CITARASA RINDUAN

Wednesday, June 29, 2011

Pembedahan katarak/selaput mata..


Assalamualaikum, selamat malam sahabatku semua.. masih tak dapat mencuri masa untuk singgah ke blog kalian apatah lagi nak balas komen kalian pada entryku… hanya ribuan terima kasih ku ucapakan keatas persahabatan yang istimewa ini..
***********************
29 hb Jun 2011.. 1 pembedahan kecil dilakukan pada mata kanan MIL, sebenarnya sejak arwah FIL (thanks pada blogger eja)  masih hidup kira-kira 6 bulan yang lalu MIL memang dah dapat tarikh untuk membuang selaput mata kanan yang rosak (dipanggil katarak mata, kesan bacaan kencing manis yang kerap tinggi) namun, akibat beberapa masalah yang berlaku.. pembedahan di tukar pada tarikh hari ini
Syukur, alhamdullilah.. hanya 30 minit pembedahan berjalan dengan lancar, en zalie yang menghantar MIL ke pakar mata.. manakala ku menyiapkan tempahan makanan dari sekolah menengah berdekatan..
************************
Keadaan MIL sekarang dalam pemerhatian.. ku dapat jaga MIL berpandukan beberapa ubatan dan penerangan dari pakar mata…
Untuk sahabatku semua.. jika kalian ingin mengetahui tentang pembedahan lazer membuang katarak akibat kesan kencing manis.. bolehlah mengemukakan beberapa soalan.. insyallah.. ku akan berkongsi apa yang ku tahu pada kalian…


PS: hadiah GA dari bali oleh blogger Abang Eq sudah sampai ke tangan pagi tadi… terima kasih abang Eq…

20 ulasan:

Cik Ecah said...

Alhamdulillah..moga2 cpt sembuh MIL k.ayu...

cantik key chain tu! :D

Citarasa Rinduan said...

cik ecah--
kak ayu balik ke rumah sekejap.. nak titiskan ubat ke mata MIL..

thanks.. abg eq beri sbb kak menang GA beliau

ejaescobart said...

Ayu,

arwah MIL?? err.. silap type ke Eja yang silap paham.. konpiuss..

Citarasa Rinduan said...

Eja--
ayu memang tertulis arwah jer kan??
thanks ingatkan.. ayu tambah word disisi ~arwah~

terima kasih sekali lagi my dear.

ibuintan said...

syukur... moga MIL Ayu cepat sembuhnya

Citarasa Rinduan said...

ibuintan--
terima kasih atas doa ibu

CT said...

Moga MIL ayu cepat sembuh...bagus dpt mnantu camni...baik hati...hihihi

insan marhaen said...

Muga sempurna semuanya. Lepas ni kena makan banyak carrot merah agaknya..

norhidana said...

semoga MIL akak cpt sihat yek..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

moga MIL cpt sembuh ye sis.jelesnyer tgk keychain tu..chantik

IMANSHAH said...

salam

saya pun ada katarak..hurm, macam nak operate gak

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak...
Alhamdulillah.. syukur pada Allah... Moga MIL akak ayu cepat sembuh yer..

Citarasa Rinduan said...

kak Ct..
lamanya tak bersua kamu..
rindu..
part menantu tu.. ayu sorang2 jer menantu.. heheheh

IM--
kalau carrots tu utk pengidap yang rabun... lagi satu.. kalau seminggu kaum wanita boleh minum,.. kalau hari2 tak elok utk kesihatan dalaman wanita


dana--
terima kasih sayang

LM--
terima kasih LM.. baik hati kamu..
bab keychain tu... ayu join GA abang eq.. tu yang dapat hadiah..

Cikgu Iman--
katarak selalu serang pada wanita/lelaki berusia 50-60 tahun sahaja

Queenie said...

moga your MIL cpt sembuh ya...

bersama kak Es said...

Ayu ni contoh menantu mithali :)

~moga MIL cepat sembuh

Citarasa Rinduan said...

Q--
terima kasih Q, terharu atas persahabatan alam maya ini

kak ES--
terima kasih kak.. tang menantu.. ayu mmg sorang2 sahaja menantu dalam family ini

Miss Mirror said...

Moga yr MIL segera sembuh. Bertuah En. Zalie beristerikan wanita yg dpt membahagiakan org tuanya. Mudah2an di hari tua Ayu, Ayu juga akan mendapat menantu yg baik. Amin.

kella said...

kak ayu.. selamat malam kak...
agaknya kak ayu mesti dah tido ni kan.. kita baru balik dari men badminton.. singgah tengok blog kak ayu..
semoga MIL kak ayu bertambah baik hendaknya..
kita doakan yang terbaik..


Bantu Vote Untuk Saya! Boleh?

alinac lover said...

mahal x kak??

Citarasa Rinduan said...

Kak MM--
terima kasih atas doa kamu..
amin..amin

kella--
selamat malam dik, belum.. kak masih BW ke blog kawan2..
terima kasih atas doa kamu.....

yong--
tak, hanya rm 2,900.00 sahaja