************
Selamat malam sahabatku sekalian, baju seragam sekolah umai dah tersusun rapi..tunggu ibunya nak gosok, kasi tajam dan menawan itu kain baju..hahahhaha

Esok kita jumpa lagi…kalau aku taks empat jengah rumah korang, jangan ada yang kecil hati ya..maklumlah…sabtu/ahad, peluang nak tambah pendapatan bagi aku si peniaga si nasi campur…..

Doakan, kita diberi kesejahteraan tubuh badan…….ada jodoh kita bersua esok hari, dalam dunia blogspot yang sangat merapatkan ukhwah dan menyenagkan persahabatan..

12 ulasan:

Areef Ibn Naim said...

salam kak,

pendapatan banyak dan popular tapi kalau tak tiada sumbangan untuk lain2 blogger pun tk guna kak...

tengok macam en ben, banyak yg dia lakukan untuk menolong blogger, terutamanya yg baru2 utk sama2 maju dan memeriahkan dunia blog ni... blogger macam nilah yg perlu kita tonjolkan...

hanis zalikha tertinggi carian namanya, tetapi apa sumbangannya utk blogger lain yer... yg ramai tu kononnya nak tumpang glamer, tp ada kita dapat apa2, hehehe...

nur said...

Areef.. gud point..

Kreatif la entry ni.. bukan merapu.. ye la. dah kene cukai pulak blog ni kan.

Citarasa Rinduan said...

salam cikgu azreef--
itulah sebaik-baik ukhwah dalam dunia blog bila kita dapat manfaat bersama..
ben?? ideanya mmg banyak utk blogger baru seperti kak ayu, kerana beliau..kak ayu dapat kenal sahabat blogger yang baik hati dan berkongsi ilmu..

syukur...



nur--
hahhahaha..kak kena cukai?? adeh...tahun depan kot...

eelobor said...

zzzZZZzzz.....aku caj 15sen jer. 5 sen lg ko simpan. mana no fon?

Citarasa Rinduan said...

elobor--
mana boleh discount..ayu yang gleem hanya ayu 20sen...15sen>?? tamo...tamo...orang tak kenal lorr..

sissyira said...

salam

banyak cerita tu

selamat beristirehat ye kak


Jom Baca dan Komen--cara memilih nama domain yang terbaik

Lelaki Ini said...

wah..
chong wei menang???
tahniah2!
meh nak urut ngn kaki!
seposen jewk!
hakhak!

Heidi Shafiq said...

uh.. tekak ni dah lame x merase putu bambu.. gulp!

norhidana said...

alahai kak...
dlm banyak2 tuh dana terpikat ngn cite psl putu bambu tuh... dr 2minggu lps cari tp tak jumpa2, yg ada kt sini putu bambu nyer lain
dia tak campur sekali gula melaka dlm putu bambu ltk asing tak syok la...

bile lah nk balik jb lg

sahromnasrudin said...

assalamualaikum...kesimpulannya, bersyukurlah dengan apa yang kita ada kans....

Amy Syaquena said...

perghhh!! banyaknya story pape pun amy setuju dengan pendapat sahrom...

azieazah said...

Tak tahu nak komen apa, selain dari terimakasihhh....!