CITARASA RINDUAN

Thursday, April 29, 2010

MENU UNTUK PESERTA 4 X 4

Korang nak tahu tak apa menu yang akan aku sediakan kat peserta XPDC tu nanti?...mai aku kongsi ngan korang dulu yer, korang jangan pula pecahkan kat peserta..karang ada yang bawa lauk sendiri dari umah.... menu nie tak ler best sangat..sesuai untuk tekak2 peserta yang join, aku rasa semuanya lapar2 belaka, mana tak nyer, asyik main air terjun, memancing dan dok lenjan 4X4 redah sungai, redah landai, denai semua depa nak redah,.,aku...redah lauk pauk jer lah...

Jumlah peserta 34 dewasa, 13 kanak-kanak, 12 biji jentera 4x4

1 mei 2010

minum petang (3.00 pm)

air teh, air kopi, karipap segera, roti dan kaya

makan makam (7.00pm)

air sanquid, air sirap, nasi putih, sop ayam,ayam goreng, ikan masin,sambal kicap, sayur campur, ulam timun, sambal belacan

minum malam (9.00pm)

air teh. air kopi, roti cecah sop ayam (jimat dari lauk makan malam, kalau isi dah abis..aku hidang jer, sebab peserta dok layan pancing, gerenti laku jer menu nie)

tambahan: ayam, ikan pari, ikan cencaru,sotong, udang (BBQ). larut malam

2 Mei 2010

Sarapan pagi (7.00 am)

Air teh, air kopi, nasi goreng, bihoon goreng, telur dadar

Makan tengahari 12.30 pm

Air sanquid, air sirap, nasi putih, sop sayur, telur dadar, ikan masin, ulam timun, sambal belacan.
(rasanya time nie peserta dah tak lalu nak makan, sebab peserta tak sabar nak balik, kemungkinan lah...)

PS: ada cadangan menu yang lain tak?...




2 ulasan:

nabilah_2908 said...

apa kata tuk hari 1 tukar sup ayam tu, wat kari ayam ke..kurma tak pun asam pedas..tk punbuat tuk hari ke 2.. :)

kella said...

kak ayu.. menu2 tu bikin kecur liur laa.. aduhsss...