CITARASA RINDUAN

Monday, July 18, 2011

Nak kongsi tentang hari ini..................


Selamat hari isnin sahabatku semua…
Lambat kan aku update blog, sebenarnya awal pagi dalam jam 5 pagi aku dah menguruskan diri dan family.. hari ini ada temujanji en zalie dengan pakar kulit, pakar diet dan ambil darah dengan pakar medical di HSI……….
Alhamdullilah, walau sessi mengambil darah agak lambat, sebab urat en zalie sukar ditemui… untuk rawatan dengan pakar kulit dan pakar diet.. telah berakhir pada hari ini…
Tapi, sekirannya ada masalah lain, ku hanya rujuk dengan pakar medical.. syukur sebab hanya ada temujanji dengan pakar ENT., medical dan Fisioteraphy sahaja... (kiranya dari 5 tinggal 3...)
Korang nak lihat tak? Menu yang paling ku gemar kalau makan di luar………..(ingat perniaga makanan tak cari makanan kat luor ker.. hehehe)
Jom!!!!!!!!


Korang pula, suka makan apa kalau ke kedai makan?
  


PS: umai mengayakan coklatnya.. teruja sebab ibunya belikan coklat yang dihiasi wajah kartun kesayangannya..( mujur aku sempat belanjer basah untuk Citarasa Rinduan, kalau tak.. payahlah nak belikan itu ini...)

21 ulasan:

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh ada jantung pisang...nak kak!!

Citarasa Rinduan said...

LM--
lama tak pekena nasi putih..
ulaman banyak, apa lagi.. rembat...
hehehehe

siti murni said...

ulam2an tu yang best....:)

Along Maklong said...

wahhh.. sedapnya sesekali dapat makan masakkan kat kedai orang lain kan ayu..

maklong kalau makan kat luar selalunya akan makan ynag lebih kurang macam ayu makan nilah.. terbuka selera tau..

azam said...

sedap ni nasik lauk simple je...yang penting ada ulam dan pencicahnya, tak kira sambal belacan ke cencaluk ke budu ke....apa saja

diana said...

ulam wajib ada..
hahahah

bersama kak Es said...

sedap niiii!!
kat mana ni ayu ?

Umai ..sweet la :D

kakcik said...

Kakcik belum makan lagi tengahari ni.. ingat nak makan mi segera je... penat punya pasal. :)

miloais said...

ulam2an tu iols suker
hanya petai jahhh iols tak makan!
ikan bakar sedap banget!

berselera hoccay tengok menu uols ni!

Daddy Ziyyad said...

List lauk2 yang saya suka kalau ke kedai makan yg sajikan nasi lauk ..ekekeke :

-ikan bakar
-gulai kawah
-sup daging berserta tulang
-ulam ulaman unik

tun_telani said...

jarang mkn luar, tp sesekali mkn kt luar tu, tun suka gi mkn nasi lalapan (ni kat miri mmg best!)

Amy Syaquena said...

menu yang simple tapi cukup menyelerakan..amy tergoda dengan petai tue kak

ieda said...

lebih kurang ayu lah ... kalau ieda makan luar ermmmm specially jantung pisang tuuu huwaaaaaaaaaaaaa

Mommy Fara said...

sy klu g kedai nasi lauk nie, tmpt yg dituju mst tmpt ulam-ulaman yg segar bugar dgn sambal. paling penting, sambal tempoyak mst ade. pastu mkn lak dgn ikan bakar. waduhh!

sy lapar!

mama tims said...

wlaupon lauk ringkas..tp tetap berkesan di hatiku..eceh...

My Little Diary said...

saya sedang mengqadarkan puasa ni...hehe
tgk ikan bakar dgn kicap tu... menyelerakan...

nyanyisunyi said...

Assalamualikum ayu syg..
mudah2an en zalie bertambah baik kesihatannya dn ayu juga supaya dpt menjalankan bisnes dgn baik..

kalau kak ida punya menu mkn kat luar (menu tghari)kak ida suka sgt sayur2 dn ulam2an,kdg lngsung tk ambil ikan,daging atau ayam..sayur pulak smpai 3,4 jenis...:)

wahida said...

ko sama lah ngan aku, ulam2an wajib ada, kalau ada jantung pisang laaaaagi aku berselera....

bantalbucuk said...

sedapnya kak...!! dah la tengah lapar ni..hehe

Dearie Pearls said...

saya suka makan ayam penyet bersama terung berlada dan kangkung tumis..

nyam... nyam...

Isteri Encek Bard said...

kak IEB lauk-laik kampung camni memang peberet lelebih lagi jantung piasang... hiihi cute la umai pose ngan cokelat dier