CITARASA RINDUAN

Tuesday, July 5, 2011

Sambal goreng versi citarasa rinduan


Assalamualaikum, salam tengahari selasa sahabatku semua..

Mood berblog walau agak suam2 kuku.. ku kuatkan jua hatiku… barangakali penat masih belum hilang itu yang badan asyik lemah… semalam gagah juga BW ke blog kalian tanpa tinggalkan komen.. maaf berlori.. bukan ku tak sudi, tapi wireless di kedai selalu mudah dc..




Kalau kalian nak tahu, yang menjadi menu paling diminati oleh pelangganku adalah sambal goreng., ku tahu.. kalau versi jawa-jawa sure tak tinggal tahu, soon hoon, tempe, kentang, kacang panjang dan lada cili buat penyedap dan pelengkap menu..

Tapi..

Ini versi citarasa rinduan..


Ku potong kentang agak besar, begitu jua tempe…

Dimasak sambalnya dengan kadar yang lama.. namun lembab untuk menyedapkan rasa..


PS:nak resepi? Insyallah.. akan ku kongsi jika kalian inginkan….

15 ulasan:

missbby said...

ayu, kongsi resipi..sambal goreng ni adalah favourite suami saya..dah macam-macam versi saya buat..semua pun dia kata sedap..hehe, ni nak cuba versi citarasa rinduan pulak..boleh tak??

Citarasa Rinduan said...

missbby-
isnyallah..boleh
ayu akan kongsi ya,.
hope petang nie pelanggan kurang.. ada lah sedikit masa update blog..

miloais said...

bubuh tempe eh??
tak bubuh tempe bleh tak?
resepi jangan lupa ye!

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum akak...
nampak sgt sedap n menyelerakan ler akak... terliur tgk..

NadiRah said...

oh,kat johor nad biasa makan tempe masak sambal nih...he

diana said...

orang johor dan sambal goreng tak dapat dipisahkan..menu wajib yang ada kat mana2 kedai makan..
hehehe

Maya Mayana said...

tempe mana boleh tinggal kan..yana ckap jawa tahu beberapa patah je...kalau org berbual pn tk faham :)
busy sikit la kak seminggu dua ni..skrg dh krg sikit...

Maya Mayana said...

dslr tu adalah dh 2 tahun gak..tp baru belajo godek :)cap ayam je..

bujal X said...

tak kering~~saya suka~

alinac lover said...

yong suka~

Mommy Fara said...

kenyang, takde rase pape...tp nie klu tatap time pose....terliur!

en_me said...

sodappnyerr makk.. ahaks

Izan Ishak said...

sedapnya ayu..nnti jgn lupa letak resepi kat sini ye~

ibuintan said...

ayu.. nak resepinya gak, versi CR pulak

nak sangat terjah ke CR, entah bila lah sampainya

nuwairani ismail said...

assalam kak ayu...kentang tempe gorang sambal basah2 mcm ni makan dengan nasi goreng ke, mi goreng ke, sedap jugak ni