CITARASA RINDUAN

Wednesday, January 26, 2011

Kerana ben, aku gelojoh?, bak kata eelobor…… ayu, ko buas….

Selamat malam…hahhahah.. tajuk class gitu, malam ini nak kongsi pengalamanku dengan korang….
                   
Selepas pulang dari hospital Sultan Ismail, iaitu apoinment en zalie dengan pakar medical, deities dan x ray…(apoinment next month 14 febuary 2011)

****************************

Aku singgah ke tesco tebrau dan singgah ke kedai buku…cari apa???
Cari majalah rapi lah……
 
Punyalah tak sabor nak baca tentang interview pihak wartawan rapi dengan ben ashaari a.k.a my sifu in blogspot……aku terus selak, sehelai demi sehelai…gelogoh gile!!!!!!….……semata-mata nak tatap muka surat ben didalamnya…

Walhal aku tak baca pun cover dalam majalah rapi tu…..hanya nak beli sebab aku jenis yang buas..., BUAS??? Eeloborbuas tu lebih pada haiwan lah!!!!!…..buas nak mencekik dan buas nak lawan pihak berlainan jantina…so,,,tak sesuai gitu maksud buas ngan aku yang sentiasa ayu dan sopan gini..waka…waka…

***************************
Opss..lari tajuk, tapi aku suka, korang kalau menyampah nak baca entry nie..sila senyum sorang-sorang sebab aku memang suka merapu meraban….hanya blogspotlah hidupku bertambah ceria dan gembira……..


Okey, tentang majalah rapi tu…..15 minit aku menyelak majalah rapi tu……sakit hati betul…berulang kali aku buat benda yang sama…bukan kata gambar ben tak ada, nama ben…ben 10, pun tak ada…..

***************************
Korang bacalah situasi antara suami isteri yang saling sayang menyayang…eceh!!!!!!!

En zalie,
“Sayang, yang dok kalut nie awat!!!”

Aku,
“Nak cari ben dalam majalah nie lah abang??” (tetap menyelak sehelai demi sehelai tanpa angkat muka……)

En zalie
“Bulan berapa ben keluar??”

Aku,
“Febuary……ben dah habaq dalam blog…cik mat dan kak ummi kuantan pun dah buat entry………….”

En zalie,
“Sayang, cuba tengok… majalah rapi ini  bulan berapa??”

Aku,
Terus tatap cover, dengan rakus……………………………………aksi selanjutnya….
Muka aku naik kelabu asap tahan malu……weiiii..ini bulan January 15 hb 2011 punyalah!!!!!!!!!!!


PS: jangan jadi macam aku yer…sila coolkan diri…majalah rapi bulan febuary belum ada dipasaran lagi…hari ini masih 26 hb January..tunggu 2,3 hari lagi…..waka..waka….. (baik punya pesanan kat korang)


21 ulasan:

eelobor said...

hahahaha.....

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
lallalalallalala

cikgu isza said...

lol?
kihkihkih
:D

shahjiehan said...

hahaha... bawak2 bersabaar ea kak!

Citarasa Rinduan said...

cikgu isza--
lambat benorlah johor nak dapat majalah rapi bulan febuary..
rupanya mjalah rapi ada 2 keluaran tiap bulan..hahahah

shahjiehan--
tak sabor lah sampai jadi lagu nie...waka..waka

IMANSHAH said...

majlah rapi ek??tak penah baca..majalah mingguan wanita selalu baca..wahaha

Citarasa Rinduan said...

cikgu iman--
majalah rapi lagi banyak info kesihatan..wajib beli tiap bulan ya...hehehehe

Nieza said...

haha tersenyum kambing lak saya baca n3 ayu ni...kelakar la ayu...btw menarik boleh jadikan satu pengajaran..:)

Kalamhati said...

hihihi sabo2..
tergelak je baca entry ayu ni

Citarasa Rinduan said...

nieza--
blogspot hidupku..hanya ini buatkan ayu ceria dan happy selalu..berserta follower dan bloglist yang sentiasa dihati..

kalamhati--
gelak kuat2 atau pelan2...hahahahhahaha

aDisH.sHidA said...

shida smlm pegi cari kat kedai majalah d pendang..x de lagi bulan feb...hehehe

Citarasa Rinduan said...

shida--
so, tak terkena kes `gelojoh` macam kak ayu ker?? heheheh

iqbalhakimi said...

hehe..fanatik sgt tu kak =P

Lelord said...

aiks x kuo lagi ke? nape kat doha ade ni..wakakakkakakka

Syafiq Rosli said...

haha..bukan main lagu lg sis..:)

Citarasa Rinduan said...

iqbal--
menghargai dan menyokong sesama blogger gitu..kalau iqbak ada dalam akhbar atau majalah kak ayu pun beli dan impan utk kenangan

kak lelord--
hah!!!!!!!!! sajer lah nie.....hahahahha


shafiq--
hahahahha...u now me!!!

Cik Liyana said...

hahhaha...sama lah kita gelojoh ! patutlah semalam belek2 xde..lupa dah masuk 2011..hahaha

Citarasa Rinduan said...

liyana--
hahahha..kat johor lambat gile nak sampai..
kak ayu nak suruh adik kat kl simpankanlah satu...lepas tu pos..baru rm 4 kan?

BEN ASHAARI said...

hahaha..ayu ayu... haih...

Citarasa Rinduan said...

ben--
hahahahah.. itu kisah 2 hari lepas..sekarang???
dok golek2 baca info kesihatan dan gaya hidup sihat..

best lah majalah rapi nie..lepas nie nak rembat setiap bulan....hehehe

mama maman said...

tergolek2 gelak bc entry nih... hheeee... betul la kata eelobor.. buas u ni tau... hhhaaa..
***sori ayu...