CITARASA RINDUAN

Thursday, June 30, 2011

Malu-malu @ Kongkang



Menu berbukaku..,Ikan bilis goreng kicap makan dengan nasi panas2.. peeh!!!!!!.. pelanggan datang ke chasier pun aku tak perasan… (nie en zalie tak ada, kalau dia tau.. heheheh.. ku pitam!!)

 *************
Sekarang nie, umai sedang syok Internet, dia suka dengan binatang yang bergelar malu-malu (itu bahasa Indonesia) dalam bahasa saintifik digelar slow loris, atau orang kita gelar kongkang… korang pernah dengar kan?... aku jumpa kat google.. korang boleh klik sini, untuk mengetahui spesis kongkang..



Comel kan???
Jom.. layan matanya nan besar…heheheheh






Siapa ada bela spesis nie?…. Aku teringin nak pegang dan belai bulu kongkang nie… Aku bayangkan, bulunya keras tapi pendek2 macam bulu kucing......

15 ulasan:

Lelaki Ini said...

hahaha!
cumel nye nate tue!

jeBateja said...

Alamak kak....KONGKANG tu kalau masak lomak leh tak..??

NadiRah said...

nad ingt akak masak kongkang..
hahahha!!


http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/06/makan-makan-di-easy-cafe-tanjong-malim.html

Bionic women said...

konkang ni ada kat kampung kita, ekor dia panjang..kat kampung kita panggil kongkang jugak atau pun kita panggil cekucekak..sebab dia bunyi macam tu..susah nk xplain.hehe..

sedapnya ikan bilis kicap tu

slumberdek said...

nampak menyelerakan menu kat atas tu....

Areef Ibn Naim said...

salam,

wah3x kak ayu, makan tk ajak pun, hehehe... tp sy tk pose, hehehe...

comei kan kongkang tu...

azieazah said...

Susah nak cari spesis kongkang ni sekarang. Agaknya sudah menjadi haiwan spesis terpelihara. Sapa bela kena tangkap... hehehe



LinkWithin: Lama-lama jadi habit pula...

suri solehah said...

ayu..sayang nya gambar kongkang tu tak leh lihat disini

Queenie said...

akak pun boleh dikatakan spesis malu-malu kongkang har3..

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam akak akak

gua nak celah muar sungai mati tangki air dekat ke..kalau dekat mau turun makan

insan marhaen said...

mula tu berselera tengok ikan bilis goreng kicap. Aleh-aleh ada cerita kongkang..

heh..hehh.. putus selera!

munna said...

DULU JIRAN MUNNA ADA BELA.... MMG COMEL TAPI PEMALU SGT....

Dearie Pearls said...

hi kak..
rindu kat kakak..

wah, ikan bilis.. ni favourite ni. tapi tak pernah lagi masak dengan kicap. kak masak cmner? nak try ni. hehehe.

* comelnya kongkang itu. tapi tak pernah tengok g seumur hidup secara face to face. heeeeee

gedek! said...

kongkang ni selalu bergayut terbalik....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

dia ni pemalu...selalu je sorok muka kan kak