CITARASA RINDUAN

Monday, July 11, 2011

31-7 Birthday Giveaway

 

Naik basikal ke ladang kura-kura
Bawa laju-laju sampai jatuh bersila
Selamat hari lahir buat blogger SUNAH SAKURA
Semoga kamu kekal sebagai muslimah yang bertatasusila

Minta pertolongan dengan kak modah
Kaki terpijak dengan sebiji tayar
Blogger CIK PULAU gelaran yang mudah
Semoga panjang usia dan cepat bina empayar

Rehat sebentar mata seronok melilau
Memandang nyonya jual buah ciku
Comel, gelaran untuk beliau
Blogger CIKALI.. selamat hari lahir adindaku

Teruskan perjalanan sambil tutup mata
Mulut menyanyi suara mendayu-dayu
Tak kenal, maka tak cinta
Selamat hari lahir buat blogger GADIS MELAYU

Akhirnya sampai ke destinasi muktahir
Lega walau badan dah macam kena gulai
Ucapan ikhlas SELAMAT HARI Lahir
Untuk blogger kembar empat berkongsi 31 julai

Apa yang ku merepek, dengan puisi tak tentu pasal??., jom..
Bagi yang berminat nak join contest si kembar 4.., buat satu entri:
1.                   Tajuk: 31-7 Birthday Giveaway!
2.                   Letak banner GA kat atas tuuu dalam entri kamu dan linkkan ke entri ni.
3.                   Bagi la ucapan besday sikit untuk keempat-empat kembar ni, ringkas jek~
4.                   Dah siap published, copy siap-siap url entri tu dannnnnnn paste kat entri cik pulau yang INI. Paste kat sana je tau, sape yang paste kat sini, takkan disenaraikan.

Mereka berempat adalah:-
Sunah Sakura - 31 Julai 1987
cik pulau - 31 Julai 1988
CiKaLi - 31 Julai 1989
gadis melayu - 31 Julai 1990

Jom, meraikan contest mereka…. hadiah menarik, sila klik SINI..

17 ulasan:

Dearie Pearls said...

wah, terernya berpantun...
vert talented ar..

*thank you selalu datang blog adik..
so sweet of ya, kak..

NadiRah said...

ATTENTION!!! : kak sunah, cikali, cikpulau, gadis melayu..!!!!!!!!!!!!!!!!!!





pastikan Nad menang baju kurung tu..
kak ayu dpt keychain tau!! ^^
hahahahaha!!!!

insan_marhaen said...

Uihh.. Awainya ucap SHL!

Citarasa Rinduan said...

dearie pearls--
sama2 dik..
tabah ya.....

nad--
hahahhahaha.....
sunnah
cikali
cik pulau
gadis melayu...

nad dah start bertweet!!!!
hahahhaa

Citarasa Rinduan said...

IM--
nie contest birthday depa...
berempat sama2 hari kelahiran yang sama 31/7

Miss Mirror a.k.a Sam said...

Happy birthday buat blogger2 yg Ayu sebutkan. Kreatif Ayu ni... Kak Mirror dah lama tak main pantun2 ni, jenuh gak nk memikir agaknya klu org suruh pantun spontan. Ha Ayu.. nt klu dah siap kek tu, jgn lupa upload tau ; thanks ya sbb sudi nk mencubanya.

Niena Pengembara Ilahi said...

wah berpantun2.. terbaik lah, msti menang punye ni :D

Gen2Merah said...

wahhh, tak sangka akak pandai berpuisi yaa.. lain masa saya nak minta izin copy paste puisi indah akak ayu ni ya.. hehe

hani@debumelukut said...

ramai tul yg lahir di bulan julai ni..this is not the first blog yg akak singgah yg citer pasal birthday malam ni..anyway, happy birthday to those that matters..many happy returns

CiKaLi said...

THANKS SUME!!!.. terutama kak ayu.. hehe... best2...

cucu umie said...

pandainyer sis bt pantun..kehhh btw, semoga berjaya

sarah-najwan said...

wah..xsangka pantun ayu kreatif berpantun..kalah cikgu ni..hehehe

seme lahir 31 julai ek...hehe..kelazz tu

azieazah said...

Wahhh macam sebaya jer mereka yang berempat tu, kan?

Bestnya ada orang buat entri khas macam ni. Kak Azie selalu perasan nak macam ni, buat sendiri jelah, itupun guna bahasa kias, malu nak boh nama sendiri, macam syok sendiri. hehehehe

Selamat Ulangtahun Kelahiran buat mereka, semoga sejatera dan ceria selalu.

gedek! said...

pantun la pulak....

genious!

gadis melayu said...

waaaa...!! pantun.. nak beli..

terima kasih daun keladi..
kalau boleh jumpa lagi..

huahuahuahua..

x pndai panton sbnrnyer.. ngeeeeee~
nice entry.. terima kasih..^_^

cik pulau said...

wahhh akak.pandainya..
sy tgh berkira2 nak balas pantun akak ni..
tunggu yer..
hahaha

senyumSOYA said...

waa.. kak ayu dah pandai berpantun dah ni.. hehehe.. gud luck akak.. doa2 dpat keychain gak..(^^!