CITARASA RINDUAN

Monday, June 20, 2011

Sambungan tips beblog untuk blogger baru..

Bismillahirahmanirahim..
Assalamualaikum. Selamat pagi isnin sahabatku semua… syukur pagi ini kita dipertemukan semula dialam maya.. dan syukur aku dikejutkan semula olehNya. Sementara nak menunggu azan subuh.. molek kalau aku berkongsi tips berblog kepada blogger baru
Heheheh. Ala-ala drama tenovela pula… ada sambungan..
Kali nie, aku nak sentuh bagaimana blog kalian nak cepat di kenali
1.       Buat entry yang paling simple.. kalau blog personal tu.. bubuh 1 keping gambar dah memadai.. atau kalau tak ada gambar, entry hendaklah ringkas, macam blogger Gadis Bunga
2.       Bahasa rempit.. (like, blogger kak azie katakan) jangan diguna pakai.. bahasa mencerminkan diri kalian juga..
3.       Update entry waktu yang sesuai. Kalau kalian jenis yang sibuk dengan urusan kalian, contohi blogger sahrom
4.       Pernah kenal blogger gedek!!, blog beliau paling mudah nak difahami, ringkas
5.       blogger kak zakie, adalah blogger yang paling berdispilin.. sebab apa ku panggil displin??? Kurang update blog tapi mesra blogging.., masuk sahaja ke blog beliau.. pasti temui jawapannya.. kan...
opss… dah azan subuh!!
Nampaknya, ada sambungan lagi untuk tips berblog.. korang kena terjah ke blog yang ku cadangkan… blogger diatas bukan blogger otai.. tapi cara mereka berblog patut kalian contohi
PS:Ingat… nak dikenali bukan mudah.. perlu ada kesabaran dan kreatif…

30 ulasan:

eelobor said...

3 daripada 5 tuh memang selalu aku singgah, lagi 2 aku nak terjah lepas ko promote.

Andrik McVean said...

hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

kakcik said...

Berblog kena ikhlas dengan diri sendiri ... :)

(Jangan buat blog copy paste seperti yang disebut oleh ondscene)

Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine said...

nice tips.. akan cuba untuk mempraktik kannye :)

ibundo said...

salam ayu..
dan elakkan mencaci cerca orang di dalam blog...

Ujang9897 said...

jgn kedekut ilmu..mcm entri ni..nanti dikenali gak..

tq kak

gedek! said...

Maka saya pon tersipu-sipu malu....

TQTQ...!

ieda said...

yes ayu kurang2kan leteran .. banyakkan tips2 & happy blogging :))

pena rozie said...

tq....

bujal X said...

blog saya tak masuk??

norhidana said...

i like kak... mmg best tip2 akak nih...
n blog dana rasanyer blog paling simple n paling cincai... heheeheh

Citarasa Rinduan said...

eelobor--
silalah singgah ke blog yang aku cadangkan.. mmg terbaik

andrih mcvean--
thanks visit blog CITARASA RINDUAN.. and thanks follow my blog..

kakcik--
setuju.. kadangkala berblog santai adalah yang terbaik dari cari masalah dgn sahabat lain

taufiq--
terima kasih sudi baca tips dari kak ayu

ujang--
sama-sama.. tak mungkin nak dikenali.. tapi sekadar nak kongsi apa yang kak ayu tahu...

gedek--
welcome.....
malu sama kucing!!..heheheh

ieda--
suka dgn blog ieda jugak.. pelbagai yang boleh di belajari

rozie--
sama-sama dik... kasih kembali..

bujal--
insyallah.. akan dipromote.. kamu mmg nakal!!

Citarasa Rinduan said...

dana--
blog kamu 1 hari pasti dekat dengan blogger lain.. janji kamu ubah ruang komen kamu..
bagus dalam bentuk kotak komen atau pop..

eiela said...

betul tuh kak, saya sokong tips nih. berblog dengan ikhlas lebih utama. janji apa yang nak disampaikan sampai kepada pengunjung.

Latest Entri :
Berjaya Menahan Nafsu & Selamat Hari Bapa

Hamizah said...

setuju..i kdg2 pening bila bc n3 yg pjg2 tanpa gamba plak tu..rasa cam baca buku teks sejarah..hehe

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

blog gedek ngn kak azie tu lum penah terjah..

munna said...

cuma blog gadis bunga je yg munna blm pernah singgah

Huszaini said...

tq ayu! nak terjah sumer!

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

trime kasih atas link ini..saya sangat menghargai...
memang sy hanya hapdet belah pagi coz selepas itu sy dh sibuk dgn tugas hakiki..

saya pun masih belajar..trime kasih ya

maszmadi said...

nak tips lagik nak tips lagi dari ayu..

thanx for sharing

gadisBunga said...

dan saya pun terkembang kempis idong eh. ngeee~

:D

Management Consultant said...

Salam,

TQ kerana bagi tips berfaedah...

Aisyan

Daddy Ziyyad said...

Blog GEDEK tu mmg secara peribadi, saya rasa blog yang paling simple, tetapi menarik. Tak jumpa lagi blog guna konsep macam tu (uncle Gedek, sila kembang vontot baca ni..ekekekek)

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe cube jadikan blog awe blog yang mesra pembaca..tak kira sape :0

tq for tips kak

norhidana said...

camne nk tukar ek kak? dana tak reti lah... uhuk2

Maya Mayana said...

blog yana not listed? apakahh kekurangannya? ngeee

logorithm said...

Bagus cara mempromosikan blog lain. Kreatif!

I terjah bila free nanti...

Hanim Mahali said...

Bahasa rempit tu paling patut dielakkan....lebih-lebih bahasa yang short2 gitu...cam SMS...jenuh nak baca...=.=

Mommy Fara said...

Hah! Saya datang! Saya datang!

PapaComelBulat said...

akan ku praktikkan tips ni nt.tq. =)