CITARASA RINDUAN

Monday, April 12, 2010

AKU DI TAG LAGI

KASUT KEGEMARAN AKU



Korang jangan terperanjat pula bila nampak kasut2 aku yang dok terpacak kat entry kali nie..nie bukan acara lelong mahupun jualan sempena YES tau,.... nie, sebenarnya aku telah di tag!!!!!!... alahai............yang buat aku gelak tu...aku kena tag tentang kasut kegemaran yang dipakai harian..., mula2 malu gak nak tunjuk..tapi nie kan salah satu kebaikan aku menulis entry...untuk blog apa sahaja....aku akan lakukan...

Nak tau sapa tag aku...........? kak faizah ayes, (orang kampung aku nie, dulu masa sek aku suka dengan sifat kak aja yang merupakan atlet sekolah, pengawas sek..sekarang nie kerja kat hotel Johor...seorang yang bagi aku pencetus semangat aku untuk mengharungi liku2 kehidupan...) terima kasih kak aja....yang sudi meng`tag`kan aku, oleh kerana soalan dah diberi maka aku harus menjawabnya...


kasut, kat atas a.k.a selipar sandel harian aku bila kemana2 haluan aku nuju..senang disarung, mudah dan selesa...nak tahu harga ker..? murah jer (mana ada selipar wanita yang mahal...kalau rm29.90 pun dh okey, janji berbaloi2..), selesa dipakai..

kenapa aku suka warna pink?...pink kan warna kegemaran aku sejak dibangku sekolah lagi...yang, warna putih dan hitam nie, sbb sesuai dipadankan dengan apa jua pakaian...(aku nie kalau tak berbaju kurung, aku pakai seluar slek,so...tak yah pening kepala untuk beli banyak2 kasut)




kasut sport nie pula aku beli murah jer, tapi banyak jasa tau,,,, ala2 ringan dipakai, selesa bila aku pi jogging...warna, still pink..jangan korang gelar aku pink lady sudah......wawawawa... selain aku gunakan untuk jogging..aku gunakan juga dikedai kami...nasib akta Kementerian Kesihatan Malaysia dah senaraikan kasut diwajibkan dipakai kepada semua pemilik dan tukang masak yang menjual makanan...so, senanglah aku..guna untuk harian dikedai...sekurangnya jimat gak duit saku aku... 2 dalam 1...

Oleh kerana aku dah siap menunaikan tugasan aku kali nie, aku nak memanjangkan tag nie kepada

ain hamzah

p\s: sudilah2 jawab tag nie ya............sekurangnya kita leh memanjangkan ukhwah kepada sahabat2 blogger...

16 ulasan:

Ain said...

huwaaaaaa.....

segan nak tunjuk selipar buruk akak.....

tapi takpe, akak akan masuk dlm buku 555, nanti kalau akak lupa, sound akak k.....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak ain...salam berblog..suka dengan blog kak tu...
okey ayu akan reminder kalau kak terlupa...hehehe

JaJa'Z said...

nak amik tag ni bleh..hehehhe..tak malu kan jaja ni..tapi apa nama tag game ni.? apa syarat2 nya?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

JAJA..SORRY CIKGU.....

NIE AYU TAG EIK...TAK PERASAN...NANTI CIKGU JAWAB TAU...
SYARAT2 MCM BIASA URL SAPA TAG KITA, LEPAS TU TAG KAWAN2 BLOG KITA....
(ALA2 SURAT BERANTAI GITU)..

SALAM UKHWAH

Ain said...

ayu, nanti join kontest akak....

upah sbb akak ambik tag ayu....hahaha...

tapi tag belum wat lagi nie....

nanti akak snap2 dulu ya....

thanks sudi baca blog akak yg ntah pape tue....hehehe...

ainhamzah said...

hehe...
salam bt senior d atas..
thanks sbb xlupe junior sini..

nnt ain nak snap jap..
hehe

eqbalzack said...

wahhh...tag kasut! yg pastinya abg eq takde kasut pink..hhihi...

nnt ye...nak ambik pic kasut dulu...lelaki tak mcm pompuan, kasut 1 kaler je ayu...

aJa said...

thanks ayu sudi wat tag tu...

thanks juga sudi promosi diri ai yg dah tak brape atlet nih...hehehehe

comel kasut ayu.....kaler pinkkk!!!

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

sis ain..
blog kak dah ,makin maju visitor pun berduyun2.
siap ada pertandingan lagi......ayu nie suka bab2 contes nie,,,,,,,,,,,tunggu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ain...
adik kak yang sungguh manis..
wow..tak sabor nak tgk pic kasut awk alah2 cenderela tu....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abg eqbal

terima kasih jengah blog ayu nie,,,alah2 comot gitu...

wow, apa agaknya warna kasutmu....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak aja

tu dia, kita kan sekampung...mmg ayu dulu2 suka tgk kak kat sekolah..tapi, kak jer tak tahu...wawawa

entah eik...awat semua pink..........

Ismaliana Bt Sulaiman said...

ayu...dah jawab tag..sori la ingat nak publish mlm tadi...tp si kecik tu t'bgn pulak...so,pending la smpi pg td....
harap2 m'nepati syarat2 yg di beri lah yer.....:)
tq ea tag akak....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam kak lia.....

ayu kena jengok blog kak nie, nak bagi markah

terima kasih jawab tugasan kali nie.......

lana leopard said...

Ayu ku sayang….

Makasih byk2 sbb tag sis…. Adesh… bilalah sis nak jawab ek… nak ambik pic kasut lg. kasut fav dh tentu kasut yg sis pki aerobik tu.
For sure minggu ni sis x sempat. Ingat nk rest next week, tp td cikgu sekolah Noan dah call tanya bila sis free nak start kelas aerobik. Blog sis pun dah macam tak best n ceria, byk yg nk di cerita tp x sempat. Huhuhu…

dieya said...

hi ruhayu! i got the same tag!
saja try tengok dari mana asal tag ni, tu yg sampai sini.

Dieya <- Aida <- Jaja <- Lelord <- Ismaliana <- Ruhayu

anyways, just saying hi!
salam kenal :-)

p.s. cute laa sports shoes kaler white + pink !