CITARASA RINDUAN

Wednesday, April 7, 2010

PASTE BANDUNG

SALAM...selamat petang, oleh kerana bertambah pelanggan yang order paste bandung aku nie...aku nak kongsi cara2 nak masak paste nie .Korang jangan risau..tak yah lah nak menumis ker, tambah kacang ker, udang kering ker...semuanya aku dah satukan dalam paste bandung yang di jual..cara masaknya sesenang masak maggie. tak caya?...korang bacalah entry nie.

bahan-bahannya
  1. paste bandung (sebungkus rm4)
  2. ayam @ udang @ sotong @ daging
  3. mee setengah kilo (di rebus dengan air panas)
  4. garam 1 sudu
  5. ajinamoto 1 sudu
  6. sawi,kobis
  7. telur 3 biji
  8. air 1.5liter
cara membuatnya
  1. masukkan paste mee bandung kedalam periuk bersama air
  2. didihkan kesemua bahan2x bersama ayam @ udang @ sotong @ daging
  3. masukkan garam dan ajinamoto
  4. apabila mendidih,perlahankan api. Masukkan telur satu persatuan
  5. di akhirkan dengan sayuran yang dipotong keci-kecilan
  6. hias mee kuning dengan kuah bandung dan hiaskan dengan daun sop dan bawang goreng, siap untuk dimakan
Satu paste bandung, sesuai dimakan untuk 4 orang

3 ulasan:

Mat Gebu said...

waa..menarik nihhh...

AYU said...

akak nak try la paste bandung ayu ni. selalunya akak pakai yg gelang patah punya. boleh tahan gak.

PUTUBAMBU said...

Salam.
blog hopp dari blog abg mat gebu

camne nak beli paste bandung ni?
email kat kita ye.. farhan_farhana02@yahoo.com

nak order ni