CITARASA RINDUAN

Monday, June 20, 2011

Astro!! Nak tak nak.. kena langgan juga,


Baru sebentar tadi aku menonton buletin utama TV3..
Menarik sekali berita semasa yang dipaparkan..
Namun, yang menarik hatiku adalah berkenaan.. tv berbayar astro, nampak gayanya kes bayaran astro yang terlalu mahal hingga membebankan pelanggan dah sampai ke parlimen..
Dan……
Paling ku suka adalah part seorang ahli politik yang menyatakan, dahulu channel tv 1, 2, dan 3.. siarannya berkualiti.
Namun, dengan adanya ASTRO siaran terjejas..
Mahu tak mahu.. terpaksa juga melanggan astro,.
Kebenarannya??
Bagi pihak aku.. aku bersetuju.. nak buat lagu mana, takkan tv dah ada, beli mahal-mahal, ada tu yang besar saiz tv hingga 42 inci.. (aku? Tv saiz 31 inci jer).. tapi siaran kurang berkualiti??
PS: kalau dikampung, dahulunya, aku dapat ikuti channel indonesia, singapore.. sekarang tak lagi!!! Mana menghilang agaknya satelit tv nan dulu..

22 ulasan:

Areef Ibn Naim said...

salam,

lupa nak bgtau sy tag kak ayu join ga ni :

http://ibnunaeem.blogspot.com/2011/06/aesya-zealous-2nd-giveaway.html

erm, rmh sy tk pasang astro, huhuhu... tv pun jrg tgk, mak je tgk tv kt dapur... tv kt living room bukak time tetamu dtg jer...

Melur Jelita said...

Setuju Ayu jelita!
Terpaksa...jahat Astro ni..akak pun terpaksa langgan sebab dia kacau habis channel lain.
Harap sangat kerajaan jangan layan!

Citarasa Rinduan said...

cikgu azreef..
wsalam..
ooh.. nanti kak terjah ya dik

tulah.. kak baru pasang tahun 2005, gara2 nak tonton AF.. skrang sakit hati sbb iklan pun ada..
sabor jer lah

melur jelita--
kak.. sangat2 setuju..
nak buat lagu mana..
sabor!
tapi sampai bila?

Bionic women said...

memang x berkualiti pun, cerita zaman tok kaduk tu ler di ulang tayang..
bagus jugak ada yg ketengahkan.hehee

Citarasa Rinduan said...

mama dhiya--
setuju..
sedang berdoa.. agar ada jalan penyelesaian..
untuk malaysia jer 1.7 juta yang pasang ASTRO,
takkan lah depa tak boleh selaraskan harga kepada yang minima

diana said...

rumah saya kalau tak pasang astro siaran apa pun tak dapat..
antena tinggi2 tapi gambar tetap bijik2..
benci la..

missbby said...

samalah ngan saya..takde pilihan..nak taknak kena gak letak astro..tapi dulu bila duduk jb, puas hati siap dapat chanel singapore ngan indon lagi, time tu takde astro pun..

kasih suci said...

betul la kak ayu...td pon kasih berkesempatan tgk berita tv3 pasal isu astro ni...seingat dulu zaman kecik2 dulu, siaran kat tv clear betul...tp sejak2 ada astro ni...lain pulak jdnye...nk kene pasang astro baru clear siaran...cam ada sumting disebalik kewujudan astro ni kan...

Amy Syaquena said...

Kak ayu nasib la amy bukan jenis kaki tengok TV , just menonton time ada program yang suka je..selebihnya tertutup je la tv tue melainkan en.hubby ada di rumah..dia je la yang dok pasang tv tue sampai ke malam.

NURUL AINI NORAZMAN said...

jiran depan, kiri, kanan, belakang rumah aini semua pakai astro,.
rumah aini je tak pakai,. mmg terok gile la kualiti tv1,2 n 3,.gram sungguh!!

munna said...

mmg terpaksa langgan astro..kat sini mmg siaran klu pakat arial tv sgtlah hampeh....

Mamamya said...

btl lah ayu..akak ingat lagi dulu byk channel indon n singapore kita blh tgk kan...tp skrg klu x der astro mmg x dapat nak tgk apa pun....

s'pttnya stesen TV b'bayar ni x blh nak keluarkan iklan byk2....ini akak tgk makin lama makin byk iklan serupa dgn TV yg lain jugak...lagi satu bab ulang tayang citer tu...klu ulang sekali dua x mengapalah ni...ini smpi naik jemu tgk......


p.s: akak sgt2 kurang menonton tv skrg...masa habis pada keje2 umah n anak2 jer....kdg2 je dapat tgk...

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

umah saya xpernah ade astro pon.. maklumlah family kecik kan.. xde sape pon nak nengok tv ne.. hehehe

CT NoArIzAh ArIs said...

Kat rumah ada gak langgan astro tapi sy jarang tgk paham jelah isteri bekerja ni lik umah byk tugas nk di settelkan.

Tapi channel plg sy suka tgk yg masak2 tulah lain2 hubby dgn ank je tgk... klau hubby kata x nak langgan lagipun sy tak kisah yg penting internet mst ada klau tak susah nk jenguk ayu tido mlm2..hehe!!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

entah la sis ayu..nak tak nak kena ada astro,LM balik je terus call sambung astro,mati kutu anak2 klu takda astro.sian pulak

Kalamhati said...

sbb tu astro berani cekik darah..sbb dia tahu cecemana pun kita pasti subscribe gak..huhu

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

kerna terpaksa...siaran tv tak jelas kalau tak guna astro..nk wt cmner !

[pCL]

ainnoraini said...

kene pasang jugak..nnt gambar kat tv tu tak berapa elok...rela dalam terpaksa la kirenya kak ain ni, ayu...

cucu umie said...

rumah ayie memang xpasang astro tpy alhamdulilah siaran indon and singapore still dpt lg..jelas lh juga.. alhamdulilah

Yan said...

i ada satu lagi, Unifi TV.. cuma TV je tak ada lagi..

Kak Aya said...

betul tu..kalau tak pasang astro, kat rumah tak dpt siaran pulak....bintik2 je yang keluar..terpaksa melanggan.

alinac lover said...

mahal kan skg kak