CITARASA RINDUAN

Tuesday, April 13, 2010

TERPAKSA KEMBALI SEMULA

Pada yang biasa nampak lambang nie, gerenti korang faham apa lambang tu?...gerenti tahu apa maksud FB?,,,siapa yang cipta FB nie?, ari nie aku bukan nak bincangkan atau terangkan kat korang tentang Facebook, aku nak citer ttg aku.......

Pada mulanya aku join facebook nie, aku rasa suka sangat,...kalau boleh ari2 nak komen orang punya pic, status......semuanya aku nak menyibuk,,,,sampai kawan di POLI tau, aku suka mengomen pic depa...wawawa...dasyat sungguh aku nie..

Aku join facebook dalam bulan 6 tahun 2009... bukan main suka aku, asal jer customer dah dapat semua order, aku online.., asal jer aku balik umah, aku online, tak kira pagi ker malam ker,....kadang2 tu aku tukar ke hp pulak..nasib baik zalie jenis tak pernah merungut...umai pun tak pernah ganggu aku kalau menghadap laptop...mata nie kalau lah leh alih2, rasanya dah aku letak kat depan skin...itupun KALAU....


Tapi makin lama kuasa tu dah ilang ........ macam lalang, kalau angin dah tak bertiup...maka tak lah lentok ke kiri kekanan...aku pun tak tahu apa yang menyebabkan aku kurang minat kat FB...pada asalnya aku pikirkan mungkin aku dah berblog......tu yang tak ada masa nak menghadap FB.........

Kuasa cinta pada FB pun, makin lama makin layu....bak bunga yang jatuh kebumi....(cewah...bahasa sasterawan nie)... aku rasa ada 3 bulan aku tak layan Fb, online pun dalam 5 minit...itupun hanya aku ADD friends dari poli, sek ren dan sek men atau orang kampung, mana tau ada renion ker, ........Tak macam dulu2 2,3 jam aku leh bertahan kat FB...sampai nak mengemas umah pun aku leh lagi online, sapu lantai umah sambil pegang hp....peeh....korang ada macam aku tak?, alah.tak yah jawab lah,aku tahu jawapan korang YA

TAPI....
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>
>

AKU TERPAKSA KEMBALI SEMULA,,,,,, KERANA AKU DAH JUMPA PAKCIK2 AKU DALAM FB....WALAH........... YANG TAK TAHAN TU UMUR 40-50 TAHUN PUN DAH ADVANCE, MAJU GITU....ADA FB LAGI..... INGAT UMUR MACAM AKU ATAU MUDA REMAJA JER YANG ADA FB....

so, aku kembali lagi demi keluarga di facebook
(nie nada orang yang kena pujuk rayu dengan fb...wawawawa, boleh gitu)

4 ulasan:

Kniedaz said...

Poli dulu katne ek? Tahun bila grad?

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam...ukhwah......

hai, kniedaz..
psp,tahun 2001

belajar poli gak eik?

kaksu said...

salam siti ruhayu... nama pendeknya apa ek? orang tgaroh berpa? akak ada kawan gak kat sana. tq singgah blog akak.
citer pasal FB... akak yang dah tua ni punnn dah pandai ber fb dek ooii, anak bujang akak yg ajar hehe.. coz nak gather2 ngan member2 lama.

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

salam sis,

kak panggil kita ayu jer, manja gitu...

kita tenggaroh 1, sama2..meleleq air liur pi blog kak...tergoda u