CITARASA RINDUAN

Monday, July 25, 2011

Apasal dengan aku nie!!!

 Pelik!!
Nafsu aku kebelakangan ini berubah 100%, dari jenis tak minum ais.. sekarang aku dah minum air manis..
Ais blog, ku minta en zalie belikan masa dia ke pasar  pagi tadi,…

Bab makan pulak, aku dah boleh makan roti yang ada pelbagai isi…
Siap minta buah-buahan pelbagai…
Mujurlah en zalie memahami..
Aduh… adakah benar nafsu aku bertambah disebabkan hampirnya bulan ramadhan? Atau….adakah ini petanda aku bakal gemuk??
Oh tidak!!!!!!!!!!!!!!!!
PS: pelik tu… hari2 aku jogging, bukan belah pagi jer…lewat petang pun aku kayuh rider…. Fuh!!



27 ulasan:

Mommy Fara said...

Gemuk? Tak mungkinlah. Lagi banyak makan, lagi tinggi metabolisme. Lagipun, Ayu aktif. Kan? Heheheheh....


Atau dalam perut ada isi?

Jeng, jeng, jeng!

nyanyisunyi said...

setuju dgn mommy fara..jgn2 ayu dah tuttt...kot...hehehe..mudah2an tkde apa2 yg membimbangkan ayu..kdg2 sebab penatpun selera berubah..

ckLah said...

Pengaruh cuaa panas ni kot Ayu...

Antan Bertingkah said...

Lain macam jer tu Ayu... betul2 ada isi kot... alhamdulillah..

Rozita said...

hehe... ayu...betul kot ada isi...

missbby said...

tak gemuk la..mungkin sebab cuaca kot..

miloais said...

cuaca?
umur dah meningkat?

ke... ayu pregnant?
kalo betul - tahniah!

YANA SHAIFUL said...

Yana dtg sini bwk 5 ketui mapin..K.ayu lapar lg kee.. xgemuknya stkt mkn 5 ketui mapin nii hikhikk..jahatnya..

Sama la dgn yana..dulu xsuka minum ais..skg asyik minum ais jee..cuaca panas kot..:=)

Kakzakie said...

Kakak rasa petanda Umai nak dapat adik!! Kakak suka kalau betul:)

Sari Yusa Ibrahim said...

yey2!! Umai dapat adik... hehehehehe.. kalu betul, tahniah Ayu, benti2lah jogging ngan rider tu ya.. hihi

cik cek said...

Ayu...beralih bulan tu..he he...betula tu nak sambut bulan ramadhan...selera pun berbeza dan berubah....

Fuyoooo....tabik toing2 la ...rajinnya jogging2..pepagi ptg naik rider la pulak...aduhai! kalau kak cek mau dah lemah lutut...

p/s...psttt..Ayu apa rahsia ek...ada tenaga bykkkkk...kak cek baru turun naik tangga sudah semput oooo.... :)

diana said...

kalau banyak makan tapi gaya hidup aktif tak perlu risau pasal gemuk..

Izan Ishak said...

sekali sekala mengidam itu ini tak salahlah ayu.... maybe nak puasa kot...

Mas said...

ayu....
dah berisi ke....he..he..
klu betul alhamdudillah...

munna said...

kot kot ada isi kot.....

Wanita Mutalib said...

aeeaaaaa...

ada isi niiiiii...

umai nak dapat adik niiiii...

eaeeeeee :)



hahaha. ita ngelat tak buh gambor Q sebab ita update kat pc opis. dalam pc opis takdo gambor Q yang cun2 heeeeee :)

Zaliedana said...

Kak Ayu,umai nak dapat adik ke kak..Ais blog tuh ais apa kak,ke kat utara panggei benda lain ek..

Queenie said...

err...
buakn sebab umai nak beradik tak ayu?
hihihiiii...awas ya...mana tau...

maszmadi said...

erm.... ngidam ker? macam plak nak dimakannyer tu..... hehe

cucu umie said...

heheh..ayie pon minat minum blog..lagi2 chocalte blog..biaselah tu sis..nk dekt ramadhan..makan @ minum shje..kehkeh

Gen2Merah said...

wah iye ke kak ayu dah berisi? syukur alhamdulillah kak...

sepaku said...

ala apa sangat la badan berisi tu ayu. Tengok aku ni ari2 makan mcm2 makanan tuk kasi berisi tp still maintain je geram sungguh.

Tapi lau berisi lain tu tahniah la ayu.

ps: hehe dah lama x sembang ngan sepupu aku ni.

Nieza said...

selera nak sambut ramadhan la tu ayu...tapi kalau ada isi alhamdulillah rezeki tu...:)

IMANSHAH said...

ke nak berbadan dua Ayu??huhu

alinac lover said...

peh kak~ biaq btoi~ xpe nnti pakai pb akak da bole control makan and slim :)

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

mana ada gemuk sis...kita kan sentiasa bergerak.bkn mkn dan tido jek.aduhh sedap lak tgk jagung tu

NadiRah said...

ni cm tanda2 umai nak dpt adik je nih..
lalalalala~