CITARASA RINDUAN

Tuesday, June 14, 2011

Sambung cerita tentang kesihatan kekasihku....

Terima kasih kepada sahabat ku yang telah memberi komen seterusnya memberi nasihat kepada aku dan en zalie..
*************
Sebenarnya kes nie tahun lepas 21 jun 2010 hingga 13 ogos 2010… alhamullilah.. tentang bed sore nya, dah kering dengan cepat pada 3 bulan selepas en zalie dis caj hospital…

Pihak hospital memang menyediakan tilam angin (tilam tu guna mesin dan sentiasa berpusing), namun bed sore muncul akibat saiz badan en zalie yang agak besar..

************

Untuk menjawab soalah doktor daddy ziyyan..

Berkenaan OSA en zalie..sekarang ini, en zalie tidur dengan mengunakan mesin cpax…

Manakala untuk tahap bacaan doktor tetapkan 6.0 (auto), kadangakala kalau en zalie penat… mesin cpax tu back up hingga 20.0

PS: terima kasih sekali lagi kawan-kawan… alhamdullilah.. sekrang en zalie semakin sembuh hanya follow up dengan doktor pakar dan menjalankan sessi fisioteraphy

12 ulasan:

Gen2Merah said...

semoga en Zalie cepat2 sembuh. Tabah kan hati ya kak...

Hanim Mahali said...

alhamdulillah... semakin sihat... bagus la tu.. ^_^

NadiRah said...

hope cepat sembuh ye kak...

Nieza said...

Assalam Ayu, sorry lama tak singgah sini....lately ni busy skit btw semoga en.Zalie cepat sembuh yer...take care:)

Yatie said...

Assalamualaikum Ayu,
moga Ayu dan suami tabah ya...moga En Zalie cepat sembuh dan sihat spt sediakala...kagum dngn Ayu..begitu sabar dan tabah orangnya...

ibuintan said...

terharu akak ... moga en zalie cepat sembuh

dorongan dan sokongan Ayu akan memberi kekuatan kepada en zalie

gadisBunga said...

saya tgh bayangkan ni....

betapa besarnya pahala ayu....

arash Allah jadi tenang bila ada isteri macam ni. saya harap saya boleh jadi mcm ayu jugak. :)

missbby said...

kita doakan moga suami ayu cepat sihat..

Ati Masrif said...

maaf ayu kita baru tahu

semoga hubby ayu pulih seperti
sediakala...ayu ni mmg tabah

Hamizah said...

selongkar n3 lama ayu..
semoga tabah dgn ujian Allah..
semoga cepatlah sembuh kekasih hati tu

ieda said...

alhamdulillah smoga hubby ayu bertambah sihat ...

[p@kcikLie] : [ mamaDiana] said...

alhamdulillah..semoga bertambah sihat hendaknya en Zalie.