CITARASA RINDUAN

Friday, April 9, 2010

TAK SAMPAI HATI



Salam jumaat, pagi nie, ada lah sikit masa aku nak buat entry baru, almaklumlah cuti (tutup kedai) kalau org lain hujung minggu ahad, aku lak jumaat...tak apalah...kan ari jumaat ari yang diberkati... lepas jer, rutin berjogging subuh tadi, aku hantar umai ke sekolah, sambil tu belanjer lah untuk bahan mentah buat lauk tengahari nanti....

Sambil2 uruskan rumah nie, aku leh pulak layan ati......Bukannya, aku majuk ker. aku sedih ker.....semua tu bukan dalam list aku.... yang buatkan aku TAK SAMPAI ATI tu............ sanggup ker aku tinggalkan zalie........ Alahai, aku nie tak pernah renggang dengan dia..balik kampung kalau ada kecemasan pun mmg dialah peneman aku, nak ke kedai beli susu umai pun dialah peneman aku, nak makan pagi ker. tengahari pun dialah peneman aku........ nak ke bilik..tot........... dia tak teman aku (peeh....lain benor bunyinya..hahahahahh)......

Nie, aku nak jejalan ke Putrajaya ikut rombongan KEMAS dan GPW f Sg sayong, tak bawa dia rasa pelik lah pula.......... TAK SAMPAI ATI rasanya..... nak bior dia duk kat kedai sorang2..... nak bior dia duk umah makan nasi sorang2........sanggup ker aku bior dia tanpa TEMAN......

kalau ikutkan aku, nak jer aku bawa dia sekali makan angin ke Putrajaya, tapi karang pelik pula bila semua para ibu jer dalam 1 bas selain ditemani anak2........... Karang aku lak tak senang ati bila dia di kerumuni kaum HAWA, dah lah comel, gebu.....(peeh..kalau zalie baca..gelak dia sorang2)

Hah, korang rasa wajar tak aku tinggakan zalie?...........
TOLONG BAGI KOMEN YANG MEMBINA TAU.............


8 ulasan:

Xara Nerd said...

uit..zalie nie kiyut ker..hek3
ala..nek keta sndri..leyh bawak dia..;)

anisalya said...

tggl je.sesekali kena tggl jgk..

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

XARA : yang, kak ayu join rombongan kena naik bas, kalau naik keter sah2x dh lebih belanjer.......apa pun tq for komen.......cute blog awk

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

anis: sesekali eik....tinggal jer...(tapi confirm cuti kak tak berbaloi..asyik ingat kat dia)

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

alahai kak ayu
ingatkan naper ler tadi...rupanyer tak sampai hati nak tinggalkan abg zalie yerk....sesekali apa salahnyer...rindu2an...hik hik hik hik....

ingat plak dulu2 ikut rombongan tadi....kemain happy walaupun dlm rangka lawatan tu cuma ker bomba johor....wakakawaawakah....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zana........heheheh. ingat lagi, masa first time ikut rombongan sek ren ke terengganu...siap2 bawa baju. air. makanan lagi..punyalah besemangat.....KENANGAN

Ismaliana Bt Sulaiman said...

alahai ayu...x per la,akak ni selalu di tinggal2kan tau..;) bak kata pepatah "sayangkan isteri (yg ni kene tukar jd suami) tinggal2 kan..." sekejap jer kan...barulah citarasa rinduan namanyerrrr....hehhehehe...jgn mara daaaaa.....

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

KAK LIA

LAIN BENOR RASANYA BERCUTI TANPA SI ABANG.......ASYIK INGAT KAT DIA JER....