CITARASA RINDUAN

Sunday, June 12, 2011

Outdoor pertamaku...jom layan!!

Korang tahu kan, aku sangat2 mencintai dunia fotografie.. namun 2-3 bulan ini.. impianku agak terbantut…
Memang banyak job yang ku terima dari sahabat dan saudara tapi ke tolak tepi tawaran tersebut demi amanahku sekarang..

Tapi, pada hari ini 12 hb. Jun 2011 ku sempat menghantar sepupuku ke rumah mertuanya, majlis perkahwinan sambut menantu…

*******************
Terlanjur dah sampai.. aku jadi photografe bidan terjun….  Gambar-gambar majlis tersebut ku sedang upload dalam  FB.. tapi untuk sahabat blogger ku kongsikan gambar outdoor tadi, sayangnya.. hanya 4 minit masa outdoor tersebut, disebabkan cuaca yang tidak mengizinkan…hujan lebat ko...

Dan hasilnya, tanpa edit dan tanpa ku ubah apa-apa… untuk kalian……saksikan hasil percikkan pertamaku dalam sessi outdoor tersebut..





PS: tak sehebat photografer yang ada.. tapi sekadar nak penuhi minat dan impian ku..

~selingan… korang layan AF 9 eik!! Final kan malam nie?? Aku tak pernah ikuti,. nak tahu gak siapa juara, AF last lah katakan.. hehehe

45 ulasan:

tun_telani said...

cantik!! ada bakat laa kak ayu nih =) edit biar deepen sket warna gambar tu sure jd lagi cun ^^

ps: ni tgh tgk AF gak nih.. xpenah tgk gak sblm ni. saje2 buka sambil duk depan laptop.

Citarasa Rinduan said...

tun--
thanks laling.. hahhaha.. nak edit tu yang malas... sat no.. kalau petang2 pelanggan kurang, kak ambil sekeping.. kak edit jadi cun.. hehehe


PS: betul2... kita tengok ya, siapa bakal pemenang

NURUL AINI NORAZMAN said...

ok la ni kak,.,mula2,. lama2 nanti jado profesional teros,.hahaha

Citarasa Rinduan said...

nurul--
banyak lagi yang kak kena belajar dik....... heheheh
thanks singgah sini dik

Nur Hawa Mohd Zin said...

bakat boleh digilap...sila teruskan..hehehe

Citarasa Rinduan said...

awe--
terima kasih dik.. banyak yang kak kena pelajari... hehehe

Sue said...

wahhhh...saya pun ade minat lebey dalam photografi ni... tapi tahniah utk akak sebab dapat gak penuhi impian tu

Mama Janet said...

abis ler jurugambar2 tak leh cari makan nanti

Cik Kamoo said...

wah da terror laa. cntik gambar tu

Citarasa Rinduan said...

cikgu sue--
itulah.. sibuk dgn citarasa rinduan..tapi minat dgn gambar2.. heheh

jom.. sam2 kita penuhi impian kita

mama janet--
hahaha... mama nie ada2 jer... ayu tak sesuai lah jadi photografie.. mulut becok.. hehehe

cik kamoo--
malu dgn kamu.. hahahha

Tinta Emas said...

hebat gak hasil kerja taukeh kedai makan nie...

teruskan usaha...

Citarasa Rinduan said...

cikgu cte--
terima kasih... masih jauh nak bersaing dgn photografer yang ada... so.. belajar.. belajar dan belajar...
hehehe

shahjiehan said...

hehehe.. tembakan mengenai sasaran!! hebat!! nnt shah kawen, tembak byk2 taw!

Sunah Mohammad said...

diorang kawen bawah pedang ke kak?

Citarasa Rinduan said...

shah--
jangan awak jauh2 stay udahlah... kak tak dapat nak nolong.. hehehhe

sunnah--
tak, yang kak tau, pegawai atasan yang dapat lalu bawah pedang

eelobor said...

cantik la ayu....dah tiba masanya ko berjinak2 ngan 50mm

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
beb... mmg dah lama aku idam...insyallah... dan terima kasih cikgu

senyumSOYA said...

yeah..akak..kena upgrade jadi photographer pro kak..heheh..

t nk beli dslr amik gmba akak ngn family la kalau ada kesempatan berjumpa..(^^!

IMANSHAH said...

hurm, ayu ada bakat,,saya ada dslr, tapi hampeh malas belajar

Citarasa Rinduan said...

senyum soya--
aduh.. tak mampu lah dik, kakak sayang kedai....
insyallah..doakan satu hari impian kak terlaksana
no hal.. okey...

cikguiman--
ooo cikgu ada DSLR juga.. kalau macam tu,. jom kita menembak... sayangkan, benda mahal tak di gunakan

Mohamad said...

