CITARASA RINDUAN

Thursday, June 2, 2011

Walau apa jua cara kita...

Bismillahirahmanirahim...

Syukur, diawal pagi ku masih diberi peluang untuk bangun dan menikmati nikmat kehidupan...
Sempat ku kejutkan MIL untuk bersama-sama mengambil hidayah bersahur,

MIL ada gastrik tahap pertengahan, (belum ke tahap ulser usus perut), jika sepanjang hari ini dia dapat menunaikan puasa sunat.. isnyallah besar ganjarannya..

Manakala, ku di citarasa rinduan,.. berpanas di tepi api.. insyallah.. moga ku tabah hingga waktu `berbuka`....

***************
Sebelum nak bersiap ke citarasa rinduan.. ku sempat BW... masuk ke blog kawan-kawan untuk bertanya khabar...

Ada sesetangah blogger hentam sesama mereka, ada yang hanya memenuhi blog mereka dengan cerita mereka....malah ada yang isi blog mereka dengan ibadat sedekah seperti bab keagamaan, tutorial blog dan masakkan...

Walau apa jua cara kita.. walau apa jua niat kita.. selagi kita ikhlas dalam hubungan maya.. insyallah.. sahabat yang baik akan sentiasa bersama kita disaat duduk dan bangunnya kita

PS: tak mudah melatah, bila ada sahabat yang kurang suka Blog Citarasa Rinduan.. itu hak mereka...

25 ulasan:

alexa yussida said...

kak ayu !!

selamat pagi :)
blog tak best dah skrg kak...bnyk kek kutuk mngutuk...xsuke...

doakan yus ye akk..exam final dah nak start dah 8hb nti...

Citarasa Rinduan said...

sayangku yussida--

selamat pagi jua....
(eik, tempat kamu baru malam eik?)

ye,.... sukar nak jelaskan ttg kehidupan blogger kan..
dan kak tak suka cara sesetengah blogger.....
hentam dan kutuk antara mereka..
subhanallah

PS: dik, good luck ya for exam.. moga adik dipermudahkan olehNya.. amin

Sury said...

kalau dalam dunia ni sama citarasa taklah jadi camni...belum tentu apa yang kita suka org lain suka

Citarasa Rinduan said...

sue--
setuju jua komen kamu.. dan yang pasti jom.. singgah ke citarasa rinduan.. heheheh

azieazah said...

Salam AYU.
Selamat berpuasa..

Bagi Kak Azie, seribu orang tidak suka kepada kita, tetapi jika ada hanya seorang yang suka pun sudah cukup bersyukur. Jadi la kan?

Anggaplah yang seorang itu adalah Kak Azie!

zeqzeq said...

Bangun ada nikmat tak? Tidor balik lagi nikmat.,
bila nak buat entry. Bersama daku.. Haha

padlie said...

Selamat berpuasa!
Saya baru nk gi kerja..

CsP nak bagi Hadiah!!!

IMANSHAH said...

dah BW ke blog saya?? huhu

selamat bekerja Ayu

eelobor said...

kita sedia "menerima" kalau sudi "memberi" kan?....

Kakzakie said...

Insya-Allah boleh berpuasa hari ini bersama MIL ye Ayu.

Kita tidak mampu utk membuat semua org suka dgn cara kita. Namun sekiranya tujuan kita bukan utk menyakiti sesipa kita tidak membuat kesalahan sesama umat....

norhidana said...

selamat pgi kak, semoga hari ni dpt menjalankan ibadah pose ngn baiknyer sampai berbuka nnti yek...

betul kak, dana setuju ngn akak... tp takkan sampai ada yg tak suke blog org lain lak... jgn la camtu kn kite kn sama2 kongsi cite

mungelily said...

Assalamualaikum..:) morning2 glory k.ayu...;p
Alhamdulillah...sy bersahur juga ari ni..mudah2 mudahan kte mendapat barakah dariNYA..Amin...

dieya said...

selamat berpuasa k ayu!
dieya ada berapa hari lagi belum ganti ni.. huhuhu..

bujal X said...

saya nak cite pasal akak plak la pasni dalam blog saya~~he~~

alinac lover said...

hari ni yong nak cerita pasal cupcake lg hehehe

Cikgu Nurin said...

Janji, kita tak sakitkan hati orang, dah....

gadisBunga said...

ada org komplen ke? buat de' je. :)

sarah-najwan said...

asalkan penulisan kita tidak menyentuh sensitiviti org lain sudahlah...

kadang kala tanpa kita sedarkan..mintak dijauhkan hal itu..

selamat berpuasa..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

masing² ada hak utk menulis dlm blog masing² kan..ayu bukan semua org akan suka dgn kita..ada haters bermakna blog ayu nih popular lah ..^__^

Nur Hawa Mohd Zin said...

selamat pagi kak ayu....awe skunk macam2 dugaan hidup berlaku :(

Mamamya said...

alhamdulillah...selamat berpuasa ayu.....

blog akak cuma kisah akak n anak2,family n sahabat2 yg disayangi....x suka lah kutuk2 nih....n x penah ambik tau pun ttg blog yg suka kutuk2....:(

akak lbh suka jadi diri sendiri....mcmana akak kat blog begitulah juga akak kat luar ni....^____^

~happy blogging~

munna said...

SELAMAT PAGI AYU... MBIARLAH ORG TAK SUKA YG PENTING NIAT KITA BERBLOG ADALAH BAIK DAN BUKAN UTK MENJATUHKAN ORG LAIN

Yan said...

Kenapa mesti bertelagah kan Ayu. I tak faham. For me blog is a beautiful place to share wt someone else.

Tak faham3.

bersama kak Es said...

saya suka blog ayu.. tenang

selamat berpuasa :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

selamat berpuasa kak ayu