CITARASA RINDUAN

Friday, July 29, 2011

Jumaat minggu terakhir sebelum bulan Ramadhan, Selamat!!,

Selamat malam sahabatku,
Agak2 kalian dah pulang ke kampung untuk menyambut bulan ramadhan ker?, atau.. adakah kalian sepertiku jua.. sibuk menguruskan saat2 terakhir menjelang bulan ramadhan al mubarak ini
Temankan MIL beli barang keperluan rumah.. senang, sebab aku tukang cari barang,Mil tunggu di dalam storm.. selamat..



Nak shopping baju raya umai mmg tak dapat, hanya sempat beli bahan mentah untuk citarasa rinduan… ada 2 hari lagi citarasa rinduan akan beroperasi…


Badan sangat letih.. kaki lenguh2… hari ini ku pusing kawasan kota tinggi.. mencari bahan untuk jualan pada bulan ramadhan nanti., syukur walau barang-barang ada.. tapi harga dah naik ko.. bukan 10sen, tapi ada yang cecah RM1.00… ku pengsan…
Cukuplah barang-barang ini.. ku dah tak larat nak pusing2 lagi…..

Umai ditemankan sepupu en zalie.. duduk ditaman permainan, sementara aku berbelanjer, sebenarnya satu kaedah paling selamat untuk elakkan pembelian barangan yang tak perlu.. heheheh Selamat!!!


Sebenarnya jalan raya dah start sesak.. mujur en zalie yang memandu…. SeLamat (kali ke 3)



Tekak atau mood aku yang akhir-akhir ini mudah meminta apa sahaja, akhirnya ku sambar jua buah berangan yang rasanya memang lemak2 manis… kiranya upah pada perutku.. heheheheh.. sekilo RM 26.00




PS: nak tidur cepat, dapat BW ke blog sesetengah sahabat sahaja, setengah blog kalian akan ku terjah apabila ku dapat tenaga semula... Mata agak berat, esok nak berniaga… selamat malam sahabatku semua..

16 ulasan:

Lelord said...

wah mcm2 soping...selamat menyambut ramadhan kareem

Citarasa Rinduan said...

sis lelord--
berniaga... mmg banyak kena cari kak..

jua utk kak sklrg...salam ramadhan

insan_marhaen said...

Awal dah shopping, ya... IM biasa saja. Ber 2, makan macam hari belum Ramadhan juga.

Areef Ibn Naim said...

salam kak,

mg dipermudahkan sgl urusan... mg rezeki akan bertambah di bln ramadan yg mulia ni, amiin... :)

IMANSHAH said...

tak bosan ke selalu shopping??

cik cek said...

Ayu...dah tido ke tu...mesti kepenatan siang tadi dok shopping...meh2 kak cek dtg nak tolong picit2kan...kena cukup 3 hari picit bdn ni...Ayu kena bagi pengeras lak kat kak cek...tak mahal...50 cen je....he he...dah lena pulak dah...lenkali kak cek dtg lagi...nite2...sweet dreams...:D

Diana @ Melley Mey said...

Assalamualaikum ayu..
banyaknya beli... salam ramadan buat ayu sekeluarga... Salah n silap harap d maafkan yer ayu...

sarah-najwan said...

akak lum soping lagi..huhu
slmt mnymbut ramadan ayu...

alinac lover said...

aik kak..kuat makan ek skg..

pb akak da smpi ke blom?? full set pb yong smpi malam ni yay!!!

gedek! said...

kereta ada turbo?

cucu umie said...

wah..shopping dekt kota ea sis..jauh juga tu berjalan..hehe

zino said...

nak balik kampong hari ni ada kerja pulak ..esok je lah balik.... kalau dulu ada mantai.. hehe

salam kenal

Yumida said...

slmt myambut bln ramadhan..isnin nnt...umai dh start puase ke?

Ati Masrif said...

nasib kita dah selamat
beli semua baju raya anak2

posa kedai jual juadah berbuka
ke ayu?


selamat menyambut ramadhan

mamaNoriz sini.. said...

baru shopping utk puasa dah meriah cam tu..
klu utk raya, lagila byk ek...hehehe

pengsaannnnn :)

Mommy Fara said...

Mmg harga naik. Lagi-lagi menjelang Ramadhan. Saya berbelanja bulanan mcm biase pun pening kepala tgk harga tiba2 naik tak mcm biasa. Adehh!