CITARASA RINDUAN

Monday, January 10, 2011

Doakan pembedahan anak blogger azian berjaya.

Terlebih dahulu…aku ingin memperkenalkan sahabatku azian muhamad, sahabat blogger yang aku kenali melalui blogspot…

Dah akhirnya azian dan keluarganya pernah singgah ke citarasa rinduan, maklumlah..walaupun azian mengajar di Uitm jengka, hubungan kami rapat….ditambah lagi azian berasal dari negeri johor. Dan keluarganya berada di kluang, dan suaminya sebelum berpindah ke pahang, merupakan pelanggan setia citarasa rinduan


Kebetulan, azian ada sampaikan berita tentang anak sulungnya Muaz yang bakal dibedah akibat penyakit Adenoid, penyakit yang berupa kelenjar yang terdapat di kepala, berdekatan dengan rongga hidung

Pesakit, akan tidur berdengkur, pernafasan akan terhenti bernafas (5-10 saat) sehingga pesakit terjaga, terbangun (akibatnya siang hari, pesakit akan sering mengantuk..)

******************************************************

Lebih senang untuk memudahkan korang memahami penyakit Muaz, seperti penyakit en zalie…iaitu Sleep APNEA.. dimana hingga ke saat ini en zalie mengunakkan mesin bantuan penafasan pada waktu tidur..

Sekiranya penyakit OSA dikesan dari awal…terutama kanak-kanak pembedahan perlu dilakukan..dan tidak akan menjejaskan organ yang lain…

Untuk memudahkan azian memahami apakah itu OSA sila klik sini…entry yang ayu kongsi berkenaan penyakit OSA sehingga en zalie ditebuk saluran pernafasannya (TNT) pada saat en zalie di ICU..

PS: semoga Muaz diberi kekuatan rohani dan jasmani saat pembedahan dilakukan pada hari rabu 12 january 2011, doa ayu sekeluarga azian tabah mengharungi dugaan ini..amin

12 ulasan:

azzey said...

Citarasa Rinduan: semoga segala2nya akan selamat & kembali spt sedia kala....amin....:)

Citarasa Rinduan said...

azzey--
amin, semoga azian dan family tabah....

dieya said...

semoga pembedahan anak k azian berjalan dgn lancar.. amiiin!

dieya said...

semoga pembedahan anak k azian berjalan dgn lancar.. amiiin!

Ummi AmnaAmzar said...

semoga Muaz sembuh sepenuhnya..amin sampaikan saam untuk azian..assalamualaikum

Nadhirah-chan said...

semoga diorang sentiasa tabah .

Citarasa Rinduan said...

dieya--
amin..amin....penyakitnya berbahagia sewaktu tidur..ayu tahu sbb dah ada pengalaman

ummi--
inyallah...if ayu ada masa ayu call dia...dan sampaikan salam ummi

nadhirah--
salam ziarah...
terima kasih..semoga doa kamu..family azian tabah mengharungi dugaan illahi

Idalara said...

salam ayu..
sedih rasa bila tguk anak2 kecil mcmni menerita sakit..
mudah2an pembedahan berjaya dan ibu ayah muaz tabah hadapi apa saja kemungkinna..muga muaz cepat sembuh setelah jalani pembedahan.

Citarasa Rinduan said...

salam ida--
lama kan kita tak bersua..

amin-amin....semoga muaz tabah........
insyallah..pasti muaz sekuat mama/papanya

alinac lover said...

yong doakan smoga baik2 aja

akk-bole je nak copy mana2 artikel di blog yong..share itu sedekah :)

Citarasa Rinduan said...

yong..thanks...
i luv u

azieazah said...

Semoga AZIAN dan keluarga tabah dgn ujian ini, dan semoga pembedahan berjaya...

Aminnnnnnnn