CITARASA RINDUAN

Saturday, July 9, 2011

BERSIH. nasi ambeng!!(Majlis kenduri doa selamat ahli keluarga mak mertua..)

Alhamdullilah..
Majlis kenduri doa selamat family MIL (keluarga Bakar Bin Ejam) berjalan dengan lancar..

Family MIL yang dekat, mahupun yang jauh menghadirkan diri.. ada yang sampai awal, ada juga yang lambat.. tak mengapa, asal tujuan utama majlis kenduri yang di rancang oleh MIL selama ini berjaya dilakukan.. iaitu menyatukan hubungan adik beradik dan saudara mara beliau..

Syukur,,,

Bila ku menghadirkan diri dari awal pagi, kadangkala ku menghilangkan diri sebab ke citarasa rinduan…

Ku dapat melihat airmuka  MIL sangat gembira sekali… MIL dah kehilangan ibuayah bertahun sudah.. nak tumpang kasih sayang mertua, family belah arwah FIL pun dah lama meninggal dunia… lagilah ditambah kehilangan suami tersayang bulan april lalu..



Bila berkumpul… ku tahu MIL (mother in low) sangat terhibur dengan telatah anak saudaranya, cucu saudaranya dan adik beradiknya..

PS:Tahniah untuk seluruh ahli keluarga Allahyarham Bakar B, Ejam kerana menghadirkan diri ke majlis kesyukuran tadi…

Selingan:BERSIH?.. syukur terkawal…..TAPI, nadi ambengku tak bersih ku kerjakan.. kenyang!!

25 ulasan:

Kalamhati said...

hehe terliur tgk nasi ambeng tuu!!

tahniah ayu!hepi baca citer ayu..semoga family ayu sentiasa bahagia dan dilindungi Allah

Mas said...

bestnya tengok nasi ambeng tu....

ayu..memang seronok kan berkumpul ramai2....

azieazah said...

AYUUUUU!
dia tahu jer Kak Azie ni minat sangat nak makan Nasi Ambeng, teringin tahap Gaban, tapi sampai skang tak dapat-dapat... huhuhu ditayangnyer pulak..

Nak kene budak niiii..

apapun syukur majlis berjalan lancar, dan semoga murah rezeki orang yang berkenduri bersedekah makan. Aminnn...


Sembilan Haribulan Julai: Rupanya Aku yang Terkulai...!

tun_telani said...

haha.. ingatkan sempat ke BERSIH td..hihi..

best kenduri! dh lama xde kenduri kendara. kali last masa tun kawin. hihi

NadiRah said...

MIL = mother in law rupenya...
hohohoh...
nad x pnh mkn nasik ambeng walaupon byk je jual kat johor tu..huhu

Citarasa Rinduan said...

KALAMHATI--
Itulah.. tak habis ayu makan, walhal nie nasi en zalie..
sama2... suka dengan suasana keakraban family MIL..
dah lama dia simpan hasrat nak satukan adik beradiknya

MAS--
terima kasih mas,.. berkat gotong royong sklrg...

KAK AZIE AZAH--
ampun........
kak, sebenarnya sepanjang bulan puasa ayu mmg jualan nasi ambeng..
kesiannya kak..
kalau dekat ayu dah boleh hantarkan..

Citarasa Rinduan said...

tun--
hehehe..
nie sebulan ada majlis doa selamat..
15 hb kenduri 100 hari rumah kak, 24 rumah IBu dikampung

NAD--
entry nie mmg untuk kamu.. hehehe
MIL...
nad, alahai.. ruginya kamu tak makan..
sedap dik.. dgn serunding dan ikan masin..
peeh!!!!!!!!

Citarasa Rinduan said...

tun--
hehehe..
nie sebulan ada majlis doa selamat..
15 hb kenduri 100 hari rumah kak, 24 rumah IBu dikampung

NAD--
entry nie mmg untuk kamu.. hehehe
MIL...
nad, alahai.. ruginya kamu tak makan..
sedap dik.. dgn serunding dan ikan masin..
peeh!!!!!!!!

Ms.Az said...

kecur liur.. hehe.. nanti akak buatkn tim 1 ea. hehe

ibuintan said...

nasi ambeng lagi... mana nak cari ni ayu, dah tergoda sangat ni


dah lama sangaaaaaaaaaaaaat tak makan nasi ambeng ni!

bulan puasa Ayu jual di CR ke?

Bigdaddyz said...

ikan masin tuuu....hehe

CT NoArIzAh ArIs said...

Al fatihah buat arwah FIL ayu.... semoga dia tenang disana !!

eiela said...

tak reti nak makan nasi ambeng nih, banyak gila. takut nak makannya. huhu

Latest Entri :
Confirm Bersih

Gee® said...

semoga hasrat murni menyatu padukan keluarga tercapai...
sedap nmpk nasi ambeng tuh... tak pernah makan...

norlie said...

sedapnya nasi ni..citarasa rinduan akak dah masukkan gambar kari orang terbang

jeBateja said...

wah kak.....itu nasi ambeng erk...bak sket...nak campur dgn sambal lodrh....ahakz

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

sejak blk lum mkn nasi ambeng lg sis...rindu~~

sis,ni ada sepiring agar2 laici dan kuih batek jawa.nyum2.

logorithm said...

Nasi ambeng = nasi ambang kan?

[U] Dua lagi rekabentuk LOGO mengancam untuk pilihan EqbalZack.com!

[18SX] Cinta malam pertama

[18PGSX] Logorithm's Wordless Wednesday #5 - Pecah kepala!

IMANSHAH said...

saya mankan kenduri nenas kat padang hari ni

huhu (panas)

Lelord said...

aduhhhh sedapnya...xleh jadi kena buat gak ni

Along Maklong said...

sama pulak dengan MIL maklong yang buat kenduri hari ni.. untuk anak2nya yang telah pergi lebih awal.. 5 orang semuanya..

cucu umie said...

tadi pon ayie pergi kenduri tapi ing makan nasi ambang..rupenyer tuan rumah bg nasi ayam huhuhu

insan_marhaen said...

Hari ni IM makan kenduri sambut hari jadi biras IM. Entah apa mimpi dia pulak nak sambut hari jadi...

gedek! said...

kasik bersih itu nasik!

Yatie said...

Assalamualaikum Ayu,
mmng sedap layan nasi ambeng ni..akak mmng suka sangat...dtng umah ambil award dan tag ya..tu pun kalau free...tq...