CITARASA RINDUAN

Wednesday, April 14, 2010

AKU TABIK SPRING LAH.....


Sejak semalam blog sis nie, keluar kat Metro harian, bukan main lagi..aku rasa ramai yang teringin nak dapat $$, mcm dia.....Meletop ko tengok blog dia, 4juta tu yang follower dia, kalau lah rm 10,000.00 pendapatan dari nuffnang sebulan....aku pun nak tiru sis nie...bukan jer kaya, ramai kawan tu...bak berita tu tulis, dari hujung rambut hingga ke hujung kaki ditaja.....

Sehari dia dapat buat 10 entry, alahai.....aku nie 2,.3 entry pun dah tak larat, tak tahu modal apa nak tulis,,,idea lintang pukang...., sis nie tulis pun guna bahasa melayu yang ala2 campur gak...tips yang lain, sis red mummy nie buat entry tentang kasut, berita, solekan,. fesyen dan lain2.......

Iklan dia...peeh...berderet2 ko...yang bestnya ibu pada 2 org anak nie, dapat mengadiri pelbagai acara rasmi untuk pelbagai jenama...tu yg rm dia asyik masuk tak henti2

Pada akulah nak jadi mcm dia, kena ada kesabaran, bukan 1,2 bulan terus jadi kaya mcm dia...kalau lah semua leh cepat kaya, aku rasa tak yah kerja lagi dah...semua org beli laptop, pasang internet.....ari2 duk kat depan laptop buat entry utk blog.......wawawawa,,,abis...dah semua org nak ikut cara sis nie........

Aku tak puas ati gak terus masuk blog dia..........lah, rupanya apa yang tertulis kat harian metro tu citer lama sis nie....sekarang nie dia dah buat entry pun 1, 2 jer...(yang 8,10 entry tu 2 tahun yang lalu)...

apa2 pun korang pi lah jenguk sis tu............SO KLIK SINI

Aku puji sikap sis nie yang ala2 rendah diri, walaupun bekerja sebagai setiausaha, masih ada masa nak buat blog...seorang yang amat penyabar sbb buat blog dari 3 tahun lepas, siap bagi nasihat lagi..

~sekiranya dalam masa setahun atau dua tahun masih x menerima pendapatan, itu pekara biasa, kerana menulis blog kena ada kesabaran yang tinggi~

CAYALAH SIS.....

4 ulasan:

zida said...

saya pun ada buat entry pasal dia. jempput la datang. :)

http://colleen-kawaii.blogspot.com/

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

hai zida,,,,,,,,,,,salam
okey saya terjah

Ismaliana Bt Sulaiman said...

ye la ayu..akak pun dah baca pasal redmummy ni smlm..uihh klu s'hari 10 n3 mau tepu kepala nih..:) nak buat 3 n3 pun penuh dgn gambo jer...buka cerita ceriti....mmg tabik spring..toing3!!! la kat dia nih...
akak rasa 1 hari nnti ayu pb blh jd cam dia...ayu kan byk idea...amin3!! ;)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak lia, amin2.......

wow, nanti tutup kedai ayu sbb ayu ngadap berjam2 depan pc..wawawawa