CITARASA RINDUAN

Wednesday, June 22, 2011

Pernah tak korang alami?

Pernah tak korang alami situasi sedemikian?
1.       Semasa korang duduk di tepi telefon.. korang merasakan sebentar lagi ada panggilan, dan.. 1 saat kemudian telefon berbunyi!
2.       Korang terpandang kenderaan yang laju, korang bayangkan sebentar lagi bakal berlaku kemalangan, dan 1 saat kemudian ianya benar-benar terjadi!
3.       Korang on pc, terlintas dibenak kalian, pc ini akan rosak, dan ianya betul-betul terjadi
4.       Korang menonton rancangan reality, korang jangkakan siapa juaranya. Dan sebagaimana yang kalian fikirkan memang peserta itu yang bergelar  juara!!
5.       Korang, mendengar suara anak kalian menangis.. terdetik dihati kalian,anak kalian memanggil nama kalian, , walhal kalian berada pada jarak yang sangat jauh..dan sebenarnya, anak kalian memang benar-benar menangis apabila kalian mendapat panggilan telefon dari penjaga.
6.       Korang dapat rasakan sesuatu bakal berlaku, kejadian yang amat buruk.. dan 5 minit kemudian, ianya berlaku dihadapan mata korang..
Pernah??
PS: Sila kongsikan…pengalaman anda..

23 ulasan:

Sue said...

Dulu masa zaman sekolah...bwk moto dgn kawan, tetiba ada kete potong dgn laju. dalam ati kata... nak kene kete ni... tetibe sat tgk dah masuk lam parit...

Citarasa Rinduan said...

sue--
sebenarnya pada ayu.. tak semua orang seperti sue.
so.. hati2 bila kita nak terbayangkan sesuatu..

takut kan..

cik pulau said...

pernah..rasa macam salma yg akan menang mentor 5..
dan bila dia dah menang..
menjerit satu rumah..
pastu cakap..
aku dah kata.. aku dah kata...

ahahaha..
over eksaited...

dilah_buzz said...

pernah yg pertama tuh..pgang hp hati kata jap lagi mesti org tersebut akan call.pdhal dah lama lost contact.tup2 betul2 call..tergamam jap..mula2 ingt kebetulan..tp lau dah beberapa kali jadi mushkil...tuh pon 4-6 buln sekali.

munna said...

yg no. 4 je selalu kena...

hazlin nazri said...

sesekali ada jugak.. tapi suratan atau kebetulan?

Melur Jelita said...

Tak pernah...Ayu jelita..tetapi selalu rasa nak masak apa, mr jelitawan ai balik,

laaaa...abang nak makan lauk ni la...ayang masak pulak!
ekeke

Sis-Lin said...

arghhhh malas nak fikir laaah ayu...kang betul2 jadi kanggg!...

kita tgh dlm keaadaan cmni..buat x reti je..buat bodo jek..kalu di layan 'pernah tak kowang fikir' tu..arghhh makin serabut..takuttttttttt!

i missssss mr hubby lahhhhhhhhhhh! huhuhuhuhu

cucu umie said...

ayie dulu mase nak pergi sekolah agama..kelakar jer.. umi ckap bwak motor ru btol2..kalo x grenty masuk parit.. and then betol2 berlaku..xsekolah ptng lh nampak yer..hehe

missbby said...

saya pulak pernah ada rasa macam sixth sense , dan pernah apa yang saya rasa tu terjadi betul2 dan semuanya berkaitan benda yg tak best..so sekarang saya takmo fikir sangat..andaikata ada rasa macam tak best, saya cuba alihkan perhatian ke arah perkara lain..

Rtp Farra Arisha said...

salah satu di anatara statement akk dia atas pernah trjadi kot. hehe ;))

azieazah said...

INSTINCT...!

sebab naluri kita selalu bercakap dgn otak kita. Malah naluri orang lain pun kadang2 sama dengan naluri kita. Macam ada aura... Kak Azie pernah gak rasa macam..


Kalu KUDA baca, KUDA pun bantai gelak...!

Penyair SenjA said...

salam hati sis,
pernah juga tapi selalu nya kalau hati tak sedap mesti jadi sesuatu...sis me ada buat segmen,nanti sis join ya...

http://akukaudanpuisiku.blogspot.com/2011/06/segmen-terima-kasih-sahabat-hati.html

Syafiq Rosli said...

sy bese no satu kak..hehe..

Daddy Ziyyad said...

zaman sekolah dulu,masa perhimpunan saya terasa nama saya bakal dipanggil naik ke atas pentas utk terima hadiah, selang 10 minit, memang betul2 nama saya dipanggil!

Miss Mirror said...

Ayu ~ Apa yg kita fikir adalah doa.. mari kita fikirkan yg kita cantik ;D

Berkenaan dgn instinct ni, org kata klu suami isteri mmg instint kuat, MM pernah teringin sgt nk makan sesuatu, tetiba IRP balik bwk makanan yg MM impikan tu. Miracle kan Ayu.. Sbb tu kan, kita hubby n wife ni, mmg kena fikirkan yg baik2 je, supaya semuanya jd baik akhirnya, insyaAllah. Good night Ayu..

suri solehah said...

boleh dikatakan sgt jarang...tp kalau berlaku ada jgk yg menyesal..penah jd ada keta tak sabar2 nak potong kita dah tu mcm tak tahu law,,hati dalam ckp tertungging baru tau..dalam tak berapa lama tgk depan keta tu masuk parit..rasa menyesal pulak...walau hanya kebetulan

insan marhaen said...

Melihat anak kecil bermain di longkang dan menjangkakan dia akan terjatuh. Tak sempat nak menghalangnya bermain di situ, dia pun terjatuh dan menangis...

link baru IM: http://abuhanifah2.blogspot.com

Kak Aya said...

salam

pernahlah terjadi seperti terasa seperti kejap lagi mesti air tumpah bila tengok anak tak diam di meja makan, memang sekejap lepas tu air tu tumpah.

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selalu terjadi bila saya teringin nk mkn sesuatu,tiba2 hubby belikan.walau tak bg tau tapi camner dia leh tau?pelikkan?

Izan Ishak said...

izan selalu bila nak call/sms hubby...call/sms dari dia dah masuk dulu. camtu jugak kalau dengan mak...

kuasa instinct antara org2 yg sgt kita sayang...

Hanim Mahali said...

yang peristiwa nombor dua tu pernah alami... berlaku depan mata masa tengah makan kat kedai tepi jalan. ngeri je rasa... huhuhu

Nur Hawa Mohd Zin said...

no satu tu selalu jadi kak...kadang2 hati akan rasa msj akan masuk..dan betul2 mesej masuk :)