CITARASA RINDUAN

Monday, July 25, 2011

Tenaga banyak? Cik Cek tanya Citarasa Rinduan Jawab

Menjawab pertanyaan blogger yang ku tiak cik Cek,KITCHEN IN MY WORLD (blogger masak-masak) yang sangat sweet orangnya.. Apasal ku katakan beliau sweet?? Korang terjah lah sendiri………….
Kan….kan….?




Sebenarnya, sejak bulan 4 ku telah amalkan air minuman ECPI, bagiku air ini amat berguna.. ku minum 1 hari 2 botol…… kiranya seminggu 1 kotak ku perlukan untuk mengantikan stamina tubuh badanku……..sebulan 4 kotak….
Keberkesanan produk minuman ini.. korang boleh klik sini


51 SEBAB SAINTIFIK MENGAPA PERLU MEMINUM ECPI 8-10 GELAS @ 2.5-3.0 LITER SEHARI

1. Tubuh badan kehilangan bendalir / air di dalam tubuh di antara 6-8 gelas sehari dan ia wajib diganti 8-10 gelas atau 2.5-3.0 liter sehari.
2. Tubuh badan memerlukan air yang halus, suci, beroksigen tinggi, berkolid, nano-mineral, berakali, diamond clustered dan mengandungi tenaga therepeutic seperti air ECPI atau air zam-zam.
3. Kekurangan air boleh mengganggu fungsi organ dan akhirnya membunuh.
4. Merangsang tenaga yang diperlukan oleh tubuh badan.
5. Menghasilkan tenaga elektrik dan tenaga mekanikal yang diperlukan oleh sel.
6. Membentuk ikatan kukuh struktur sel.
7. Menghindar dan menbaiki kerosakkan DNA yang tidak normal.
8. Merangsang sistem imun.
9. Bertindak sebagai pelarut / bendalir yang membantu proses penhadaman.
10. Memberi tenaga kepada makanan untuk proses penhadaman.
11. Meningkatkan kadar penyerapan bahan penting yang terdapat di dalam makanan.
12. Membantu proses pengankutan semua bahan di dalam tubuh.
13. Meningkatkan kemampuan sel darah merah mengumpul oksigen.
14. Membawa oksigen ke dalam sel dan membawa gas buangan keluar.
15. Mengeluarkan semua sisa-sisa toksid dari seluruh badan.
16. Bertindak melicinkan kawasan sendi dan menghindarkan sakit sendi dan sakit belakang.
17. Membina kekuatan tulang rangka.
18. Membantu mengatasi masalah sebelit.
19. Membantu mengatasi masalah serangan jantung dan angin ahmar.
20. Membantu mengatasi masalah penyempitan saluran jantung dan otak.
21. Sangat berkesan di dalam membantu sistem penyejukan badan, perpeluhan dan pemanasan badan.
22. Membekalkan tenaga elektrik bagi merangsang fungsi otak.
23. Sangat diperlukan oleh hormon terutamanya neuro tranmiter termasuk serotonin.
24. Sangat diperlukan bagi menghasilkan hormon otak termasuk melatonin.
25. Menghindar dan mengatasi sindrom kurang perhatian.
26. Menambah tenaga.
www.ecpiwaterbangsar.blogspot.com
27. Mempunyai ciri terbaik dan boleh diminum tanpa kesan sampingan.
28. Membantu mengurangkan stress dan kemurungan.
29. Mampu mengatasi masalah tidur.
30. Mengekalkan awet muda.
31. Memperbaiki tahap penglihatan.
32. Merangsang sistem pembuatan darah.
33. Merangsang sistem pembuatan darah dan mengelakkan masalah luekimia dan lymphoma.
34. Menjadikan sistem imunisasi lebih efektif.
35. Melarut serta mengelakkan pembekuan darah serta mengstabilkan viscosity, isipadu dan tekanan darah.
36. Mengatasi masalah senggugut.
37. Memulihkan sistem penghasilan darah.
38. Mengatasi masalah pemendapan di dalam saluran darah.
39. Mengatasi masalah kekurangan air badan dan kehausan.
40. Meningkatkan kemampuan tubuh menghasilkan hormon seks dan mengatasi masalah lemah syhawat.
41. Memisahkan sensasi lapar dan dahaga.
42. Mengatasi masalah berat badan.
43. Membersih mendapan pada sel, tisu, ruang sendi, buah pinggang, hati, otak dan kulit.
44. Mengurangkan kesakitan sewaktu kehamilan.
45. Membantu mengurangkan masalah keguguran.
46. Mengkoordinasi fungsi otak dan badan bagi meningkatkan kecekapan berfikir dan bertindak.
47. Mampu mengatasi masalah alzheimer, multiple scleross, parkinson, dan penyakit berkaitan disorder saraf dan otak. 
48. Memulihkan ketagihan berkaitan kafein, alkohol, dan beberapa jenis dadah.
49. Meningkatkan sistem imun serta mewujudkan beberapa lapisan daya tahan.
50. Mengkoordinasi seluruh tubuh badan dan mampu mengubati setiap jenis penyakit.
51. Minuman berfungsi tinggi untuk tenaga, kesihatan dan kecantikan.


