CITARASA RINDUAN

Tuesday, April 13, 2010

CARA2 NAK PING

DEPANULASAN BLOGENTRI BEST HARI INIBLOGGERFORUMBLOGGER BULAN INIBLOGGER WE CAREGAMEKONTEST

salam...... ari nie kebetulan aku ke blog ben ashaari, biasalah ari2 klik blog dia, baca entry dia yang ala2 menarik gitu...(tak pernah jemu tau)

kebetulan dia ajak blogger yang belum join gengblogger, kat bahagian komen, ramai yang komen dah join tapi tak tahu nak ping Gb...

So, aku dengan berbesar ati nak bantu korang.... selepas korang masuk ke wEb geng blogger, korang kena pastikan korang dah register facebook, klik ke facebook ( f connet) kat penjuru kanan gambar di atas, selesai maka akan keluar :-


korang akan ke halaman rumah, entry terbaru korang akan muncul ditapak kanan, korang klik sahaja PING BLOG SAYA
akhirnya entry korang akan muncul seperti dibawah..


PROFAIL RUHAYURAZALI
Ruhayurazali
, 2010 tahun
Blog
http://ruhayurazali.blogspot.com/

PENULISAN RUHAYURAZALI YANG POPULAR
15
GENG BLOGGER
9
KENAPA AKU BERBLOG
7
BETIK
7
RAGAM PENGANTIN
7
KENAPA AKU NAK BERADA DALAM BLOG LIST BEN ASHAARI



Semoga dengan bantuan aku nie, dapatlah korang join GB............best tau...banyak manfaat.

33 ulasan:

a d r e y n i e e l i s y a said...

wuhuu..
info yg bgus for a beginner dalam gb kan..

=)

entry ben mmg bagus2..
x boring baca

mat hai said...

erm..ni pakai browser ape ni...nampak lain macam sgt GB dlm pic tu

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ADRENIEELISA
salam, awalnya sis pun tak reti baru join GB 1 minggu...okeylah...sangat2 bagus utk kaum melayu

blog ben.....matop..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

Hai mat hai

sis nie, tak reti nak browser guna apa2 aplikasi..so mai copy paste....
okeylah eik...wawaawawawa

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

thanks kak ayu
sharing is caring.

zana pun kekadang confuse camne nak ping blog kat GB

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zana...

sama2......nanti makin ramai kawan tau.....syok, macam ada2 dlm GB

Ismaliana Bt Sulaiman said...

tq..ayu.. ayu mmmmg baik ati..anak didik ben kan...(hehehe..ayat ala2 bodek :P tp x bodek pun ikhlas ni...)
nnti nak join jg lah...

Ain said...

ayu, dalam satu hari boleh ping sekali jer ke?

kalau satu hari ada lebih dari satu n3 camne?

kella said...

tima kasih! dah tahu nak ping camne dah! tengkiu fo ur info..

salam kenal..

Mat Gebu said...

Aisey menn...nampaknya kena beli hartanah juga kat GB nihh...

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kella.........sama2, minggu lepas baru kak join gb..follower pun dh bertambah2

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

abg mat.....
beli jer tapak...

p\s: paste dh sampai?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ain:

leh ping blog tak kisah berapa kali pun,,,,,,,,
janji blog ada entry terbaru....
selamat berGB

Ismaliana Bt Sulaiman said...

ayu akak dah join...tq yer..

Ain said...

tak boleh la ayu, ke sbb kat n3 akak ada sticky mode....

huhuhu...

impish_yatie said...

thx..sy pon tak pndai gne gb ni..thx atas tunjuk ajar yg dberikn..;)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak lia:
sama2.......semoga manfaat dikongsi bersama

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kak ain...
mmg entry tak kisah ping berapa kali but utk tu........sticky mode mmg tak boleh..

maaf sis

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

yatie

sama2..selamat ber Gb

luzonsavana said...

time kasih... baru tahu cara nk join gengblogger... tq

ain said...

maknanya entry yg lama2 mmg takleh ping ek... puas gak menerai.. hmmm

kayown said...

thanks..sy memang tgh mencari info ni :)

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

luzon...sama2

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

ain..

mmg entry sebelum join GB tak leh ping

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

kayows

semoga pelbagai manfaat diperolehi

Qaira Tsamaratulqolbi said...

Wah! rajin kakak ni bg tutorial free...tahniah..semoga ilmu ni dpt dikongsikan dgn newbie2 kat luar sana ...

POSH76 said...

i dah cuba2 tapi tak jadi apahal lak ni

zumiela7 said...

thanxss..bcoz of u i dpt tau care cmne nk dftar ngan geng bloggers en dpt gak die punye button badge akhirnye..thanxss..really appreciate it...

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

tq 4 d info.. baru joint GB arinie,.tak jumpa blog nie awal awal.. jenuh la nak memahamkan tadi... hehehehe . singgah singgah la ke tempat saya pula..

Lala Lulu said...

wah...tenkiu..memang info yg berguna..

Sang Pencari Konklusi said...

info yg berguna... berbanyak terima kasih....

。syuhada。 said...

thanks 4 the info=)

is44c said...

thx n nice info :D