CITARASA RINDUAN

Monday, July 25, 2011

Fuhh!! dalam alam tidur pun DIA ganggu

 Ku toleh kekanan…
Ku toleh ke kiri…..
Serba tak kena, pandang sudut mana pun semuanya berduri…….
Eik, takkan semua tempat ada benda nie!!.
Kacau…………..
Aku berlari ke arah padang…
Toleh kebelakang… Yes!! Dah hilang dah!!
Tapi, ku tersepak benda tajam…………………
Aduh! Ku terjerit nyaring………. Takkan hujung jari kakiku tersepak benda itu……..
Oh!! Betul…. Memang kenyataan………….
Durian penyebabnya….

Tit… tit… (eik, takkan bunyi ambulans pelik!! )
Yang, matikan jam lonceng!! Dah jam 5 pagi…..
Heheheheh! Penangan raja buah………….. sampai ganggu ku dalam mimpi..(nak tahu pasal apa korang klik entry ini dan itu)

33 ulasan:

al-lavendari said...

murahnya rezeki awak !

Mas said...

he..he..he...hebat penangan durian tu..
sampai masuk dalam mimpi ayu...

cucu umie said...

heheh...sampai alam tido pon nk ggu sis..

Kakzakie said...

Hahaha... samapi terbawa dlm tidur tu Ayu. Lain kali call kakak... bolehlah share....

Kak Sam said...

Assalamualaikum..
pagi2 dapat layan raja buah pergghhh memang best.

H.J said...

semua dalam hidup pom berduri ni..haha

bujal X said...

keh keh~~nasib baik saya takde ketagihan durian~~

Rozita said...

kak, abah sy pun dah gaduh2 lambat balik suruh tolong ngabiskan durian2 dia.. hehe.. panas la hujung minggu ni jawabnya...

x daya gambar fresh dari ladang... siap ada daun2 lg tu..hehe..

rosmina samin said...

Pergh..dlm tidur pun ada kak? adoiii nak satu ^^

baincardin said...

dlm tido pun bole??? mau bole kene demam ni wpun dlm tido..hehe ^_^'

Mommy Fara said...

Saya pun mcm tu....durian selalu aje menghantui diri....

Huszaini said...

mabeles!! jeless! huhuhu

sarah-najwan said...

hahahhahaa..penangan duyan..bawa ke mimpi ayu yer..hehehe

Diana @ Melley Mey said...

hehhehehe.... d buai mimpi rupanya... ehhehee..

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

sedap durian...x sbr nak balik semenanjung...huhu

cik pulau said...

akak ni saje kan nak tempek gmbar doya lg..uhukk

Amy Syaquena said...

amboi kak penangan dorian sampai bawa ke todur nie..parah dah nie..

Gee® said...

eiiiii...nyampah lah ayu nih... asik dosoyan aje... k.gee takmo benda bucuk tuh...lemaih...

akuanakpahang said...

Salam Ayu, sampai dlm tido kena kaco :)

cik cek said...

Ayuuuu.....

Tq dtg teman kak cek malam tadi siap naik jet lagi pas tu bawak buah durian...perghhhh...bestnya...he he he tu yang terbawak2 sampai dalam mimpi...ngape dlm mimpi tu tak de kak cek ek...rinduuuu kat Ayu....mlm ni kak cek nak mimpi makan2 kat CR sambil dok sembang2 ngan Ayu...
Wokey! Jumpa Ayu malam nanti ek...:)
Sayanggggg Ayu...

p/s...thanks again Ayu kejutkan kak cek hari2....:)

pCL [p@kcikLie] said...

musim doyan baru kenal musang king...

makdara TERdiva said...

durian memang sedap!
yang tak sedapnya dia punya bau penuh satu rumah & memeningkan kepala..huhu

Zul Fattah said...

tuuu dioooo.. sedap ni.. makan... haha..

Nama ku Nur Azeani Kamarudin said...

akak...thanx jengah blog saya tadi ;) saya minta izin add blog akak juga ya ;p...hehe

kpd blogger yg lain...sila2 la jengah ke blog saya http://aziefirdaus83.blogspot.com/
kalo sudi,sila add saya...huhu ;)

ieda said...

ekekkek penangan deyan nie semua lah tahu kan .. sedap memang sedapp bila sampai mimpi nie kes berat nie ayu ekekkeke :))

anak2 ieda pun hantu deyan .. kalau ada dirumah setiap jam suh bukak .. adehhh penat melayan ..

ps : ieda puasa sunat syaaban ayu , bila lagi nak buat sementara badan masih daya nie :))

~izan~ said...

owh kak ayu,mimpi pun durian jugak? memang betul2 hebat penangan durian ni..

Sunah Sakura said...

ahahahahahhaha! sampai masuk mimpi!!!

jeBateja said...

haiyaaaa.......sulah masuk mimpi pun tak maw share.....kedekut lah akak ni.....tak maw kasi durian kat ghumah....yg kat dlm mimpi...kasi sama kita laaaa

tun_telani said...

durian!! xsabar nk balik kg, nk mkn durian puas2!

Zaliedana said...

Kak Ayu,skang nih doyan mmg berlambak betoi kt pg nih..Mmg sodaplah raja buah nih kan..

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

hahaha..ayu smpi termimpi durian..sy pon asik mkn durian jer ni ha..tp x berani mkn banyk..

siti murni said...

lepas kena durian balik pulau hari tu terus tak terasa nak makan durian lagi...puas sangat2 kot..hehe

alinac lover said...

amboi kak~ sampai mimpi ek~ hehehe