CITARASA RINDUAN

Thursday, July 14, 2011

Menu Lauk Pauk Tengahari di Citarasa Rinduan.


Assalamualaikum…
Selamat pagi khamis sahabatku semua…
Menjawab pertanyaan sahabatku yang ini
Sebenarnya, menu lauk pauk tengahari adalah berubah… namun… ku pelbagaikan dan ku ubah masakkan hari-hari…




Sebagai contoh…
Lauk ayam tidak tetap, kadangakala ayam masak kicap, ayam masak kari, ayam masak lemak cili padi, ayam masak sambal, ayam goreng kunyit dan ayam masak kurma…
Manakala.. sayuran satu hari adalah sebanyak 4-5 jenis…termasuk sayuran jenis berlemak..
Untuk ikan asam pedas.. hari-hari jenis ikan adalah terdiri dari ikan jenis berbau dan tidak..
Seperti menu ikan asam pedas hari ini adalah ikan mayong dan ikan sagai..




Waktu jualan untuk lauk pauk adalah dari jam 9.30 pagi – 1.30 tengahari.. dan diikuti dengan menu gorengan, sop2, mee bandung, mee hailam, lauk pauk panas dan lain-lain..


PS: hari ini ku mungkinku tidak dapat berBW ke blog sahabatku… ada tempahan nasi ayam dari pelanggan…terima kasih kerana sudi bertandang ke blog citarasa rinduan.. Salam sayang dari saya Ayu-citarasa rinduan…


26 ulasan:

Sis-Lin said...

amboiiiiiiii...menu yg lain2 tak kesah..tp tang ikan mayongggg tu adeiii...

Ayu..apakata ko pindah kedai kat sebelah ni jek..hahahaha kan ke senang..nnti sis tanyakan brp sewanya..muahahahahahahha

Citarasa Rinduan said...

sis..
ada beberapa pelanggan minta ayu sewa kat jb..
tak silap pelanggan tu pekerja MPJB..

tapi tulah..
daku berkahwin dengan en zalie yang tiada adik beradik..
kalau tak..
sure dah ikut pelawaan sesiapa ..

kan...kan...

missbby said...

salam sayang jugak untuk ayu..terliur la nengok semua lauk ayu ni..

Yatie said...

Assalamualaikum Ayu,
bila tngk menu2 ni waduh buat akak malas masaklah arini...kalau dekat maunya dah beli je setiap hari..ekekekke..yg takleh tahan pun lauk asam pedas...my febretlahhhh...laporlah...

kakcik said...

Bilalah kakcik nak rasa mee bandung hasil air tangan Ayu agaknya. :)

Rina AVAIL a.k.a Cik Betty said...

ikan sagai tu x penah dengar? sedap kali ya?..

Cheq Sue said...

ayu...siyes rindu dengan masakan tempe johor.. sambal goreng... begedil.. kupang... rindu nak ke johor semula

Sis-Lin said...

Ayu..bukak cawangan je...ayu dtg sini masak..sis tolong makankan..hahahahahah.....

kat area sini susah nak cr menu berlauk yg sedap cmni..huhuhu tp nsb gak kan..klu x mau gumukkkk le aku!!! hahahaha

miloais said...

lapar lah tengok gambo lauk-pauk ni...

tun_telani said...

kagum dgn tukang2 masak di kedai makan.. hehe...

cik cek said...

:)....senyum dipagi hari ...
:) lagi bila tgk menu kat kedai Ayu ni....bestnya hari2 lauk bertukar ganti....
:( sedih....sebab tak dapat rasa lauk yg Ayu masak...hari2 singgah dapo Ayu...telan2 air liur je....hu hu hu...:'( nangis dah kak cek....

Lelord said...

Mencikkkkkk bgn tido je bc n3 lauk

Sharifah Nadzarah said...

laporr lagii!!!!..aduhh...xleh tahan2

Fyzal said...

tak sabar nak lunch. hurmmm.

sarah-najwan said...

alahai..tgk lauk2 tu..sesuai sgt dgn n3 akak yg terbaru..huhu

akak salute la sb ayu masak byk2 gtu..yg akak pulak adoiiii...skill masak semakin menurun..bukn skill ajo..mood malas bermaharalela....tulunnnnnn

Cik Ecah said...

k.ayuu meriahnyer lauk2....
selera menjadi2 la ni...
haha

Papa Mifz said...

byk tempahan yer...alhamdulillah semoga bisnes terus maju yer...:)

Kengkawan said...

aduhh tetiba lapar ...

Bionic women said...

ayu...terliur nya..
bilalah dapat merasa air tangan ayu nih..

Nur Hawa Mohd Zin said...

hish..menu menusuk2 ke hidung ni bau nye

Amy Syaquena said...

kak ayu nanti kalau amy tersesat dekat tempat kak ayu , amy nak singgah la di citarasa rinduan..nak rasa makanan kat situ dan yang paling penting amy nak jumpa kak ayu...

gedek! said...

menu tak tetap lagi bes....

kira macam surprise!

eelobor said...

semuanya cam sedap jer tuuu... ikan bakar x de eh? huhuhuhuhu

kakchik@ella said...

waaaahhhh .. sedap2nya makanan ..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

kak..nak meebandung!

Queenie said...

satu persembahan yg mnarik tu ayu..
dlm diri seorg pelanggan...pertama yg makan ialah mata dulu...kemudian baru rasa...kalau rupa menyelerakan mcm ayu punya..kemudian rasa tip top, tambah pulak bonus tempat berniaga bersih dan tauke pulak hari2 tersenyum ayu...jawabnya tak laratlah kira RM setiap hari....tul dak? hehe3...