CITARASA RINDUAN

Tuesday, July 19, 2011

Peringatan:Ku loya...

Rupa cantik
Bertudung dan berbaju yang melambangkan ciri2 muslimah….

Tapi sayang..
Tapi aku ada sedikit bimbang

Bila kuku jarimu tak terurus, bukan kerana berkuku panjang…
Bukan kerana beruncing atau kau bubuh pewarna..
Tapi.. ku loya bila lihat kau berkuku hitam..

~selingan: untuk peringatan diri sendiri dan kaum2 ku.. jaga kebersihan anda,. Termasuk lah dalam dan luar…~

PS: teringat pulak zaman kanak2… berkuku hitam sebab main guli tanah… heheheh

13 ulasan:

tun_telani said...

hahaha.. mmg xleh tahan laa.. kesian pulak, biasa bdk2 je kuku hitam kan.. nasib baik tun selalu kuku pendek, kerat setiap jumaat =)

Mommy Fara said...

baiklah...bab kuku panjang dan berdaki tu mmg tak terkata ape....ouh!

mama maman said...

mak oii... ada selera ke dia nak mkn kalu kuku gitu... hhhiissshh.. mengalahkan budak2...

Niena Pengembara Ilahi said...

huh pmpuan kalo kuku hitam.. isk tatau nk ckp cmne laaa...

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

eii geli..pengotor!islam tu bersih.kena jaga kebersihan diri.tu lum tgk tmpt lain lg..under arm?huwaaa...plizz

azam said...

malunyer kalau kuku hitam...hehehe

Ati Masrif said...

dah macam2 hal sekarang ni kan...

ayu di mana sekarang
di KK ke ?

Kalamhati said...

huhu gelii...

.izzati liyana. said...

oh.ingat ape td. tajuk mcm suspen jeh. huhu. kuku sy selalu pendek. so, takde hitam. kuku pnjg tak elok.

jom singgah sini : .Kenapa Kasut Tumit Tinggi Menjadi Pilihan Hati Wanita.
.7 Sebab Kenapa Girls Suka Pakai Skirt.

Izan Ishak said...

geli tu...mmg nak termuntah dibuatnya

NURUL AINI NORAZMAN said...

klu kuku aini mcm tuh mmg kene potong jari dgn ayah,.hahaha

Mas said...

nape hitam yerk kuku tu...he..he..

jeBateja said...

ha...ha....kita kan kak...kuku kaki...kuku tangan...wife yg potong kan.....best nya dpt wife mcm ni,.....ahakz