CITARASA RINDUAN

Monday, June 20, 2011

Untuk Blogger Macam-macam ada..(virus malware)

Jangan terkejut tiba-tiba aku update blog waktu tengahari..
Sebenarnya aku dapat rehat dari en zalie.. hehehe..



Dan terlanjur aku berehat.. BW ke blog kawan-kawan.. tapi terjumpa pula si virus malware dalam blog blogger  doktor dady ziyyad… (pic diatas aku pinjam dari blog penjejak maya.. aku tak dapat nak print screen di blog doktor ziyyad)
*****************
Untuk masuk ke blog beliau, memang aku tak dapat.. lagilah doktor guna komen bukan berbentuk pop atau kotak komen.. jadi, dengan senang hati.. aku berharap dady ziyyad perasan entry ini..

Cara nak sattlekan masalah ke malware,. Sila klik sini. Kesan yang bakal berlaku, akan berlanjutan ke blog kawan-kawan.... termasuk blog yang senaraikan blog doktor dalam bloglist mereka..

PS: semoga tips ini diguna pakai oleh beliau.. ingat malware tak wujur.. aduh!!!ada lagi rupanya

17 ulasan:

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

thx
thx
thx

Citarasa Rinduan said...

sama-sama brutal solo

Nur Hawa Mohd Zin said...

awe pakai anti virus avast tau kak..bila awe buka laman web atau blog yang ada malware terus avast akan detect virus..mmg terus tutup..bahaya

Isteri Encek Bard said...

nice tips..

Citarasa Rinduan said...

awe--
setuju..
kesannya kita tak dapat nak msuk ke blog mereka..
sangat2 sedih..
harap2 daddy ziyyad dapat atsi maslah dengan cepat.

Citarasa Rinduan said...

isteri encik bard--
sama2

makdara TERdiva said...

pernah dgr kes ni..thx for the tips!

tp pg td boleh plak bukak blog doc tu.. :)

Citarasa Rinduan said...

makdara terdiva--
sama2
agaknya virus tu around 12 tengahari kot..

So Shy Lady said...

harap2 t.tkena...akak ni mudah panik!

Maya Mayana said...

TD YANA MASUK OK JE PULAK

azila said...

huhuh..zla lak serahkan pd yg pakar..senang cter:)

Kakzakie said...

Jahat betullah malware ini. Menyusahkan org betul...

ieda said...

aduiii ayu x pandai tul ieda bab2 nie .. harap2 dpt membantu kitakan .. virus nie sdg hebat diperkatakan kan .. minta dijauhhkann dari umah ieda ..

Daddy Ziyyad said...

Terima kasih bagitau...

Saya akan cuba baiki guna link yg Citarasa Rinduan bagi

siti murni said...

Alaaa...bahaya betul! Tak suka lah! Ni betul2 dah tahap menakutkan dah ni....

miloais said...

tak paham le ayu
maklum le... iols buat skit bab2 IT ni...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

ha?ye ke sis ayu?wahh tq entri ni..LM remove dia dr bloglist dulu..