CITARASA RINDUAN

Thursday, June 30, 2011

Malu-malu @ Kongkang



Menu berbukaku..,Ikan bilis goreng kicap makan dengan nasi panas2.. peeh!!!!!!.. pelanggan datang ke chasier pun aku tak perasan… (nie en zalie tak ada, kalau dia tau.. heheheh.. ku pitam!!)

 *************
Sekarang nie, umai sedang syok Internet, dia suka dengan binatang yang bergelar malu-malu (itu bahasa Indonesia) dalam bahasa saintifik digelar slow loris, atau orang kita gelar kongkang… korang pernah dengar kan?... aku jumpa kat google.. korang boleh klik sini, untuk mengetahui spesis kongkang..



Comel kan???
Jom.. layan matanya nan besar…heheheheh






Siapa ada bela spesis nie?…. Aku teringin nak pegang dan belai bulu kongkang nie… Aku bayangkan, bulunya keras tapi pendek2 macam bulu kucing......

17 ulasan:

Lelaki Ini said...

hahaha!
cumel nye nate tue!

jeBateja said...

Alamak kak....KONGKANG tu kalau masak lomak leh tak..??

NadiRah said...

nad ingt akak masak kongkang..
hahahha!!


http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/06/makan-makan-di-easy-cafe-tanjong-malim.html

Bionic women said...

konkang ni ada kat kampung kita, ekor dia panjang..kat kampung kita panggil kongkang jugak atau pun kita panggil cekucekak..sebab dia bunyi macam tu..susah nk xplain.hehe..

sedapnya ikan bilis kicap tu

slumberdek said...

nampak menyelerakan menu kat atas tu....

Areef Ibn Naim said...

salam,

wah3x kak ayu, makan tk ajak pun, hehehe... tp sy tk pose, hehehe...

comei kan kongkang tu...

azieazah said...

Susah nak cari spesis kongkang ni sekarang. Agaknya sudah menjadi haiwan spesis terpelihara. Sapa bela kena tangkap... hehehe



LinkWithin: Lama-lama jadi habit pula...

suri solehah said...

ayu..sayang nya gambar kongkang tu tak leh lihat disini

Queenie said...

akak pun boleh dikatakan spesis malu-malu kongkang har3..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam akak akak

gua nak celah muar sungai mati tangki air dekat ke..kalau dekat mau turun makan

insan marhaen said...

mula tu berselera tengok ikan bilis goreng kicap. Aleh-aleh ada cerita kongkang..

heh..hehh.. putus selera!

munna said...

DULU JIRAN MUNNA ADA BELA.... MMG COMEL TAPI PEMALU SGT....

Dearie Pearls said...

hi kak..
rindu kat kakak..

wah, ikan bilis.. ni favourite ni. tapi tak pernah lagi masak dengan kicap. kak masak cmner? nak try ni. hehehe.

* comelnya kongkang itu. tapi tak pernah tengok g seumur hidup secara face to face. heeeeee

gedek! said...

kongkang ni selalu bergayut terbalik....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

dia ni pemalu...selalu je sorok muka kan kak

zack 92 said...

jaga2 dkt siku kongkang ade kelenjar racun.kalo kne ggit cpt2 sedia awal2 tempah keranda.kongkang jilat kelenjar racun tu jdi racun tu brcampur dgn air liur dia.walaupun muka kongkang npk comel tp seni mempertahankan diri kongkang tuy kekal ade drpd zaman turun temurun drpd hang tuah.so nk pgg pn fikir 2,3kali dlu..sbb skrg ni abg tiri sy ade bwa blik kongkang tp luka n jari hancur sbb kena ggit dgn beruk.abg tiri yg bgtau sbb rumah dia brsebelahan dgn hutan simpan fikir nk hantar zoo esok

zack 92 said...

jaga2 kak bhaya kongkang ni ade kelenjar racun kt siku dia.dia jilat kelenjar racun tuy so air liur dia tuy brcmpur racun.klo kena ggit cpt2 tempah keranda.muka comel mcm mne pun msti ada seni mempertahankan diri dia jgk drpd zaman turun temurun drpd zaman hang tuah tu