CITARASA RINDUAN

Friday, June 17, 2011

Rewang, siapa latah!!

Fuh!!!!!
Saat ini, aku rasa nak tidur  jer.. hahaha.. penat oooo.. tapi memandangkan cuaca kat luor dah hampir gelap.. maksudnya dah lewat petang.. aku batalkan hasrat murniku…
**************
Nak buat apa, Update blog lah... Sessi rewang yang paling buatkan diriku rasa syok… hehehehe
Biasanya, time rewanglah kita dapat bertemu orang kampung, tak kisahlah kawan baru, makcik baru atau ,makcik lama… semua yang rewang adalah jiran dan kawan-kawan..
Selalunya time rewang, ambil masa dalam 5 jam.. siap satu kerja.. tambah kerja lain… sambil makan, sambil borak.. ketawa…. Gelak kuat-kuat.. hahahhaha
********************
Kalau dapat makcik yang ada sakit latah.. memang mangsa yang paling utama nak buatkan suasana lebih happy.. hahahahha, cocok sana, cocok sini.. tapi hati-hati jangan rapat-rapat.. dibuatnya makcik tu terlebih latah.. apa kat tangan melayan.. glup!!!!

Jom.. layan sessi rewang aku dimajlis perkahwinan Azlan dan isterinya.. (sambut menantu)







PS: nak lihat aksiku?.. nie muka orang penat, tapi rasa happy sebab dapat rewang, rasa penat pun hilang

22 ulasan:

Mak Su said...

rindu pada seorang maklong tu, dia latah. tapi roti canainya sangat sedap. al-fatihah buat rohnya

Citarasa Rinduan said...

mak su--
al fatihah.. minggu lepas ayu layan FBI di tv 9.. rupanya latah akibat pernah tertekan atau kecewa...
dasyat kan,.

gadisBunga said...

saya ni kalau tgh merewang, suka buat keje kat luar. kalau kat dapur nanti bengkak telinga dgr sume org tanya 'awat tak kawen lagi?' argh!! :D

mama maman said...

rewang ye... seronok je sesekali berkumpul... bergosip pun ye kannn...:)

Citarasa Rinduan said...

GB--
memang kan. lagi2 kalau dah kawin tapi tak mengandung.. sedih amat

dan... kak suka juga duduk depan pelamin.. hanya pegang telur atau puding

tapi, jari bau bawang, nanas.. siap luka2 jari kakak ko.. hehehhe

Citarasa Rinduan said...

mama yana--
siap cerita tentang kenangan penjajah lagi.. hehehe syok!!!

Izan Ishak said...

seronok kalau sekali sekala pi rewang. dulu masa anak dara selalu ikut mak.. balik mesti bawak berkat special punya~

Citarasa Rinduan said...

izan--
kalau rewang taka da berkat.. ada hadiah tuala..
mmg best kan..

Tinta Emas said...

barusan tadi rewang kat sekolah..ada kursus umrah dan haji untuk cikgu2 dan para pelajar...

sarah-najwan said...

akak suka rewang2 gtu..bole beramah mesra ngan jiran tetangga..hehe

biasa akak rewang kat tmpat keje ajo..atau ketika mak mertua buat majlis..

eelobor said...

uhuhuh...mula2 tertanya gak mana muka ko, skroll sampai bawah... akhirnya. huhuhuhuhuhu

Nur_cahayamataku said...

wah..bestnya tengok gambar rewang2 kenduri ni..he he aah memang seronok..usik mengusik, gelak2..meriah gitu

IMANSHAH said...

org kelantan panggil bekwah..tulung masa bekwoh

azwa amani said...

bestnyer kenduri...

Nur Hawa Mohd Zin said...

wah nenas ditayannya..hehe..kalu umah awe buat kenduri kahwin atau kenduri pape la..yang merewang adik beradik abah 10 orang...pastu ngan orang2 taman...heheh

Bionic women said...

kebetulan kita pun wat entry rewang..hehehe
syokkan time rewang ni, riuh jer ngan segala cerita

Melur Jelita said...

Tetap jelita walau letih berewang ..hehe

sissyira said...

salam

apa khabar kak?

semoga ceria selalu...

blog-tips-kurus said...

mesti acik latah tu selalu kena buli..

siti murni said...

fuhh..tengok nenas banyak2 tu pun dah rasa mencabar...tapi takpe..dah konsep pun gotong royong..benda yang banyak jadi sikit..ndak2 pulak sambil berjalan tangan buat keja..sambil laju jugak mulut berborak ye tak...hehe

lama dah tak feel macam ni..sekarang kenduri dah tak ade gotong royong..tak besh...:(

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mmg nmpk wajah sis ayu kepenatan,tp tetap ceria

azieazah said...

Weyyyyyyyyy....!

merewang tak ajak!

Kita pun kuat jugak nak buat keja.

wuaaaaaaa...!


GILA...!: Aku Hantar Email Virus ke Email Sendiri?