CITARASA RINDUAN

Tuesday, April 27, 2010

ADA APA ANTARA AKU,AZILA DAN BEN ASHAARI

Aku, mulanya tak setuju, tapi akibat desakan dan permintaan, aku turutkan, setuju jer lah, sekurangnya aku dapat manfaaf dan bekenalan dengan lebih rapat...

Aku, tarik tangan umairah,..ikut planning aku dan keluarganya jumpa kat ERL,yang buat konfius tu,.mana En Zalie... maybe dia follow aku kemudian..

Sampai jer kat ERL, ben dan azila dah tunggu kedatangan aku..mana tak happy family yang romantik aka ala2 pasangan paling meletop kat dunia blogger jemput aku datang ke rumahnya,...

"selamat berkenalan ayu, " sapa azila dengan ramahnya..., wow, cantiknya wife ben..cute, rendah jer tubuh badannya..

Aku, terus peluk dan berjabat tangan dengan azila, time nie ben dah mula layan Umai,,,wow.. ben memang suka budak2 lah bisik ati naluriku...

"Ayu, jom ben bawa balik kampung azila", sapa ben dengan nada simpati, eik...janji nak jalan2 putrajaya, awat ler dia ajak aku ke kampung kelantan pulak.....bisik hatiku....

"okey, ayu set jer"...peeh,tanpa berlengah lagi aku turutkan kata2 ben..yahoo............ trip ke kelantan pula.,....

johor-putrajaya-kelantan

dalam perjalanan, aku masih lagi teringat kat En. zalie, "mana lah hubby aku nie, sure dia lupa nak follow aku kat putrajaya tadi"... bisikan hati menerpa kembali..., ku toleh kanan dan kiri , suasana seperti yang ben ceritakan dalam blognya ben ashaari II, 6 jam perjalanan kami tiba akhirnya ke kampung azila...seperti yang aku gambarkan sama seperti dalam blog ben, korang nak tahu sila KLIK SINI

Setibanya dikampung azila...kami dikunjungi ahli keluarga azila yang agak ramah, memang ramai ahli keluarganya...time nie pula depa syok tengah makan malam., yahoo..memang best gile..makan nasi dagang pulak tu...umai makan dengan lahapnya... azila asyik sorong lauk2 kat pinggan aku, peeh....aku nie diet..tapi, dah rezeki depan mata makan jerlah...ben pula, aku perhatikan dan 5 pinggan nasi dia bedal..kussss semangat.....

Lepas tu, ben dah layan anak2 saudaranya si ammar dan Ryyan... nak tengok pic dia hah, kat bawah tu.... cute kan anak2 saudara Azila, patutlah Ammar amik alih kuasa blog ben ashaari..rupanya ammar memang cerdik, tentang blog ben ashaari kena jual tu pi klik sini




Bila bangun pagi, aku dah tak larat nak buka mata., dek kepenatan si Umai yang demam pun tak buat hal,,, tapi aku dengar suasana kat luar bilik tidur dah bising2..ayoyo..malu beb, kalau bangun lewat, maklumlah family azila nie warak sikit...., aku gagahi juga nak mandi pagi, kuss...semangat..sejuk gile air perigi nie...suasana kampung memang buat aku tak leh blah...mandi ala2 P.ramlee okey gak, hahahahah....ingat nie zaman dulu2 ke Puan Ayu...mandi betul2 ler...baru puas ati.....Grgrgrgrgrg....sedapnya mandi kat perigi nie...

Lepas mandi aku ke dapur, azila cuit tangan aku, dia kata

" ben suka makan nasi beriani, ayu bantu azila masak boleh ker?"...

hah. nasi beriani, bila pula ben suka nasi tu..aku tak pernah baca pun dalam blog dia..., aku anggukkan jer.....

"Zila, ayu nak beras beriani ada jual tak kat kedai runcit area sini"....yerlah aku nak masak beriani, bukan nak masak nasi ayam...brand apa2 pun takkisah...

" nanti zila tanyakan ben, kejap yer ayu"....