Ku tambah pula GTH ECPI untuk kesihatan berpanjangan,…
 GTH
PS: bukan niat riak, tapi berkongsi info kesihatan untuk kawan-kawan….maklumlah, ku memang peniaga nasi campur yang perlu kelihatan sihat untuk pelanggan dan diri sendiri

26 ulasan:

Lelord said...

chaiyokkkkkk

Citarasa Rinduan said...

kak lelord--
jom sihat sama2..............
baru lepas jogging....
lepas maghrib...jaga kedai semula..
heheheh

Ms.Az said...

tim pun minum!!! mak belikan, sebab kat hostel xley nak minum wtr cooler. t tim ley demam sebab antibody lemah..huhu.. sdap kn ECPI ni. :)

cik cek said...

Ayuuuu....

ECPI ke rahsianya...tq sesgtnya kongsi info yg sgt berguna...kak cek pernah minum air ni masa sibuk2 virus HINI melanda dulu....kak cek demam teruk jugak...seminggu tak leh bangun..cirit birit lagi...pas tu ada seorg staff kak cek syorkan minum air ni...berkotak2 jugak habis...Alhamdulillah...memang kebah cuma kak cek tak terus amalkan minum air ni...
Lepas ni nak minum balik lah...Tq Tq ya Ayu...produk tambahan GTH tu pun produk ECPI jugak ke...Ayu dealer ECPI ke...
Ape2 pun sayangggg Ayu bagi tau info ni...sgt berguna pada sume...sape yg belum cuba kena cuba ni ...kan..kan Ayu

p/s...mcm2 soalan kak cek ni tanya ek..:)

cik cek said...

Ayu...thanks again sebab buat satu entry semata2 nak jawab soalan kak cek....terharu sebenonya....Ayu memang peka dan perihatin...:)

Zaliedana said...

Assalam kak Ayu,tengs kak,sharing info ttg air ECPI nih,kalo x,xtau..
Pstt,akak xnak bagi umai adik ke,hehe..

YANA SHAIFUL said...

K.Ayu..baby yana minum air ni jgk.. sejak baby lg xbagi minum air biasa kat umah..klu xde air ni yana beli mineral HPA punya..sedap jgk..baby yana kulit sensitif skit..kna jaga mkn and minum dia..:=)

missbby said...

sama macam abah dan mak kita, minum ECPI jugak..pasal tu abah kita bertenaga jer..anak dia ni yang lemau, huhu..