Cantik juga gambar2 tu. Kira hebat lah juga walaupun bidan terjun. Sekarang nie banyak kamera yang mesra pengguna dan senang digunakan kan..

gedek! said...

Serious!

Tak sangka...!

Citarasa Rinduan said...

mohamad--
terima kasih ya cikgu....
sekarang ayu sedang bermain dgn manual.. banyak yang perlu belajar...

uncle gedek--
main2 jer nie... hehehe

Queenie said...

wah! tak sangka eh, berbakat kat dapur berbakat jugak pegang kamera...
syabas.

Areef Ibn Naim said...

salam kak,

tahniah kak... cantik!!! sure klu diedit mesti lg cantik... tulah kak, sbnrny skill tu kita dpt hasil dr percubaan demi percubaan... keep ur good job kak...

cikgu isza said...

saya ni kalau nak komen bab seni tapi buta seni. Tang sudut gambar tu memang cantik..

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

minat + bakat memang terserlah....DSLR capture terbaik..teruskan .

Miss Mirror said...

Gambar no. 2 tu pengantin perempuan nampak mcm muka MILA Af plak.

Ayu - jd photographer kena bertunggu tangga sampai majlis selesai kan? Klu MM pun mmg tak terbuat, gelisah2 nak balik teringat2kn anak2 agaknya.. haha.

jeBateja said...

alamak kak....terasa nak naik jinjang pelamin lagik lah....akak jadi photografer nyer erk....ahakz....ahakz....

missbby said...

oklah tu ayu..boleh belajar lagi kan..kita ni pun tak reti nak amik gambar dengan teknik bagai-bagai ni..selalu amik cam gitu je..

~izan~ said...

salam ayu yg ayu,

ok la tu ayu.. ada bakat terpendam....cantik dah tu =)

Mas said...

ayu...
boleh tahan gambar tu..
cantik..
tak pe ayu..ada masa...ayu boleh mendalami dunia fotografie dengan lebih mendalam...
pelan2 yerk...
boleh curi2 masa tu nanti..

bujal X said...

bila nak ambik gambar saya?

Antzly said...

ayu ....
lepas ni boleh ikut aku outdoor ...
aku kasi ajar skill lain2 plak ...
haha ...

macam pandai ajer aku ni ...

s1t1 2uL41k4 said...

huyyyooo... cantek la kak ayu.. dah femes nnti jgn lupe belanje saye k.. hihi

CT Delima said...

As'salam Ayu

okeylah dah boleh jadi pro tak alam lagi. minat itu yang penting. lama2 akan bertambah ilmu didada. dulu2 ct pun ct pernah belajar dari Hb gak amik gambar pengantin.sekarang tak lagi, penat sangat2, sebab dulu guna filem kan. sekarang dah senang semuanya mudah, snap2 mana2 yang tak jadi boleh edit. sampai sekarang ilmu yang diajar diterapkan pula pada gambar2 masakkan pula :D

MaDiHaA a.k.a Ratna said...

salam ayu..

kalau dah minat tu.. pantang ada peluang kan? akak pun minat gak ambik2 gambor ni.. tp lom ada rezeki lg nak sambar kamera canggih.. sebelum ni pun cuma guna camera compact aje.. tp dah rosak.. skrg ni.. hanya guna kamera henphone aje.. lgpun.. skrg ni tak sesuai lg nak jd tukang amik ambor beria2 sgt sebab dok sibuk ngan anak kecik yg kdg2 nak berdukung jer kalau berjalan ke mana2.. hehe..

zeqzeq said...

O minat jurufoto, patut la, member2 ada kamera besar2

Kakzakie said...

Outdoor sampai mana Ayu? Cantik juga backgroundnya. Pengantin juga nak kena pandai posing kan...

Mamamya said...

wahhh...nak makin maju ni...tahniah ayu...:)

abg tentera lagik...:)

bersama kak Es said...

wewiiittt..ayu ni kat dapur pun ok, pegang kamera pun ok .. all rounder laaahhh :)

Daddy Ziyyad said...

wow..abang askar :P

minat fotografi jugak ya...sama lah kita

sahromnasrudin said...

cantik..mmg sdri berbakat besar..tahniah sy ucapkan

gadisBunga said...

minat kalau diasaha pasti akan jadi terer tau! :D

*semalam hazama menang. yeyey!

alinac lover said...

comel kak!!! great job!