CITARASA RINDUAN

Sunday, July 24, 2011

Pagi dapat rezeki, malam pun dapat rezeki juga.. Yahoo!!

Kalau dah kata rezeki kan?
Mana boleh ku tolak… kali nie, ku dapat sayuran fresh dari cameron highlands…kalau korang nak tahu, aku tak pernah jejakkan kaki ke tempat peranginan tu…
Sebenarnya, ayahku driver bus, part time kalau ada tempahan dari pelanggan… singgah ke citarasa rinduan… biasalah rindu anak perempuan ke duanya ini.. heheheh (sure adik beradik aku jeles malam nie)
Jom, lihat beberapa sayuran dan buahan yang ku perolehi dari ayah tersayang…



PS: entah bila nak jejakkan kaki ke sana… tempat sejuk,. Teringin oooooo, jom kawan2....kita gather2 ke sana

24 ulasan:

NadiRah said...

surppp...
meleleh ayaq liyoq tgk stobery...
slalu tgk blckbry jer..huhu

cucu umie said...

strawberry.. i like it,..ayie tak pernah pi lg cameron tapi genting higland dahsampai ..heheh

Gen2Merah said...

selain Cemeron Highland, d sabah tempat yang sejuk dan ada sayuran segar adalah kundasang... jom berkunjung d sini juga ya..

MamaFaMi said...

Mama pun tak pernah sampai ke Cameron Highlands lagi. Keinginan memang ada, cuma belum berkesempatan lagi... aduyai... tang stoberi tu yang tak tahan tuuuu.....

Kalamhati said...

Hari ni memang hari penuh rezeki ayu la..alhamdulillah..=)

dapnye stoberi tuuuu..

Cheq Sue said...

kalau nak datang...jgn lupa hallow cheq sue tau ayu... :)

azila said...

Ayu..manis x lg strawbery tu?jagung tu kalo buat bubur jagung tu best sgt2la..simpan dlm esbok pastu mkn bila balik keje...sedapnyaaaa...heheh

alinac lover said...

laaa akak baru beli ke PB :) pasni akak bole slim solid la ek~ heee
xpe kak..xde rezeki saya dgn akak~ jangan lupa minum lacto-lite skali tau kak~ siyes sangat bagus~

Citarasa Rinduan said...

nad--
segar gitu tekak kak layam s,berry.. hehehe

ayie--
kak tak pernah sampai CH mahupun GH....samalah kita

cikgu gen2--
kundasang ya? kalau ada jodoh, ada masa.. insyallah.. kak sampai.. awak jadi penunjuk arah ya dik

mama--
first time makan s,berry segar. hehehhe
insyallah.. ada jodoh kita sampai ya

cikgu kalamhati--
alhamdullilah, orang memberi kita merasa.
mmg sedap cikgu

cheq sue--
insyallah cheq......................
teringin sangat2 nak kesana

azila--
masih manis zla.............
tak masam pun.. ayu kalau beli kek, kalau rasa s, berry.. sure buang.. masam.. heheh
jagung tu bulan 1 dah pernah makan. mmg sedap rasanya.....
buat bubur jagung ya?
insyallah.. tapi tulah MIl dah minta ayu rebus jer...
thanks beri cdgnn yer zla

Citarasa Rinduan said...

yong--
itulah.. kak lama dah mencari.. search dlm google.. tak ada pulak geng2 jual..
kebetulan sepupu tau kak nak.. tu yang terus order dan ambil saiz..

dik, thanks ya, sbb beritahu apa lagi y patut utk slim

bersama kak Es said...

best tgk jagung tuuu... kalau dari CH mmg manis dan sedap sangat.
stoberi tu kalau dapat makan kat atas masam MANIS nak2 pulak celup coklat mmg bestttt!!

Citarasa Rinduan said...

kak Es--
ayu dah pernah rasa, jagung Ch mmg manis...
tak sabor nak rebus..
hehhehehe

AZLINA said...

Assalamualaikum Ayu...wahhh, bnyknye buah tgn dr CH. Mmg fresh from the garden tuuu, sukanya esp jagung manis tu, stroberi je kalau yg akak beli x penah dpt manis..oh yea, kalau susah sgt nk abiskn deroyan tu meh anto kat sini, akak boleh tolong abiskn.. :)

Citarasa Rinduan said...

Azlina--
waalaikumusalam kak.............
hehehe, rezeki malam nie kak. esok ayu nak pelbagaikan.. hehehhe
tang s, berry.. mmg rezeki ayu kot. manis.....

tang durian tu.. aduh.. nak buat lagu mana?
kalau kita dekat sure ayu dah hantar seguni.. hehehe

Yan said...

jom ayu.. kita ke cameron. i dah beberapa kali. tp now teringin sangat.

gedek! said...

Sayur tu kalau gigit .... RANGUP!

cikgu isza said...

lama juga saya x ke sana... jom ayu..

diana said...

jagung ye tu???
buat bubur ..
sedap!

al-lavendari said...

eloklah awak bersegera pergi ke sana sebelum tempat itu hilang kesejukannya.

Mas said...

strawberi tu...mengancammmm la...
pergi la bercuti kat sana ayu...
seronok tau..
mas dah pergi pun rasa nak pergi lagi...

tun_telani said...

tun pun xpenah sampai lg ke cameron tu.. adik2 tun dh 2-3kali pergi ngan parents. tiap2 kali abah ajak pun, mesti xleh nk cuti.. jom kita gi sama2 ^^

Mommy Fara said...

Seronoknya! Saya suka pergi Cameron tapi tak suka perjalanannya. Adehh!

cik pulau said...

ya ampun.. sedap bangat dehh..
huhuhu

~izan~ said...

dah macam masuk taman botani dah blog kak ayu ni..mcm2 rezeki dpt..seronok tu.. =D