CITARASA RINDUAN

Sunday, July 10, 2011

Siri Animasi Anak-Anak Sidek dan Animasi Bola Kampung Kembali

PETALING JAYA: Saluran TVi (Astro 180) akan menyediakan dua slot animasi khas pada khas buat penonton remaja yang gemarkan rancangan-rancangan menarik bercorak animasi bermula Julai ini.
Malah, pihak radio Televisyen Malaysia, (RTM) turut mengembalikan nostalgia kegemilangan keluarga jaguh badminton negara dengan menayangkan animasi Anak-Anak Sidek yang disiarkan bermula pada hari Jumaat hingga Ahad, pukul 9.00 malam.
Pastinya anda masih ingat gelagat dan babak-babak mencuit hati selain turut dikongsi semangat adik-beradik yang cintakan sukan badminton dan cara didikan yang diterima serta aktiviti mereka dalam bidang sukan itu.
***************
Kemudian, animasi Bola Kampung turut disiarkan pada setiap Isnin hingga Khamis, pukul 9.00 malam yang nyata mampu menyemarakkan semangat demam bola sepak sedang melanda negara.
Nak baca secara lanjut sila klik sini
PS: bagi peminat anak2 sidek dan bola kampung.. apa lagi? Jom tonton sama2….. ku memang gemar menonton kartun berbentuk ilmiah… ada pelbagai ilmiah yang boleh ku turunkan untuk anak daraku si Umairah.. 

16 ulasan:

Melur Jelita said...

Ayu jelita,
ini kartun peberet anak2 akak

fiq. said...

oh, kat tv i ek, ni channel baru ke? td baru tengok

delarocha said...

haha, saya membesar dgn kartun anak anak sidek ni... nak tgk jugak, mengembalikan nostalgia lama :-)

NadiRah said...

ASTRO xde... -.-

insan_marhaen said...

Kenapa mereka tak buat siri kartun yang baru-baru ye? Kita kan ramai kartunis macam kartun Ujang ( tapi versi Islamik ), From Taiping With Love, Atuk, Bujal dan banyak lagi..

Cik Wani said...

hye,blogwlking here.

btw jom komen link kt entry wani ni.

http://akuazwani91.blogspot.com/2011/07/i-saya-bertudung-dan-saya-sangat-pretty.html

thx a lot =)

kasih suci said...

sebut cerita anak2 sidek..teringat zaman kecik2 dulu...

Along Maklong said...

ayu..
minat juga dengan cerita2 katun yerk.. sempat tengok ke..?

jeBateja said...

ini tentu akak pun minat giler kan....jangan kak...kang leka kang.....ahakz...

logorithm said...

Pernah termenonton Bola Kampung sekali jer. :-p

[U] Dua lagi rekabentuk LOGO mengancam untuk pilihan EqbalZack.com!

[18SX] Cinta malam pertama

[18PGSX] Logorithm's Wordless Wednesday #5 - Pecah kepala!

missbby said...

saya suka anak-anak sidek..zarif pulak layan bola kampung..hehe

gadisBunga said...

saya pernah tgk citer ni masa budak-budak dulu. hihi~

cik pulau said...

suka anak2 sidek..
bola kampung jarang layan..hehehe

Cik Ecah said...

dah mula tonton dah k.ayu...
heheheh
teringat dolu2 kanak2 masa nk maghrib citer ni xmiss tgk...

tp kalu ader ulangan USOP Sontorian pun best jugak kan~~~~

Isteri Encek Bard said...

suker tengok nie masa sekolah-sekolah dulu

Nur Hawa Mohd Zin said...

suka bace komek anak2 sidek ni :)