CITARASA RINDUAN

Sunday, April 11, 2010

KENAPA AKU BERBLOG

SALAM. hujung minggu nie, aku masih lagi kepenatan,,korang sure dok belek2 blog mat gebu untuk menu tengahari nie, aku gak yang mamai2 gitu,...agaknya ginilah bila dah lama tak ikut rombongan kawan2....nak buat entry ke PUTRAJAYA lum ada idea lagi...bior basi gitu..baru sedap di kongsi...

Aku nie, sebenarnya ada utang ngan Kak Ayu,,,(orang kampung aku, nama kami pun dekat2 sama,,,cuma dia sebaya ngan kak long aku) tajuk tugasan yang berbunyi KENAPA AKU BERBLOG, eik soalan nie macam aku dah jawab lah,,,,ooooo soalan ben ashaari ari tulah....hehhehehe..adeh....bab2 utang nie ikut hukum dah jatuh haram bila tak ditunaikan....
Molek rasanya aku mulakan dengan cepat..tak lah tambah dosa, walhal kak ayu tak paksa pun, aku jer jenis suka bab2 mcm nie (sekurangnya dapatlah aku latih buat entry hari2)


Bebalik pada tugasan tersebut, KENAPA AKU BERBLOG,senanglah soalan nie, (jawab sambil tutup mata sebelah nie..wawawawwa, kalau tutup mata, mana ada nampak keyboard.), antaranya:-

  1. Dulu2 nak jadi penulis novel...tu yang blog menjadi tempat aku lunaskan cita2 ku
  2. Nak memperkenalkan kedai makan kami semestinya CITARASA RINDUAN, kalau tak kenal...mana nak rindu kan?
  3. Nak luahkan perasaan yang dok dalam nie, kadang2 pedam sorang2 pun tak syok...selain dapat lepaskan elok untuk menjauhkan masalah pening kepala ker, darah tinggi ker, kencing manis ker (eik..tak caya ker, cuba fikir kalau kita mengadap laptop, gerenti korang tak minum air manis kan.....kalau aku yer, sebab pernah 1 ari susu umai tertumpah ke keyboard..abis rm200 aku terbang, so smpi skrg aku jauh2 benda y berunsur air dan makanan...
  4. salah satu rutin ayu bila ada masa yang terluang, selain memasak dan melayan keluarga adalah...dengan berblog

P\S: KAK AYU......AYU DAH LUNASKAN, SO BILA AYU DAPAT PELUANG NAIK KETER CIK ABANG YANG BARU (EXORA..)..HHEHEHEHEH

6 ulasan:

AYU said...

tq, ayu. tugasan ni akak bg A++. Bole baik exora...kalau nak tumpang balik kg.

ainhamzah said...

ngee..
xpnh cuba ag tumpahkan air kat keyboard..
^^
kenkdg nengok profile picture dh mcm novelis=D
siyes xtipoo

Mat Gebu said...

salam puan...betul2..berblog pun akan mem'femes"kan restaurant anda...lagi satu kan berblog ni akan membuat kan kita lebih kreatif...tak caya tgk Ben tu, makin lama makin mengganas kan...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak ayu

wow......A++, i like...senang ati kalau selalu lulus tugasan dgn cemerlang..

Eik.,malulah kalau nak tumpang, nanti ayu sewa keter lah,...hahahah

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ain....... Jgn sesekali bawa air time pegang laptop...kalau tak lari rm, tak silap kak, botol umai elok kat sebelah...sekali pandang puting dah lending baik ats keyboard....wawawaw..

ops.......yer ker kak mcm novelis...hahahahha, okeylah eik

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abg mat....ayu setuju kata2 abg mat...rasa ayu, abg byk bagi nasihat dan pandangan...oh yer, si BEN tu kalau dah menganas mmg mcm tu....abis semua idea dikongsi bersama, manfaatnya kita2 lah......KAN?