CITARASA RINDUAN

Tuesday, July 12, 2011

Pagi-pagi...... Aku cari makan...

Selamat pagi sahabatku semua..
Ku baru dapat menyaksikan satu program pagi di tv 3… berkenaan makan2… kat mana? Kat Nasi kandar Fareed, Line Clear… (sebenarnya bukan tv 3 review tentang 1 kedai jer.. banyak gak)
Tu.. dia…. Pagi-pagi aku dah syer tentang makan, hahahah.. walhal.. menu sarapanku hanya susu anleen dan jus tomato… waka..waka
Jom…… kita godeh sedikit tentang kedai makan tepi jalan haiway di sungai buluh ini….. yang ku tahu operasi dari pagi hingga jam 3 petang, tapi pemilik kedai nie dah melanjutkan waktu perniagaan ke waktu malam, ikut pemintaan pelanggan.
Peeh!!! 

En. Fareed sedang menunggu pilihan juadah dari pembeli

Beberapa orang pelanggan tetap Nasi Kandar Fareed sedang beratur nampaknya sebelum membeli makanan...
PS: Korang suka makan nasi kandar?, kat tempat korang kedai Nasi Kandar apa yang paling korang suka masuk? Jom.. kongsi info
Kredit to blogger omar.com, nak tahu lebih banyak tentang pengalaman Omar makan disana.. sila klik sini





18 ulasan:

eelobor said...

aku dah pernah buat pasal kedai nasi kandar fareed nih. ko nak tengok betapa ramai yang beratur? aku pun tak sanggup nak beratur, terus blah cam gitu jer lepas ambik gambar. boleh tengok kat sini

kakcik said...

Selamat pagi Ayu...

kebelakangan ini, nasi kandar langsung tidak menarik selera kakcik, tak tahulah kenapa.

Baru-baru ni, kakcik masuk restoran hanya ungtuk menemankan suami dan anak-anak makan, dan kakcik sanggup menhahan perut!

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ni yg nasi kandar beratur sy tgk kat 360 last week tu kot ha..

teringin gak nk rasa kat johor ada x?

missbby said...

salam, ye ayu..kita serupa..saya pun pagi2 dah layan nengok citer pasal nasi kandar ni..serius saya tak pernah makan nasi kandar..tapi kalau saya kena beratur panjang semata-mata nak makan nasi kandar cam tu takperlah, pasal saya tak sabar..:)

H.J said...

yang penting nasi ada lauk je..tak kira la kandar ke tak..aha

cucu umie said...

kehkeh..ayie pagi2 layan anta adik pi sekolah..hehe btw, ayie sekali jer pernah makan nasi kandar kt penang..nasi kandar beratu and kne tunggu hampir satu jam gak nak dptkan nasi kandar tu..kehkeh tpy boleh tahan sedap ah

Mas said...

ayu..mas tengok pagi tadi...masa malam tu pun dah tengok..
tapi suka tengok lagi pagi tadi..
serius wehhh...menggoda betoi....
mas sekeluarga memang minat nasi kandar..
memang nak cari nasi kandar yg bawah pokok tu..
ooo..kat tepi jalan haiway kat sg buluh yerk..
mudah2an mas jumpa nanti kedai tu...he..he..

Sis-Lin said...

klu kat JB ada...dh lama kita serang kannnnn..... :)

cik pulau said...

entah ek..
err.. nasi kandar ada banyak jenis ea..
huhuhu

Cik Ecah said...

morning glory k.ayuuuuu :)

ecah layann jer nasi kandar mane pun....janji sedap...haha
tp org kata kalau kat penang yg nama line clear tu sedap n femesss tp ecah xpernah lg rasee huhu ;p

Kakzakie said...

Kalau kakak Ayu lebih suka sup-sup dan mee daripada nasi....

Tapi kalau nasi kerabu kakak suka:)

miloais said...

kari! iols suker gak lah nasik kandar ni... tapi tak bleh makan selalu lerrrr....
high kolestrol kekdahnya!

My Little Diary said...

tak pernah lagi makan kat situ....
dgr citer memang power nasi tu, hurmmm...

Niena Pengembara Ilahi said...

niena xpnah makan nasi kandar hehehe..

jeBateja said...

hah kak....nasi kandaq saya lom pernah makan....ahakz....tapi...sedap ke jus tamato kak...awet muda ke kak...

sarah-najwan said...

akak xpenah mkn nasi kandar..hehehe

zaidah said...

samalah tak pernah lagi makan nasik kandaq nie....

azam said...

sedapnyer......
makan xleh memilih sangat.....hentam saja...janji cukuup rasanya....bolehlah