Ben, time nie keluar dari bilik...terus dicapainya nasi goreng yang azila buat, umai pun makan dengan lahapnya...si ammar dan Ryyan duk kat keliling meja makan...Aku, masih lagi terasa macam mimpi..eik..mana En zalie nie call pun tidak, sms pun tidak, tahu ker aku kat mana sekarang nie, takkan storm buat hal pula?...kali nie bisikan hati aku masih terbuai2 kekecewaan...

tak leh jadi nie, aku nak call ler handphone en zalie, tiba2....

"Yang. bangun...dah awal pagi nie...Umai minta susu, malam tadi dia tak buat hal, agaknya makan ubat selsema sebelum tidur kot....."..sapa en.zalie

Aku, pandang kanan dan kiri..eik....ler..aku mimpi rupanya..................
(wee,...awatnya aku leh mimpikan family ben nie....hahahahaah...poyo...tu ler terlebih baca novel tu.....)

24 ulasan:

BEN ASHAARI said...

huk alohhhhhhhhhh

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ben, betul ler, ayu mimpi..sebenarnya dah lama tak tidur nyenyak kot.....eik, adakah mimpi ini akan bertukar relity?

Yatie said...

nasib baik bermimpi dengan Azila sekali...kalau dengan Ben sorang je...bikin kacau...kih3...(guwau jek..)

AiZ said...

hikhik... mimpi mimpi mimpi....
nanti realiti la kot... hikhikhik

komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>BLOGGER-BLOGGER YANG SUSAH DAPAT DAN BAGI KOMEN!! YEEHA!! MARI SAYA TUNJUKKAN CARANYA..



azila said...

hahhaha...jom kt jadikan mimpi ini realiti....:)

Miss Mirror a.k.a Sam said...

heh heh heh.....tido basuh kaki tak Ayu?

Ain said...

hahaha......

apa la ayu nie, sampai dalam tidur jumpa ben ngan azila....

dashyat betullll....

JaJa'Z said...

nampak sangat en ben dan pn azila ni dok berlegar2 dalam kepala kak ayu..hehhe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yatie..

serius...mmg ayu dh lama tak mimpi..agaknya sbb dulu pernah nak jumpa ngan azila..sampai termimpi2

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

azila...

maaf ler yer, termimpikan awak...sbb excited nak jumpa awak kot,..ben pun ada kata yang mungkin turun jb...
tak sabar nak jumpa awak...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

aiz.,.

blogger yang amat cute,,kak suka jenguk blog adik...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

MM, hhahaha...dah buat, tapi sebelum tidur tu..ayu baca dulu novel HM tuah, tu yang termimpi2

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis ain,,,

seriusly, ayu tak pernah bermimpi dalam tahun nie..firstly ayu mimpi panjang malam tadi...

hahahahha

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

jaja`z

hahahahaah. sebenarnya ayu teringin gak nak mimpikan cikgu..tapi tak muncul2..

ayu nie susah nak tidur nyenyak, maybe malam tadi, anak ayu tak ganggu..tu yang pi jauh sampai kelantan

Eija ZaQuaN said...

heheheh....mimpi rupanyer...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

eija...

mimpi jer...mana ada jumpa..jauh tu..hahahha

ardinihumaira said...

hehe.. dni pernah mimpikan seorang blogger yang pemes gak tapi beliau low profile.. rasa nak bercerita lak..


^___^ besla mimpi akak pelok wife encik ben.. haha... rasa nak pelok jugak ;p

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

dini,...sis pun teruja sbb..dalam mimpi tu...azila memang cantik, peramah...langsung tak der dileq kelantan..
hahahahah...kenyataan agaknya 1 ari nanti

fazilzura said...

sala kenalan kak ayu ..

mak aiii siap leh mimpi family BEN yek .. emmm agak2 mungkin leh jd rialiti kut .. jeng jeng jeng ...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

hai fazilzura, salam kenal..

amin, semoga semua member2 bloger akan ditemukan 1 ari nanti..amin

dbalkis said...

hehe..suspen je..pening cik nak pahamkan cite..neway saya biasa area kulai bandar tenggara tu..stiap kali raya mesti g umh sedara kat sana..

zulaikha said...

wahhhh.. bestnye mimpi ni.. teringin jmpe kak zila jgk~~ ^_^

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

dbalkis, mai singgah kedai sis...leh ler sis kenal2, tak gitu?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zulaikha

mg sis pun teringin nak jumpa live ngan azila...bila lah agaknya..wawawa