CITARASA RINDUAN

Thursday, July 28, 2011

Korang dah start berbelanja bahan-bahan untuk bulan Ramadhan?

Assalamualaikum sahabaku semua….
Apa kena dengan aku hari nie?
Mood berblog merundum 100%,nak tunjuk resepi masak-masak pun tak ada idea… lainlah kalau ada sahabat yang request, mungkin ku akan pertimbangkan….
Tadi masuk blog Azila , dia dah start shopping untuk bulan ramadhan… esok adalah hari jumaat. Rasanya hari yang paling sesuai ku berbelanjer, tambahan esok nak cari bahan-bahan kuih muih, pengat/bubur dan bahan kering untup perniagaan di bulan ramadhan…

PS: korang dah start berbelanjer ker?

28 ulasan:

mama maman said...

Kita blm lg.. tunggu gaji...hhhaaa

Mas said...

mas baru nak start belanja hari ni ayu...he..he..

jeBateja said...

bulan pose kak ayu niaga apa...????

wahida said...

nak shopping barang basah hujung minggu ni...

anak dah sihat?

bujal X said...

saya standby megi je akak~~stok sakur~he~~

cucu umie said...

ayie tak start beli ap2 lagi lah sis..tpy twins dah beli dah pon..kahkah awal2 lg umi dh belikan sebb umi ckap baju perempan budak2 kecik kalo time raya dah xcantik..

Kakzakie said...

Kakak pergi Sabtu ini ke Kip Mart Tampoi. Ahad nak beli keperluan anak-anak pulak....

kakcik said...

Mungkin Ahad nanti baru kakcik pergi berbelanja. :)

Mommy Fara said...

Lom beli brg2 persediaan pun lagi. Tp rsnye sederhana ajelah kot. Mcm bln2 lain.

=D

cik cek said...

Salam..Ayu...

Ngape..kenapa...jgn merudum2....relax2...kak cek paham sgt bila mood menurun ni..tak pe2 ..Insyaalllah...nanti ok...Nanti kak cek dtg teman Ayu pulak ek...
Tak perasan kak cek..tinggal berapa hari je nak posa dah...
Kak cek belanja dah..ala kadar cam biasa je Ayu...hujung minggu ni anak2 balik..riuhla sikit rumah ni...:)

Selamat Berpuasa buat Ayu sekeluarga...kalau CR dekat...ingin gak nak bebuka kat sana..

Lelord said...

hehhe akak dah ada sekilo tamar, prunes sebekas, ayam, daging, udang, ketam, ikan kembung verangan nk wat nasi kerabu,kerang frozen beli ngan member (kerang dari mesia) verangan nk wat char kuey teow

CT NoArIzAh ArIs said...

Berbelanja di hari minggu saja pasal itulah hr yg paling selesa nak membeli belah hr lain kerja lik umah dh sibuk nak masak bagai memang tak de byk masa lah ayu.

~izan~ said...

blom lg la kak ayu yg ayu...

izan lg la tak tahu nk beli apa sbb puasa sorg2 kan..tp rasanya balik rumah mak kot tuk ramadhan ni..so belanjaa utk mak aje bln ni..

kasih suci said...

hujung minggu baru plan nak g berbelanja tuk puasa ni kak...first time berpuasa dengan suami..hehehe

diana said...

saya masa bulan posa tak de pun berbalanja untuk itu..
berbelanja macam biasa je..
bila habis beli.
tak de pulak untuk bulan posa ke..untuk raya ke.:p

Papa Mifz said...

hari tuh papa mifz n wife dah beli sikit2..;)

Cik Ecah said...

eheheehe selamat berpose kak...
mak jer shoping...ecah x...huhu

Cik Ecah said...

eheheehe selamat berpose kak...
mak jer shoping...ecah x...huhu

Cik Ecah said...

eheheehe selamat berpose kak...
mak jer shoping...ecah x...huhu

Cik Ecah said...

eheheehe selamat berpose kak...
mak jer shoping...ecah x...huhu

Cik Ecah said...

eheheehe selamat berpose kak...
mak jer shoping...ecah x...huhu

Cik Ecah said...

eheheehe selamat berpose kak...
mak jer shoping...ecah x...huhu

Cik Ecah said...

eheheehe selamat berpose kak...
mak jer shoping...ecah x...huhu

Yasminhamid said...

selamat menyambut ramadhan... ujung minggu ni baru nak shopping utk ramadhan...

azila said...

heheh...ayu, zla mmg kena shoping awal..sbb weekend ni nak p jalan2 ke perak..dah xder masa dah.heheh.p awal pg tau shoping nanti, sbb takut ramai org nanti

Along Maklong said...

ayu..
maklong pun dah..
beli barang2 dapur macam selalu je..
tak tambah apa2..

ieda said...

bahang nya dah semakin terasa kan :) ayuu ieda belum layie .. mcm x percaya dah nak puasa huhuhuh

missbby said...

kita belum sempat lagi..mungkin hari sabtu atau ahad kot..