CITARASA RINDUAN

Thursday, January 20, 2011

Terkantoi sudah….


Assalamualaikum…

Sebenarnya entry nie, aku kena buat awal-awal lagi, masa aku sampai ke rumah adik beradikku di USJ… entry dimana aku terkantoi dengan seorang blogger/ adik angkat yang ku kenali dari dunia facebook, akmal azren namanya, ku panggil wawa....

Tapi…semasa di sana..aku hanya pinjam lappy adik, so..takutlah nak upload pic pertemuan kami..

Hubungan kami dialam maya bercambah ke alam nyata..buktinya, kami dijodohkan bertemu..bukan dirancang, tapi tuhan yang menemukan kami. Pertemuan di RNR Pagoh…..jam 7.30 malam

******************************************

Yang menjadi pertanyaanku, macamana adik angkatku itu boleh mengenali diri aku???

Dalam FB dan blog, ku upload gambarku yang agak cun dan posing ala-ala model gitu…(huhuhuhuh, poyo,,,boleh pulak puji diri sendiri)

Yang lawaknya, semasa sessi pertemuan di RNR Pagoh, aku betul-betul tak pakai bedak, lipstick mahupun minyak wangi ( tak silap masa pertemuan tu, aku baru lepas mengziarahi jenazah besan ibunda dikampungku)

Di mana, rancangan awal nak ke usj dari pagi sabtu bertukar ke malam sabtu…

********************************************

Jom, korang ikuti dialog dalam telefon ini…

Wawa:

Salam, kak ayu………..apa khabar…wawa nie

Aku:

Salam, wawa?? (time tu agak blur,,,sebab drive waktu malam..tu yang kepala tak boleh nak ingat sangat)

Wawa:

Ya, nie wawa, wawa yang duduk di kl…

Aku:

Ya lah,,,,kak ada kenalan wawa hanya satu sahaja…yang pernah postkan buku dari pakar motivasi dato husyim

Wawa:

Ya, ya…wawa nie….kak Ayu, ada kat mana nie???

Aku:

Ada di RNR pagoh…….nak ke rumah kak long, kak ayu dapat anak saudara baru

Wawa:

Hah??? Betullah nie, wawa nampak kak ayu dan en zalie…..

Aku:

Hah???????? (aku turut terkejut gile……macam dalam mimpi pulak…wawa boleh cham aku dan en zalie, lagipun no handphone wawa tu lain pulak)

Wawa:

Kak Ayu, nie nombor telefon lain…(eik, wawa boleh tau pulak persaolanku?? Heheheh), nombor lama tak ada….kalau nak tau, wawa kat belakang kak ayu..pusing belakang ya…………

Aku:

Terpaku………….tak percaya….adeh…………..ini betul-betul……. bukan cubaan…..

Nak kuatkan lagi pertemuan kami..jom, sekodeng gambar kami dipertemuan yang sungguh meninggalkan kesan dihati…




PS” sampai ke saat ini..aku rasa macam mimpi….huhuhuhu

Selingan:

Hari nie, dapat tempahan dari orang kampong, tempahan untuk dihantar ke masjid, kenduri doa selamat……rezeki malam jumaat…alhamdullilah….




13 ulasan:

erienz said...

bestnye...bila pulak kite nak jumpa ayu...

azieazah said...

Ada banyak perkara yang kadangkala berlaku tanpa kita duga.

Jodoh ajal maut rezeki semuanya menjadi rahsiaNYA...

Citarasa Rinduan said...

erin--
isyallah..kita dah duk satu negeri..sure jumpa satu hari nanti...amin


kak AA--
sangat terkejut..sampai skrg rasa mcm mimpi..tepuk pipi..adeh..betul2....hehehehe

Mama Janet said...

Dah dikata "JODOH PERTEMUAN,AJAL MAUT DITANGAN TUHAN ".

Mas said...

wahhh, bestnya...pertemuan yg tak terduga tu..he..he...

Citarasa Rinduan said...

mama--
itulah..tapi kan, ayu rasa si wawa nie sure kenal en zalie dahulu...sebab en zalie nie..sangat istimewa,,,comel sangat..hehehehe


mas--
ayu rasa tak percaya tau..walau jalan ke toilet sama2...ayu ambil air simbah muka banyak2...
lepas tu wawa keluar toilet..
wah..memang betul tadi aku jumpa wawa...hehehehe

mas..jom kita gather2...ari tu ke up towm shah alam...kalau ayu ada no hp mas...sure ayu dah calling..hehe

eelobor said...

ooo...nanti nak gi terjah blog wawa lak. mana link dia?

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
link url dia. ayu dah link di namanya,,akmal azreen a.k.a wawa....
klik jer..

alinac lover said...

kalo yong rasa bole nak nangis sbb terharu tau

IMANSHAH said...

kalau saya nampak ayu saya cam..haha

Lelord said...

bestnya...jom jumpe akak lak

LiNda said...

Nak jumpa Ayu jugaklah
Insyallah , balik rumah kat Bandar Tenggara, saya singgah ke Restauran Ayu ek !

azzey said...

Tak tepek bedak pon tak pe. tetap sweet...:)