CITARASA RINDUAN

Friday, July 15, 2011

Rewang di rumah... Bestnya!! korang suka?


Suasana inilah yang kucari..
Rewang, saat paling menyeronokkan….
Sebenarnya, kalau ikut aku.. nak sangat memasak di citarasa rinduan.. seperti kenduri sebelum ini, tak menyotorkan rumah..tapi MIL membantah…dia mahu kerja-kerja memasak dilakukan dirumah..
Bila buat kerja bersama2 di rumah.. hasil yang ku perolehi adalah……… ku memang2 merasakan suatu saat yang paling gembira bersama jiran dan pekerjaku, tak rasa penat pun..….. Korang pula? suka rewang tak?
PS: itulah… bila orang tua dah kata…. Mesti ada penyebabnya….kan..kan..

16 ulasan:

Sari Yusa Ibrahim said...

satu kekurangan akak ialah tak pandai rewang kat umah orang, adeh!!

Daddy Ziyyad said...

Rewang memang best, meriah, gelak ketawa. Yang tak best nya ialah nak mengemas lepas tu! ~haha

Sharifah Nadzarah said...

suke3..hari tu kenduri pon masak2 sama2..tapi x sempat nak snap gambo laaaa...

Cik Ecah said...

kat umah ecah memang selalu rewang2 kalau ader kenduri...

Rozita said...

bestnya rewang kak... yang penatnya lepas kenduri tu... alahai...

Gee® said...

nak tumpang rewang gak...

makdara TERdiva said...

sukaaaaa sgt2..walaupun penat tapi mengeratkan ukhuwah masyarakat sekampung.

insyaAllah akan merewang lagi end of May 2012

Queenie said...

yang tak sukanya ialah bila mulut2nya pun merewang sama....

sarah-najwan said...

akak suka rewang gtu
boleh tukar2 pendpt dgn jiran

kalu kat kg..lagi best sb bole dgr mcm2 mok cik berckap..hehhe

kasih suci said...

seronoknye rewang...meriah betul rasa...dah lama x rewang2...

NURUL AINI NORAZMAN said...

aini suka tlong nenek rewang kt umah org kenduri,.tgk makck ngumpat,.hahah

siti murni said...

seronoknya rewang...
tambah2 kalau ada makcik kuat melatah..hehehe...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

meriah dgn gelak ketawa...best kan kak ayu

cucu umie said...

kat tmpat ayie memang rewang mxm gitu pon but cuma antara family jeah and sepupu2..kehkeh

cik pulau said...

suka.....
kat umah kalau kenduri memang akan rewang...^^,

Bionic women said...

suka suasana ni kan..macam2 cerita keluar..x sedar pun pekerjaan dah siap..hehe