CITARASA RINDUAN

Monday, June 13, 2011

Mood- terkejut

Aku tak suka nak cerita tentang keaiban orang lain, apatah lagi sahabat atau jiran tertangga…

Tapi… ini kes pernikahan….

Bila aku bertanya khabar dengan jiran dikampungku.. aku terkejut dengan status di Fbnya, married… ku fikirkan mungkin budak2 suka tukar2 status mereka…

Tapi, bila aku perasan gambarnya.. tersentak aku…. Dengan gambar pernikahan di masjid, dengan gambar bercium antara pasangannya.. maksudnya..

Ini memang betul-betul

Bila, aku telefon kampung.. ibuku terkejut sebab tak tahu apa-apa… eik!!!! Jiran sebelah takkan tak tahu apa2…

Bila aku fikir balik, biarlah dia dengan kehidupannya.. hanya bila angkara FB.. satu dunia boleh tahu… walau 1 kampung yang kecil tak tahu berita baik tu….

(apa-apa pun.. selamat pengantin baru, tapi aku tak berani nak wish di FB beliau.. risau kalau-kalau ada yang terasa dengan apa yang ku ucapkan di wall FB beliau)

28 ulasan:

bersama kak Es said...

perkahwinan perlu dihebahkan tp bukan kat FB ..kat penduduk setempat supaya tak de fitnah ayu kan?

canne blh jadi gitu ?

Sis-Lin said...

ada jugak yek mcmtu...nk kata miss look, biasanya jiran tetangga le di utamakan...ermmm mgkin ada sebab yg dia x bgtau tu....

Sis dh byk kena mcmtu..tp biarlah..kita doakan moga berbahgia je ler.. :)

Citarasa Rinduan said...

kak ES..
ayu kan.. seram sejuk bila pandang gambar dia dgn isterinya..

terus hati tesentap.. ingat ibu.. call dia...
ibu kata.. tak ada dengar berita..

dalam hati berkata.. abis yang aku lihat gambar pengantin dan salam tangan pap imam tu siapa???

adeh!!!

kak sis lin--
tulah.... nak tanya adik beradik dia pun ayu tak berani... takut karang, ayu jadi tukang kepoh

Amy Syaquena said...

Pelik la budak2 sekarang , sepatutnya di hebahkan kepada penduduk setempat supaya terhindar daripada fitnah , nie tak penduduk setempat tidak di beritahu tapi sebaliknya di facebook..macam2 la budak skg nie..

bujal X said...

gambar shooting drama kot~~he~~

pena rozie said...

Pic tu die dah edit la....

Mas said...

macam2 kan ragam manusia.....

Nur Hawa Mohd Zin said...

islam menyarankan supaya pernikahan diumumkan cukupla pada jiran2 terdekat kalu tak mampu buat besar-besaran...untuk elak fitnah..bila jadi macam ni ada je mulut2 yang akan cakap..

'kahwin express la tu'
'dah ada isi lah tu'

macam2 lagi..apa2 pun semoga bahagia...tntg status fb tu ada yang bujang letak married..huhu

alinac lover said...

erk? susah jugak ek..asal dia xnk btau org

NadiRah said...

untunglah dah kawen....huhuhu

siti murni said...

pelik bunyi nye tu...sebab sekampung kan..kalau kenal jauh2..lain lah hal nya....

kakcik said...

Wah... satu dunia boleh tahu tapi jiran sekampung tak tahu??? Nikah di luar kawasankah?

kakcik said...
This comment has been removed by the author.
ibnubaba_04 said...

x tau ke jiran kwen??xpe jngn terasa..kawan baik kawen pon kita x tau..apetah lagi jiran

diana said...

kawen sorok2 ke???

Daddy Ziyyad said...

Jiran yg kawin tu lelaki kan? Mungkin saja dia tak buat majlis di rumah parents nya..

gadisBunga said...

misteri...misteri...heheh~

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

salam..ayu..lama x ke sini psl kurang sihat..

cuba ayu tanya² dulu..mungkin ada sbb kot dia buat gitu..nk buat surprise ker kt org kg hehe

My Bloggie ! said...

askm kak ! kenal lagi tak ? hehe sape yg kawin senyap2 ni kak :) em kawin kene bgth org tok elak fitnah. tp kalau ade sbb yg mmg patut dia bt mcm tu, xpela.. kita pn xtau kan.

btw, nice to meet u sys :D

auwcak said...

ehehe memacam ragam kan...apa pun yg penting da nikah

nyanyisunyi said...

Eh pelik gak kan ayu...boleh pulak hebahkan FB je...sabar jelah..mudah2an mereka bahagia dgn apa yg mereka buat.

bantalbucuk said...

hmm..agak pelik di situ..tapi maybe dia ada reason tersendiri..tapi kan kak..de kawan kepada kawan kita..dia buat photoshoot cam kawin real je tau..mati2 semua ingat dia dah kawin bila tengok gambar2 dia..rupa2nya dia just photoshoot macam tu suka2 je..

sarah-najwan said...

ada org anggap perkahwinan bukn utk diwara2kan..

kalu kita gak..hal baik..wajib diberitahu supaya xtimbul fitnah dan umpatan..

Adzriel @ Liza AB said...

setakat yg declare married tu biasa tapi kalau siap dgn bukti tu mmg sah le gamaknya. sebaiknya, biar dialah. takut nanti ada yg marah2 pulak.

So Shy Lady said...

mungkin ada masalh yg tdk dketahui kot...cuba2 lah wish mn tau dpt pjelasan dr empunya diri

miss cloudy said...

salam..wah..ramai nyer komen..nnti sambung ye citer ni..hehe kepoh plak

Melur Jelita said...

Wahhhh gambar bercium? Tu yang Intan tak suka tu..ekeke

waeda alias said...

fb punya status mmg xbleh pcaya kdg2.

anyway slmt bkenalan kak ;)