CITARASA RINDUAN

Saturday, July 2, 2011

Mimpi malam tadi..

Kat mana2 aku nampak..
Rumah disebelah kanan aku, ada 2 budak memerhatikan lubang tu.. panjang ekor ular sawa tu ada dalam 2 kaki..
Aku jadi risau..
Bila aku berjalan kaki 200 k.meter kehadapan baru ku perasan, ada 2 perempuan sedang ketok sesuatu atas lubang.. lar!!! Ku pitam.. itu kepala ular..
Jadi, panjang gila ular sawa tu…
Aku cepat-cepat lari ke rumah.. nanti bas sekolah sampai..
Tiba belakang rumah, aku nampak dalam longkang.. ada seekor lagi ular sawa. Kali nie ular tu baru telan seekor kambing, gemuk gile badan ular tu.. kambing tinggal kaki jer kat celah gigi ular… dasat….
*****************
Aku lari!! Lari……
Tiba-tiba, sms telefon aku berbunyi (eik, macamana budak sekolah macam aku ada telefon bimbit pulak)
“Tolong saya, anak saya 2 ekor hilang, jika jumpa sms semula….”
Dari  Bapak ular sawa..
Hah!!!!!!
Bapak ular sms aku…….
Tit… tit… bunyi apa pulak nie?
Huhuhuhu, sekali pengera jam lah.. dah jam 5.30 pagi
PS: gila kentang punya mimpi… kalau reality sungguh aku tak hingin,…..tapi lawak pun ada..

20 ulasan:

eelobor said...

tido tak basuh kaki nih....

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

salam kak ayu..selamat pagi . Moga mimpi ni tiada membawa maksud buruk kan?sebab ramai yg kata mimpi ular petanda sihir.moga 2 ia bukan...cuba tny adik sunah..sulu dia pernah bg tau adik.tak pasti la mimpi ular yg mcm mana..huhu.

insan marhaen said...

Huh, kisah mimpi CR boleh di buat cerpen. Mimpi IM tak ada kisah apa pun!

kakcik said...

Bapak besar! Kalah anaconda tu! :)

LiFe KaMi said...

hehe mesti tak basuh kaki sebelum tido ni..:)
selalu kalau kita ada dgr bunyi apa2 masa tido mesti akan jadi mimpi skali..:)

norinaomar said...

saya pun lately dapat mimpi yang takut n tak best..malam tadi pasang ayat Quran je buat teman tido

bersama kak Es said...

Ayu... gi check dgn ustaz. Risau kalau2 mainan sihir. Atau ada gangguan. cuba search kat google ust khazim ke .. ust ismail kamus ke .. dengar ttg mimpi mcm ni. Pastu amalkan apa yang diorg suggest

ieda said...

wa ayu gile best mimpi tuu ekekek :) kalau belum kawin org cakap nak ada jodoh .. jodoh yg baik dan senang .. wallahualam ..

tapi kalau mcm kita2 nie mimpi ular sah2 x basuh kaki tuu yuuu :))

azwa amani said...

bace doa tak tidur ni sampai mimpi mcm tuu

Sunah Sakura said...

saya nak tergelak baca yang last, tapi saya risau jugak macam kak LM dan kak Es... harapnya takde ape2 yang buruk... kalau nak lebih tahu, kak ayu leh gi Darussyifa', jumpa ustaz Hussein, insya'Allah dia leh tolong scan..

siti murni said...

hehehe...lawak lah mimpi ayu tu!

kadang2 mimpi merapu merepek macam ni buat kita celaru kan...

apa pun mimpi cuma mainan tido...

salina sayang said...

bapak ular pun leh sms eh?? hahhaha..lawak lah mimpi tuu.. saya pernah mimpi kene kejar tsunami. memang menakutkan gile ah...peluh2 bile terjaga dari mimpi tuu.

hazlin nazri said...

mimpi ular masa nak kawin dulu je.. takutttt

Lelaki Ini said...

hahaha
sgt2 kelakar!

CT NoArIzAh ArIs said...

Kih kih kih...leh lak bapak ulor tu sms ayu kan pandai dia pki h/pon :D

Kelakar betul mimpi mcm ni kalau terbangun tido mesti kita fikir berulang2 kali betul ke tak betul mimpi tu tadi.

wahida said...

hahaha!!! sumpah aku gelak gila2 baca n3 ni...klaka habis bapak ular sms ko ayu...ekekekek...


p/s: susah2 je buat n3 pasal gift tu..mak terharu okeh...

Papa Mifz said...

muahaha...kalo betul2 la ular boleh sms mcm mana la kan....:)

NadiRah said...

harap2 hnya mainan tidur ye kak..

Gee® said...

lawak la pulak... mimpi ular bahaya tu maknanya ada orang nk meminang... hehehehe

ejaescobart said...

Ayu,

Ustaz yang selalu keluar kat TV3 tu (lupa pulak nama dia..) pernah cakap.. kalau tido bermimpi kan binatang berbisa macam ular ni.. ada kaitan dengan sihit @ saka..

bukan niat nak menakutkan..

mudah-mudahan tak ada perkara buruk yang berlaku..