CITARASA RINDUAN

Thursday, July 14, 2011

Kepada Newbie~Lama aku tak syer tip berblog!!

Ambil masa sekejap… Sementara nak tengek beras untuk tempahan nasi ayam..
Rasanya lama aku tak review blogger baru,
Perkara yang paling penting bila berblog, adalah topik yang kita nak syer dengan kawan-kawan..
Tujuan nak berblog, semestinya bukan suka-suka kan?, mestilah nak tambah sahabat atau kenalan di alam maya. Lagilah dapat berkongsi pendapat dan resepi masakkan…ada yang ambil peluang nak lebarkan perniagaan…
Kan..kan…
*******************
Oleh tu, untuk newbie, ingat.. ruang Follower mesti di sebelah sisi kanan atau ruang atas di blog kalian….supaya senang sahabat kalian nak follow blog anda..dan, bahagian komen kalau boleh ruang pengesahan perkataan tu... tak perlu diwujudkan.... beri kesenangan kawan-kawan nak singgah dan komen...
Untuk sahabat alam maya yang dah lama berblogging.. jom.. kita kenal blogger baru yang di sini dan yang ini……kita support sahabat baru kita…!!.. Aku pun blogger baru gak!!, hanya turunkan ilmu pada sahabat yang sentiasa beri sokongan kepada kita2... 
PS:  tersenyum dan gembira bila bila ruang follower ku bertambah2.. itulah saat paling indah semasa aku bula berkecimpung dalam dunia blogger..

23 ulasan:

wahida said...

betul tu, kalau ruang komen ada password bagai, mmg aku pun kurang gemar, lagi satu aku lagi suka kalau komen tu jenis pop up....

Citarasa Rinduan said...

wahida...
setuju..
kita sama2 ada sedikit ilmu..
kongsi dengan sahabat lain.. apa salahnya kan?

tapi tabik lah kat ko...
member ramai singgah tu..
tahniah beb

azam said...

sokong 100% can biasa

Citarasa Rinduan said...

azam--
terima kasih

zaidah said...

yer lah ayu dan yang paling best bila kita buat ape saja n3 ade rakan yang sudi memberi komen...bahagiannyer...

makdara TERdiva said...

tengok folower bertambah memang best!
tapi risau takut tak terbalas BW kat blog dorang..

Gee® said...

muahhhas...!! sayang ayu... mekacih la yer

chikadakbiru said...

besh tip yang berguna !! tq kak ayu

eelobor said...

terima kasih akak. semoga tips2 dari akak akan lebih bermanfaat kepada saya. jom singgah blog saya yer akak... huhuhuhuhu

Cik Ecah said...

cam ne nak wat ruang komen pop up??huhu

seronok tgk k.ayu rajin BW tp keje ttp go on mcm biasa :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

nice tips...moga blogger baru seronok dan ikhlas berblogging.

jeBateja said...

WAHIDA jgn ikut kak ayu....dia boleh berada 18 tempat dlm satu masa....ahakz

diana said...

follower bertamabah memang best..
tapi tanggungjawab tu yang makin berat..
pening2!!

gadisBunga said...

akak ni mesti lembut kan orangnya? tgk cara tulis tips pun rasa macam sungguh lembut. :D

insan_marhaen said...

Setuju tu. Tapi FOLLOWER IM entah macam mana boleh hilang. Cari tak jumpa pulak..

azieazah said...

Terimakasih atas tip AYU itu. Dapatlah saya belajar sedikit sebanyak.

Tahniah, kerana follower sudah meningkat lebih 1K orang!


Wordless Wednesday: Siaran Tertunda 13 Julai...

Gen2Merah said...

cayalah kak ayu.. itu yang saya syka datang komen di sini.. sebab saya tahu kak ayu mesti singgah balas komen kembali di blog saya..

kalau lah semua blogger Otai macam tu kan seronok.. saling beramah mesra..

Mas said...

ayu...ligatnya kau yerk..
buat nasi ayam pulak...
tentang tips tu..maceh yerk ayu..

Bigdaddyz said...

orang yang rajin pasti akan merasa keuntungannya....:)

CT NoArIzAh ArIs said...

Ayu ada award utk kamu dr sy..sudi sudikanlah ambik !!

http://ummi-ieraakmal.blogspot.com/2011/07/award-ke-5-utk-rkts-dari-mak-ngah-pora.html

@ReeN eZReiN said...

sronok tgk blog kwan2 yg rmai follower n komen...sya bru nak blajar2..hrap2 yg dh lma jd blogger sudi bg tips n tnjuk ajar ye...jenguk2 kat blog sya n berilah nasihat..

nuwairani ismail said...

suke baca tips drp kak ayu...banyak yang membantu...sy pon banyak belajar2 drp blogger senior. buat popup, remove yg password ntah pape tu...senang org nk komen

Nur-nba said...

Nice tips.. Blog Ayu ni memang ramai yg datang berikan komen. Ramai pembaca setia.. Tahniah!