Citarasa Rinduan said...

ms. Az--
tim.............
mmg sedap rasanya.. rumah kak ada prosud RO yang beriban.. tapi tulah.. rasanya tak sesedap ECPI

cik cek--
kak..................
hah!! sorry2... ayu layan pelanggan tadi, sibuk nooo....
produk GTH tu, lebih utk dapatkan anak, sakit2 yang lebih serius.. sebenarnya ayu ambil utk en zalie.. syukur, dia brtambah sihat....

PS: kak...... sebenarnya, ayu jenis yang tak sempat nak jawab komen2 kawan..
cara ini yang selalu ayu buat utk menjawab soalan kawan2..
jgn risau... cik cek, tanya soalan yang bermanfaat

cik cek...
kak, no hal...........
ayu tak kisah....
ayu pun trharu sbb kak selalu singgah sini.. terima kasih ya cik cek

zalienda--
waalaikumusalam.
alahai sayangku,..
siapa tamo tambah anak... heheheheh


yana--
alhamdullilah., anak kamu sure makin sihat.. betul tu.. produk HPA pun bagus...
insyallah.. kulit kita sentiasa akan cantik..

missbby--
alhamdullilah, ibu kak ayu sering sakit kencing2..
skarang bertambah pulih..
syukur...
dan utk abah.mak kamu.. tahniah kerana mengunakan produk y bagus utk diri mereka

Queenie said...

ye ye..betul tu ayu...
dah bergelen-gelen air tu dalam badan akak dan dah bergelen-gelen jugak dia hangkut segala toksid dari tubuh ni gamaknya heh3...

Citarasa Rinduan said...

kak Q--
hehehehe...
kalau kak nak tau....
ayu dgn en zalie dah habiskan
32 kotak...heheheh

moga sama2 kita sihat ya kak

NadiRah said...

abg ipar nad minum ecpi tu pastu mst cirit birit..
yang peliknya org lain x pulak..
mak ckp sbb dlm badan ada something..
mungkin tanda penyakit..
betol ke yer???

Citarasa Rinduan said...

nad--
kak kurang pasti.....
tapi, percayalah.. mmg kalau ada problem..
maksudnya mmg kena teruskan minum..
ingat...
jgn mudah mengalah yer,
kirim slm abang ipar

azieazah said...

Kerana Kak Azie tak mampu nak beli air ECPI nih, Kak Azie minum air suam jerr..

Moga segala yang diusahakan dan diikhtiarkan akan memberikan hasil kesihatan yang batik...

Contol ~ Option ~ Shift = Command...!

Citarasa Rinduan said...

Kak AA--
air suam pun bagus kak.....
jgn kita hentam air manis berterusan..

lagilah ayu nie ada keturunan yang sakit orang kaya.. hehehe

Bigdaddyz said...

sama macam ibu la ni...kuat minum air mineral ...

hanez said...

salam,
saya follow blog anda..

insan_marhaen said...

IM memang ingat nak bagi ibu_suri minum ECPI ni tapi mahal sangat rasanya umtuk amalan berterusan. IM beli air jenama lain.

Hurrmmm.... Ayu ni buat IM serba salah dan berfikir semula...

alinac lover said...

bagus kak jaga kesihatan~

jeBateja said...

den minum air ni bila demam jerk....ahakz...cepat sket sembuh...ahakz

ct N honey said...

byak nye kebaikkannya...ingatkan air mineral biasa aje

Mas said...

patut la ayu cergas dan ligattt...
bagus2.....

Mak Su said...

maksu rasa maksu kurang air ler...

Mommy Fara said...

Hehehehe....semoga sihat selalu!

CT NoArIzAh ArIs said...

Sy pun suka gak minum air suam mcm kak AA pasal air ECPI ni mmg ada kawan yg minumnya mmg bagus mcm ayu ckp tu.

logorithm said...

Bunyinya macam live water yang dicampurkan ngan Cellfood?

Mahal sangat la air ECPI nih...


Terbaru dari Logokoko:

[U] Jangan marah-marah, nanti kena jual!

[U] Logo baru untuk Ben Ashaari!

[13PG] Gambar kemalangan ngeri di tapak binaan