CITARASA RINDUAN

Monday, April 5, 2010

SABOR JER LAH

Untuk memudahkan sesuatu pekerjaan aku dah diajar dengan lafaz bismillah...dan diakhirkan dengan alhamdullilah...semuanya sempurna sampailah aku besor panjang gini,.

sampai sekarang masih ingat lagi setiap ajaran ibu dan guru2 disekolah...sambil tu aku buatkan segala amalan untuk bekalan utk ke SANA..amin..tak kiralah kalau aku belajar secara praktikal atau teori tak banyak sikit pun amat dimanfaatkan, kalau boleh sampai tutup mata pun aku still nak tuntut ilmu..

Sepanjang hari nie aku rasakan tahap kesabaran aku dah hampir ujung nyawa (peeh...baik punya ayat), kalau kena kat korang pun sure korang nak mengamuk gak,,,yelah tak ada hujung pangkalnya aku main luahkan jer..(tak apalah aku tengah bengang nie, aku nak gak syer masalah aku kat korang..makin disimpan kan tak molek!...macam kita simpan sakit, so...korang dah baca...bacalah sampai abis..) nasib korang lah dapat kawan mcm aku...

1 ari nie, masalah air tetap berpanjangan..kalau sebelum nie air kat umah ada gak 4,5 titis yang keluar kali nie, tak keluar langsung....aku pun dah naik pitam kalau berterusan mcm nie...angin 1 badan, kalau aku pindah okey tak?..

Kalau kat kedai kami tu memang dah tak ada titis lagi..nasib ada tangki buat pakai sehari...kalau esok tak ada gak..aku rasalah..aku pi amik kat sungai kot..korang yang kenal aku tu..jgn tekejutlah kalau ada nampak storm kalar hijau dok paking kat atas jambatan SAJ sungai sayong..korang jangan tegur...buat2 tak tau jer..karang korang tegur gak sure aku mengamuk...lalallala (marah tahap melampau nie)

Nie aku dah nekad, kalau masih berlarutan aku nak panjangkan ke tok ketua kampung, tak pun kat biro aduan rakyat, yang kat TV 3 nun, bior Karam Sing buat liputan...kalau tak berkesan gak aku nak adukan kat tok imam, tok bilal ker...tak pun aku nak ngadu kat zalie,...bior dia tau aku pandai mengamuk.......

3 ulasan:

Kniedaz said...

kat johor air takde ke? tak tanya mak pun kat batu pahat camna..kalau call sembang mesti lupa nk tanya..neway, saya pun follow awak..hehe

Siti Ruhayu Ab Rahman said...

terima kasih...ayu area kulaijaya...
hehhe,kalau sembang ngan ibu mmg lupa semua...hehhehe

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

kak, area kluang nie pun air stil bercatu kak..umah MIL zana air selang sehari diaorg tutup.....mcm zana coz' taman ada tangki sendiri , tu yang tak terjejas tu.....

sabar k