CITARASA RINDUAN

Thursday, April 22, 2010

KONFIUS


Pagi tadi aku agak kelam kabut memasak, jam 9 lebih mak dan abah mertua datang ke kedai,.bawa si umairah sekali, aku dah faham betul,,mesti panas umai belum reda, atau mak tak tahu nak layan umai macamana, maklumlah kalau umai demam ( seingat aku last umai demam masa raya tahun lepas), yang dicarinya ibu..kalau nenek yang jaga..sure dia melalak2.....

Akhirnya aku dan zalie pergi ke klinik di Taman Mas, Kulai.. alhamdullilah, tak ramai orang...doktor pun dah biasa dengan keluarga aku...yang buat aku konfius...doktor kata umai tak demam.............

Aku betul2 konfius, suhu badan umai amat panas, agak2 apa penyakit anak aku nie yer?..
Korang ada pengalaman macam aku tak? mana yang ada anak, minta kongsi yer?

4 ulasan:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

iskh...camner boleh camtu kak
suhu badan tinggi tapi tak demam...

apa2pun yg penting umai tetap ceria...
risau bila budak2 tak sihat..nak2 sekarang nie mcm2 penyakit kan

zuanjoe said...

pelik.. sbb cuaca panas ke?
hrp2 xde apa la ya.

http://improveslife.blogspot.com/

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zana

terima kasih yer, alhamdullilah, sekarang umai dah lena tidur...hope tengah malam jgn ler dia buat hal..

akak pun takut penyakit yg datangnya dari nyamuk.............kesian budak2

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

zuanjoe

terima kasih, doakan umai cepat sembuh yer...........

kak dah follower blog adik yang ala2 info kesihatan tu...tq