CITARASA RINDUAN

Tuesday, June 21, 2011

Lebihkan senyuman

Baru balik dari belanjer mentah untuk citarasa rinduan..
Oleh kerana barang banyak nak ku cari..
Ada sesuatu yang ingin ku kongsi dengan kalian..
AKU:Berapa harga ayam? ( stok ayam untuk sarapan pagi, sudah kehabisan.. selalu ku peruntukkan 3 ekor ayam untuk ayam goreng berempah KFC)
PERNIAGA: RM **.**, kak nak berapa ekor?
AKU: 3 ekor jer.. dik, mahalnya harga sekilo gram.. kak perniaga.. takkan tak boleh bagi murah… nanti kak datang lagi kalau adik beri diskaun.(kiranya first time aku beli ayam kat pasar)
PERNIAGA: Oooo.. boleh-boleh, tak ada masalah.. lagipun kak cantik.. no hal lah!!
Moralnya, korang kenalah bermuka manis, kena guna bahasa yang baik-baik… sebenarnya aku tak cantik.. tapi lebihkan senyuman.. heheheh

PS: badan agak penat.. dan nampaknya kena tidur awal.. selamat malam kawan-kawan.. ku cuti BW ke blog kalian….salam sayang dari Ayu Citarasa Rinduan untuk teman-teman

14 ulasan:

niey_muhaini said...

selamat mlm kak ayu..

Senyum..kerana dirimu sungguh brharga.

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahh,.hanya dgn senyuman mmpu mmbuatkn hari org lembut,.

selamat malam kak,.(^^")

Melur Jelita said...

Ayu jelita gitu! hehehe

Lelord said...

ooo manisnya...manisnyaaa senyumanmuuuu

Bigdaddyz said...

senyuman untuk awet muda...

Kalamhati said...

tak rugi senyum kan?
dah dpt diskaun dh ayu..hehe

emieysandra said...

senyuman adalah sedekah & 1pekerjaan yg ckup senang..*senyum senyum :)

alinac lover said...

btoi2..senyum lebih utk diskaun hehehe

shahjiehan said...

kak cantik?wah3...


pandai tol mamat niaga tuh...


akak jgn gatal2


nnt suami akak cemburu... keh3..



sori x update..agak sibuk

Queenie said...

hehehheee...betul tu ayu...org berniaga mulut mau manis, hati mau baik...

mcm ayu dah ada bonus dgn nama yg ayu....orgnya pun naturally ayu, kan?
selamat berniaga...penat ek?

eelobor said...

dah 10 minit (tipu jerr), aku dok ketawa nie ayu, bukan tersengih tau tapi ketawa. huuhuhuhuh

Bionic women said...

mulut mesti manis, senyum mesti sentiasa, hati mesti baik..insyallah Allah bantu, orang lain pun senang..kan ayu???

makdara TERdiva said...

errrr..saya tak reti nak tawar-menawar harga lauk..biasa main bayar jer..so, kalau org tipu pun saya x tau..huhu

ieda said...

ermmm yes ayu kalau pandai tawar menawar dan manis muke , insyaallah semua dipermudahkan .. jgn lupe bismillah :)